BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [E30] Demontaż xenonów w e30

oneone71 - 2013-07-20, 12:49
Temat postu: [E30] Demontaż xenonów w e30
Witam Panowie, zwracam się do was z prośbą o pomoc - instrukcje, jak mam zdemontować xenony które kupiłem razem z autem żeby założyć normalne światła bo nie mogę przejść przeglądu i boję się kontroli. Chcę założyć normalne soczewki ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, czy mógłby mi ktoś pomoć lub ewentualnie odpłatnie zrobić to dla mnie?

Moje podstawowe pytania co potrzebuje kupić, żeby zamontować normalne światła? czy muszę kupić kompletne lampy czy tylko soczewki?

Czy do soczewek coś jeszcze będzie mi potrzebne?

Czy będzie się to wiązało z jakimś mieszaniem w kablach?

Czy ewentualnie ktoś z Wrocławia, odpłatnie, chciałby się tym zająć?

Adam86 - 2013-07-20, 17:05

Napisz jakie masz światła w tej beemce. Czy to są jakieś Chińskie zamienniki, czy oryginalne światła. Najlepiej wrzuć zdjęcia, zobaczymy jak to wygląda i czy da sie wróćić do stanu przed modem.
ogolny - 2013-07-21, 06:27

Kupujesz kompletne lampy i jedziesz do elektromechanik ,albo samemu w 2 godz, na lajcie.
Cypisek - 2013-07-21, 10:56

Trochę nie rozumiem. Teraz masz lampy bez soczewek? Odbłyśniki jak w długich?

Takie zestawowe żarniki pasują w gniazda żarówek H1 więc wystarczy wyjąć te żarniki co są wsadzone, założyć zwykłe żarówki. Doprowadzić zasilanie do ładu i tyle. Zasilanie to tylko 2 kabelki + i -. Przy zenonach kabelki doprowadzone są do przetwornicy, a z przetwornicy do żarnika. Musisz odłączyć przetwornicę od zasilania a kabelki zasilające połączyć z żarówką, Może będziesz musiał kupić gdzieś wtyczki.

Gdzieś na forum była instrukcja jak założyć zenony, poszukaj tego tematu i postępuj odwrotnie.