| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - urwany koreczek..
ziolo56 - 2005-03-31, 12:34 Temat postu: urwany koreczek.. witam..
moj problem to urwamy korek do odpowietrzania na chldnicy;/;/ probowalem go za mocno przykrecic i go ukrecilem i polowa zostala w chlodnicy a druga wyjalem.. co mam zrobic zeby to jakos wyjac..czy odkrecenie tych 4 srubek na klucz imbusowy zdjecie tego plastiku i wyjecie tego koreczka nie uszkodzi mi chlodnicy??
i jeszcze jedno moja betka ostatnio za bardzosie nagrzewa, wskazowka wskauje za polowe.. sprawdzielem wszystko co moglo byc przyczyna czyli wiskoze,pompe,chlodnice nie zrobilem tylko jednej rzeczy nie odpowietrzylem ukladu czy to moze byc przyczyna moich klopotow i czy wystarczy odpowietrzyc na termostacie czy trzeba tez tym koreczkiem na chlodnicy..
i jak mam odpowietrzyc uklad zeby bylo dobrze,bo slyszalem wersje ze trzeba najpierw oproznic caly uklad i zalac od nowa plynem i ze trzeba to robic na zapalonym silniku czy tak to sie robi..
dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
duchX - 2005-03-31, 13:50
nie trzba spuszczac plynu .....jaki debil powiedzial ci ze trzeba zalewac autko plynem na zapalonym silniku o ile dobrze zrozumialem ...
odpowietrzac wystarczy ta srubka kolo termostatu na zapalonym nagrzanym silniku trzeba odkrecic korek wlewu plynu dolac do maks potem zaczekac az sie otworzy termostat zacznie ten plyn wywalac na zewnatrz zakrecic korek silnik jest juz nagrzany bardzo i ta srubke odkrecic i dotad trzymac az zacznie leciec plyn bez babli mozesz to robic na lekko dodanym gazie
co do odkrecenia korka to sie nie wypowiem bo ja zawsze znajde jakies wyjscie w ten czy inny sposob
Anonymous - 2005-03-31, 14:05
Weź płaski srubokręt, rozgrzej go dobrze i wtop go w pozostałości po srubce. Jak wystygnie to wykręć to co zostało po odpowietrzniku.
lokop e30 320i - 2005-03-31, 20:11
Jesli spusciles ju plyn a silnik byl nagrzny to z ponownym wlaniem plynu wstrzymaj sie do czasu az silnik ostygnie!
|
|