|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Grzeje sie m20b20 Pomocy!!!!!!!!!!!
maciek1220 - 2012-07-02, 17:26 Temat postu: Grzeje sie m20b20 Pomocy!!!!!!!!!!! Witam jestem posiadaczem m20b20 i mam taki problem poniewiaż grzeje mi się m20. Problem polega na tym ze wskazowka wchodzi na czerwone pole na max. Z zrobilem juz tak z 100km i caly czas sie grzeje nieraz zejedzie z czerwonego pola. Ostanio dolozylem elektryczny wentylator przed chlodnica i zrobilem wisko na sztywno chlodnica ma teraz chlodzenie mega a i tak sie grzeje. Zrobilem obieg bez termostatu. Kupilem nowa pompe wody dobrze odpowietrzylem i przeplukalem caly uklad a to nadal sie grzeje , juz niewiem co mam robic. Wody w oleju niema, nie dymi, chodzi rowno, ma moc, dodam tylko tyle ze smigam na gazie blos i dodam ze reduktor nie byl regenerowany 7 lat moze to przez niego tak sie grzeje. Tylko zastanawia mnie ze po takim czasie jeszcze nic nie pościlo, peklo a wskazkowa caly czas na czerwoinym polu i wszystko przewody od wody sa mega gorace. Niewiem co mam robic Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WI$NIA - 2012-07-02, 17:38
Spróbuj podmienić czujnik temepratury wody, albo poszukaj na forum o tym jak go sprawdzic za pomocą miernika. Możliwe, że tylko on wariuje.
wojtas89 - 2012-07-04, 07:37
też tak miałem wskazówka wychodziła na czerwone ale okazało sie że to były styki w liczniku wystarczyło przy..bać w deske z góry i na chwile wskazówka wracała do pionu po poprawieniu wszystkich styków w liczniku problem znikł
|
|