BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Zderzak tył do e30

cid85 - 2013-07-03, 07:39
Temat postu: Zderzak tył do e30
Witam mam pytanie odnośnie tylnego zderzaka mianowicie czy z szerokiej lampy będzie pasował do wąskiej narazie mam problem z odkręceniem odbojów ale tak na oko to chyba będzie za bardzo odstawał więc jak go spasować?
The Polak - 2013-07-03, 21:24

Nie rób tego. Wąska to wąska i musi mieć chrom na zderzakach.
HARTGE - 2013-07-04, 17:00

Z tego co pamiętam tylni zderzak z szerokiej lampy jest dłuższy (mam tu na myśli części zderzaka które "zachodzą" na tylnie błotniki).

A poza tym to tak jak napisał The Polak.

cid85 - 2013-07-06, 15:10

jak bym mial ekstra zderzaki z chromem to pewnie by zostaly ale ze wygladaja jak koniec swiata wiec musze cos z tym zrobic a nie jestem bogaty wiec niestety musze kombinowac powiedzcie chociaz da sie to spasowac czy nie? przedni pas i zderzak pasuja idealnie wiec co z tylem? pomozcie prosze
HARTGE - 2013-07-06, 15:27

Miałem kiedyś wąską lampę z założonymi zderzakami M-Technic II (który występował tylko i wyłącznie w szerokiej lampie).
Części zderzaka które zachodzą na tylnie błotniki zostały skrócone, wszystko było zrobione tak że nawet śladu nie było, (ale zderzaki M-Technic II są lakierowane).

cid85 - 2013-07-06, 15:52

no czyli jest opcja zeby zrobic to dobrze :) dziekuje ci bardzo przyjacielu za jak ze cenne informacje pozdrawiam :]
HARTGE - 2013-07-08, 10:04

Może jednak zamiast inwestować czas i pieniądze w zakup, przeróbkę i montaż zderzaków z szerokiej lampy warto by było zainteresować się regeneracją (chromowaniem) oryginalnych zderzaków z wąskiej lampy :?:
Poniżej masz link to tematu, którego autor oddał do chromowania różne rzeczy ze swojego E21 może powie gdzie i za ile to robił. http://beemka-klub.pl/for...05ba78b0#417242

Jeżeli chodzi o profesjonalne klejenie i dorabianie plastikowych elementów to mogę polecić Pana z Mysłowic z ul. Janowskiej tel. 604345857

Powodzenia :)

ChriS - 2013-07-08, 19:31

cid85 napisał/a:
wygladaja jak koniec swiata

A dokładniej? Mają dziury na wylot,czy tylko chrom w kiepskim stanie i rdza?
Ja bym dał do piaskowania i pomalował - dużo tańsze od chromowania.
Nie wszystkie wąskie miały chromowane zderzaki,więc jest to lepsze niż kundlenie wąskiej plastikami :]

cid85 - 2013-07-10, 20:07

konkretnie to zderzak nie nadaje sie do niczego prucz zlomu uwiezcie jak by bylo warto to pewnie bym go regenerowal ale nawet niema z czego dziurawy jest caly trzymal sie na blachowkretach poklejony od srodka jakims betonem porazka :( szkoda gadac chrom? hmm moze kiedys byl ale tu go napewno niema...wszystko nie wygladalo zle mowie pomaluje sie bedzie cacy dopuki tego niedotknalem...rozpadl sie :/
HARTGE - 2013-07-10, 20:12

ChriS napisał/a:
Ja bym dał do piaskowania i pomalował

Też mi to przyszło do głowy i sam nie wiem dlaczego o tym nie napisałem, tym bardziej że ostatnio oddawałem moje felgi do piaskowania i lakierowania proszkowego i widziałem że w tej lakierni mieli w ofercie lakier proszkowy który był bardzo podobny do chromu.

[ Dodano: 2013-07-10, 21:19 ]
cid85 napisał/a:
konkretnie to zderzak nie nadaje sie do niczego prucz zlomu uwiezcie jak by bylo warto to pewnie bym go regenerowal ale nawet niema z czego dziurawy jest caly trzymal sie na blachowkretach poklejony od srodka jakims betonem porazka :( szkoda gadac chrom? hmm moze kiedys byl ale tu go napewno niema...wszystko nie wygladalo zle mowie pomaluje sie bedzie cacy dopuki tego niedotknalem...rozpadl sie :/

No to rzeczywiście nie ma mowy o jakiejkolwiek naprawie czy regeneracji. :(