|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Luźne koło rozrządu m40. POMOCY
BAJAMODS - 2013-01-22, 18:13 Temat postu: Luźne koło rozrządu m40. POMOCY Witam kolegów. Właśnie jestem w trakcie zmiany dźwigienek z m43 do m40 i mam problem z kołem rozrządu. Można kręcić nim w prawo i lewo. W kole są dwa wycięcia jakby na miejsce dodatkowych klinów. Podczas ściągania nie widziałem żeby coś wypadło. Czy tam są kliny??? Czekam na szybką odpowiedź pozdrawiam
Wariat-BMW - 2013-01-22, 19:19
Z tego co pamiętam jak kiedyś odkręcałem to żadnych klinów nie było. Przynajmniej takich co mogły by wypaść
beryl - 2013-01-22, 20:59
Koło trzyma się z wałkiem na jednym wycięciu, kline czy jak tam zwał, w wałku jest wyciecie, a w kole ząbek. Jeśli rusza się koło, to musisz dokręcić. Czeka cię zdjęcie kopułki, palca, osłony plastikowej rozrządu, zablokowanie koła zamachowego w kołnierzu skrzyni, zablokowanie wałka, czyli ustawienie rozrządu. Do tego potrzebne są przyrządy, jakie to masz tu
http://www.beemka-klub.pl...ic.php?p=321589
A jak nie masz, to radzisz sobie wiertłem i suwmiarką.
BAJAMODS - 2013-01-22, 23:39
Już sobie poradziłem. Zadzwoniłem do P. Andrzeja z aleksandrowa łódzkiego i powiedział, że tak ma być i najlepiej przesunąć koło max w prawo(zgodnie z ruchem wskazówek zegara, stojąc twarzą do przodu auta.
Temat do zamknięcia
beryl - 2013-01-23, 13:04
BAJAMODS napisał/a: | powiedział, że tak ma być i najlepiej przesunąć koło max w prawo(zgodnie z ruchem wskazówek zegara, stojąc twarzą do przodu auta. |
Co nie znaczy, że będzie dobrze ustawiony rozrząd.
|
|