|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Zderzak tył do e30
cid85 - 2013-07-03, 07:39 Temat postu: Zderzak tył do e30 Witam mam pytanie odnośnie tylnego zderzaka mianowicie czy z szerokiej lampy będzie pasował do wąskiej narazie mam problem z odkręceniem odbojów ale tak na oko to chyba będzie za bardzo odstawał więc jak go spasować?
The Polak - 2013-07-03, 21:24
Nie rób tego. Wąska to wąska i musi mieć chrom na zderzakach.
HARTGE - 2013-07-04, 17:00
Z tego co pamiętam tylni zderzak z szerokiej lampy jest dłuższy (mam tu na myśli części zderzaka które "zachodzą" na tylnie błotniki).
A poza tym to tak jak napisał The Polak.
cid85 - 2013-07-06, 15:10
jak bym mial ekstra zderzaki z chromem to pewnie by zostaly ale ze wygladaja jak koniec swiata wiec musze cos z tym zrobic a nie jestem bogaty wiec niestety musze kombinowac powiedzcie chociaz da sie to spasowac czy nie? przedni pas i zderzak pasuja idealnie wiec co z tylem? pomozcie prosze
HARTGE - 2013-07-06, 15:27
Miałem kiedyś wąską lampę z założonymi zderzakami M-Technic II (który występował tylko i wyłącznie w szerokiej lampie).
Części zderzaka które zachodzą na tylnie błotniki zostały skrócone, wszystko było zrobione tak że nawet śladu nie było, (ale zderzaki M-Technic II są lakierowane).
cid85 - 2013-07-06, 15:52
no czyli jest opcja zeby zrobic to dobrze dziekuje ci bardzo przyjacielu za jak ze cenne informacje pozdrawiam
HARTGE - 2013-07-08, 10:04
Może jednak zamiast inwestować czas i pieniądze w zakup, przeróbkę i montaż zderzaków z szerokiej lampy warto by było zainteresować się regeneracją (chromowaniem) oryginalnych zderzaków z wąskiej lampy
Poniżej masz link to tematu, którego autor oddał do chromowania różne rzeczy ze swojego E21 może powie gdzie i za ile to robił. http://beemka-klub.pl/for...05ba78b0#417242
Jeżeli chodzi o profesjonalne klejenie i dorabianie plastikowych elementów to mogę polecić Pana z Mysłowic z ul. Janowskiej tel. 604345857
Powodzenia
ChriS - 2013-07-08, 19:31
cid85 napisał/a: | wygladaja jak koniec swiata |
A dokładniej? Mają dziury na wylot,czy tylko chrom w kiepskim stanie i rdza?
Ja bym dał do piaskowania i pomalował - dużo tańsze od chromowania.
Nie wszystkie wąskie miały chromowane zderzaki,więc jest to lepsze niż kundlenie wąskiej plastikami
cid85 - 2013-07-10, 20:07
konkretnie to zderzak nie nadaje sie do niczego prucz zlomu uwiezcie jak by bylo warto to pewnie bym go regenerowal ale nawet niema z czego dziurawy jest caly trzymal sie na blachowkretach poklejony od srodka jakims betonem porazka szkoda gadac chrom? hmm moze kiedys byl ale tu go napewno niema...wszystko nie wygladalo zle mowie pomaluje sie bedzie cacy dopuki tego niedotknalem...rozpadl sie
HARTGE - 2013-07-10, 20:12
ChriS napisał/a: | Ja bym dał do piaskowania i pomalował |
Też mi to przyszło do głowy i sam nie wiem dlaczego o tym nie napisałem, tym bardziej że ostatnio oddawałem moje felgi do piaskowania i lakierowania proszkowego i widziałem że w tej lakierni mieli w ofercie lakier proszkowy który był bardzo podobny do chromu.
[ Dodano: 2013-07-10, 21:19 ]
cid85 napisał/a: | konkretnie to zderzak nie nadaje sie do niczego prucz zlomu uwiezcie jak by bylo warto to pewnie bym go regenerowal ale nawet niema z czego dziurawy jest caly trzymal sie na blachowkretach poklejony od srodka jakims betonem porazka szkoda gadac chrom? hmm moze kiedys byl ale tu go napewno niema...wszystko nie wygladalo zle mowie pomaluje sie bedzie cacy dopuki tego niedotknalem...rozpadl sie |
No to rzeczywiście nie ma mowy o jakiejkolwiek naprawie czy regeneracji.
|
|