| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Coś nie tak z prędkościomierzem ????
Anonymous - 2005-03-30, 19:38 Temat postu: Coś nie tak z prędkościomierzem ???? Witam, mam problem od pewnego czasu nie chodzi mi prędkościomierz, na początku raz chodził a raz nie i im dłużej tak jeździłem tym częściej nie chodził teraz już wogóle nie daje oznak życia a potencjometr teraz wskazuje albo 0 albo max czy to jest zegar prędkościomierza do wymiany ( rozmagnesowany ) czy jakiś czujnik ? ( na początku pomagało stuknięcie w deske rozdzielczą a teraz już nie )
Anonymous - 2005-03-30, 21:07
sprawdz czy masz dobrze podłączone kostki z tyłu licznika,moze sie jedna poluzowała,albo jakis kabelek moze jest lużny.
Anonymous - 2005-03-30, 23:50
Sprawdzałem kostki sa dobrze podłączone a kabelki na swoich miejscach , ale jeszcze zauważyłem że wskazówka nie stoi jak kiedyś na pierwszej kresce przed 20 tylko poniżej z 1 cm
drencrom - 2005-03-31, 00:28
no to jedyna mozliwosc samopomocy polega na wymontowaniu instrumentow, demontarzu elektroniki z tylu i poprawieniu wszystkich punktow lutownica. czasem takie lutowane styki z czasem puszczaja.
sa tez i inne mozliwosci ale to uwazam za najprawdopodobniejsze.
loko - 2005-03-31, 09:50
ale prościej będzie żeby upewnić się gdzie jest usterka to wziąć zegary od kolegi i wsadzić zamiast swoich... jeśli będzie wtedy działać to masz zwalone zegary, jeśli nie to czujnik w dyfrze albo przewody idące do niego...
Łukasz - 2005-03-31, 12:23
Sprawdz zegary, ja kupiłem nowy czujnik i nadal nic.....
duchX - 2005-03-31, 18:55
mi zdazylo sie kilka razy jak robilem kolegom z zegarami ze uszkodzona jest ta plytka mala w ktorej sa akumulatorki wymiana plytki lub naprawa i zaczyna dzialac wszystko
Anonymous - 2005-04-19, 12:44
U mnie z kolei jest tak ze zegar predkosciomirza tez szaleje czasem i nie jest to wina ani samego predkosciomierza ani czujnika - tylko poprostu samej wtyczki (kabelki ktore w nia wchodza sa nie dokonca docisniete i przy naszych drogach czesto sie wystukuja) a ja nigdy nie mam czasu siasc i to polutowac - najlepiej to sprawdzic podczas jazdy odkrecajac pulke nad nogami i podczas jazdy dociskac przewody - wtedy bedziesz wiedzial co to jest
Anonymous - 2005-06-09, 11:11
w moście jest czujnik - wymień go i będzie OK
Anonymous - 2005-06-09, 20:13
Ja mam podobny problem z moimi zegarami nie dziala mi predkosciomierz...wymienilem czujnik sprawdzilem kable rozkrecilem zegary polutowalem wymienilem akumulatory i wszystko dziala i nadal nie dzial predkosciomierz wsadzilem sam predkosciomierz od inncy hzegarow i tez nie dziala... pozostala mi wymiana calych zegarow ale sprawdz wszystko dokladnie ja swoje klupuje za 100zl i zobaczymy czy beda dzialc
|
|