BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [e30]Ciężko pracuje układ kierowniczy

Anonymous - 2005-04-08, 13:28
Temat postu: [e30]Ciężko pracuje układ kierowniczy
Czołem!
Porównałem ostatnio pracę układu kierowniczego mojej E30 z E30 brata.
Jemu śmiga ładnie i lekko (E30 1.6) a u mnie jak w Starze (E30 2.0)
Tak sie nawet zastanawiałem, może ja mam w nim wspomaganie, z tym że nie działa ? :D Poprzedni właściciel nic nie wspominał o wspomaganiu, więc na pewno nie ma. Nie wiem co mam o tym myśleć.
Jakieś pomysły Panowie?

Michał 2.0 - 2005-04-08, 13:32

ja bym na twoim miejscu obejżał maglownice , jak tam wyglądają osłony gumowe, może pracuje już na sucho jak mi :D
Anonymous - 2005-04-08, 13:39

Dzięki za błyskawiczną reakcję na mojego posta.

Zajrzałem pod maskę i pod spód samochodu, faktycznie sucho jak pieprz :)
Maglownica ?? ? hhmmmm what tha f** is that? :D
Jest tam coś takiego podłużnego na czym jest taka gumowa osłona tak jagby wąż jakiś czy cuś (peknięta zresztą :D ) i widać że ni ma na tym ani odrobinki smaru a wydaje mi się że powinno być. Jade mu zrobić w Poniedziałek smarowanko, mam nadzieje że to pomoże.

LUKAS - 2005-04-08, 13:44

Ty masz 6 garów a brat 4, 2 gary trochę ważą ;)
Michał 2.0 - 2005-04-08, 13:47

no no masz takie dwie gumowe osłony zależy jak długo z tą pękniętą jeżdziło autko bo może wystarczy założyć nowe i przysmarować , bo ja to mam dwie osłony porozrywane i maglownica chodzi mi jak dwa pilniki trące osiebie i ja musze wymienić maglownice bo mi się regenerować nie opłaca
rellim - 2005-04-10, 18:32

co do maglownicy to tez mam problemiq bo mi olej wcina a to co zezre to wylatuje spodem przez dziurawa oslonke :? prawdopodobnie to puscily uszczelniacze, ale z jakiego powodu to nie wiadomo. typek mi mowil ze moglo byc to od udezenia (faktycznie wpadlem w dziure pare miesiecy temu) i mogl sie wygiac ten caly drazek co w maglownicy siedzi i wybil z czasem uszczelniacze. i nie wiem czy naprawiac ta maglownice(zestaw naprawczy kosztuje ponad 2 stowy a jesli jest krzywy drazek to wogole lipa). i nie moge nigdzie znalezc uzywanej(tzn znalazlem, dzwonilem do typka ale on cos krecil i pewnie maglownica jakas zjebana jest, a chcial 450zl). macie moze info gdzie znalezc cos takiego najlepiej w poblizu bialegostoku :?:
Szef_22 - 2005-05-11, 21:39

U mnie pojawił się ten sam problem.Zalałem płyn,wyjeżdżając z garażu,skrecilem kiere na maxa.Olej poleciał jak z kranu.Z tego co slyszałem,zadna regeneracja nie wchodzi w rachubę.Trza poprostu użwyki szukać
duchPW - 2005-05-11, 22:40

no niestety regeneracja, to koszt przeciętnie rzędu 700 PLNów, więc raczej odpada

niestety, ale magiel ze wspomą, to dość newralgiczny element układu kierowniczego i często kapie, cieknie sika aż wreszcie pada

trzeba znaleźć używkę

pendragon_pl - czy u Ciebie jest zbiorniczek na czerwony olej?

p10tr3k13 - 2009-07-07, 17:40
Temat postu: Re: Ciężko pracuje układ kierowniczy
[quote="Anonymous"]Czołem!
Porównałem ostatnio pracę układu kierowniczego mojej E30 z E30 brata.
Jemu smiga ładnie i lekko (E30 1.6) a u mnie jak w Starze (E30 2.0)
Tak sie nawet zastanawiałem, może ja mam w nim wspomaganie, z tym że nie działa ? :D Poprzedni właściciel nic nie wspominał o wspomaganiu, więc na pewno nie ma. Nie wiem co mam o tym mysleć.
Jakieś pomysły Panowie?[/qa

może jednak jest wspomaganie i trzeba dolać płynu

Cypisek - 2009-07-08, 06:59

p10tr3k13, Kotlet sprzed 4 lat :spoko: