|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - M50B20 benzyna na zimnym silniku wariuje...
Chocco94 - 2013-03-24, 21:32 Temat postu: M50B20 benzyna na zimnym silniku wariuje... jak w temacie... po nocy mam problem z odpaleniem... odpala za 2-3 razem i strasznie nierówno pracuje, obroty ponizej normy... momentami wrócą a później znowu to samo... czasami brak reakcji na wciśnięcie gazu (jest takie przydławienie i zaczyna się wkręcać ale czasami mimo tego że nie odpuszczę obroty stanął w miejscu i czasami usłyszę pyknięcie w dolot) jak złapie temperaturę jest okey... nie wiem czujnik wału ? wałka? wtryski? regulator ciś paliwa?
myślałem że to przez pompę ale po wymianie żadnego efektu... prosiłbym o pomoc... przepływka niby ok... mam jeszcze drugą to sprawdzę....
[ Dodano: 2013-03-24, 22:00 ]
dodam jeszcze że mam LPG sekwencje i na niej pracuje bez zarzutu... nawet jak niestety czasami mi się śpieszy i na nie do końca rozgrzany silnik przełączę..
greggie - 2013-03-24, 23:17
Identyczne zachowanie jest mojego 1,8 iesa M42.Słyszałem coś o rozjechaniu się mapy od benzynki.Czy to może być powód?
Chocco94 - 2013-03-25, 00:01
mój jedyny plus, że mam wszystkie części silnikowe w ilości x3 mógłbym sie bawić w przekładanie wszystkiego ale wolałbym tak raz a konkretnie... chociaż pewnie i tak będe musiał tak zrobić tylko pokierujcie mnie chłopaki co na pierwszy ogień;)
[ Dodano: 2013-03-28, 17:52 ]
strasznie to denerwujące... pomoże ktoś?
|
|