|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Gumowy łącznik pomiędzy skrzynią a wałem
bąku - 2012-04-26, 11:08 Temat postu: Gumowy łącznik pomiędzy skrzynią a wałem OBRAZEK
Panowie tak jak na załączonym obrazku widać, chodzi mi o część numer 2. Konkretnie mam pytanie dotyczące śrub, które przykręcają tą gumę, bo jak widać na obrazku na gumie są taki małe strzałki, czy one pokazują sposób zamontowania śrub
Strzałka wskazuje gdzie ma być nakrętka, dobrze myślę Czyli jest 6 nakrętek i 3 z nich powinny być przykręcone w stronę skrzyni biegów a 3 pozostałe w stronę tyłu auta, dobrze myślę Czy nie ma to żadnego znaczenia jak się przykręci owy łącznik
MaReK E 30 - 2012-04-26, 17:26
Dla mnie chyba nie ma to żadnego znaczenia jak przykręciłem wszystkie tak samo i jest git
Artur C. - 2012-04-27, 19:24
Zasada jest jedna - nakrętka za krzyżakiem a nie na gumie i kręcimy nakrętką a nie śrubą która opiera się na gumie. Dlaczego? Ano dlatego że nie wyrywamy tulei zalanej w gumie pod koniec dokręcania.
Strzałki są lub nie ale od ich strony wkładasz śruby.
bąku - 2012-04-28, 10:41
Artur C. napisał/a: | Zasada jest jedna - nakrętka za krzyżakiem a nie na gumie i kręcimy nakrętką a nie śrubą która opiera się na gumie. Dlaczego? Ano dlatego że nie wyrywamy tulei zalanej w gumie pod koniec dokręcania.
Strzałki są lub nie ale od ich strony wkładasz śruby. |
Czyli, tak jak mi się wydawało, 3 nakrętki powinny być skierowane w stronę skrzyni a drugie 3 w stronę dyfra.
Cypisek - 2012-04-28, 11:52
Artur C. napisał/a: | nakrętka za krzyżakiem a nie na gumie i kręcimy nakrętką a nie śrubą która opiera się na gumie. Dlaczego? Ano dlatego że nie wyrywamy tulei zalanej w gumie pod koniec dokręcania. |
Jak mądry coś powie to aż miło posłuchać
|
|