BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - BMW TV a DVB-T

lysy174 - 2013-08-21, 15:36
Temat postu: BMW TV a DVB-T
Cześć wszystkim,
Temat wygląda z grubsza tak że wiecie zapewne że od pewnego czasu na terenie naszego kraju zaprzestano nadawania TV analogowej a to oznacza brak możliwości korzystania z naszych odbiorników w samochodach.
Poszukałem troszkę w necie jakichś rozwiązań tego problemu i okazuje się że są w sprzedaży samochodowe dekodery DVB-T (nawet takie które nie wymagają przeróbki połowy seryjnej instalacji) ale są to dość duże koszta i szczerze mówiąc nie opłaca się to zupełnie.

I tu moje pytanie:
Czy ktoś próbował już jakoś ugryźć ten temat w celu zmniejszenia kosztów przywrócenia sobie TV w samochodzie?
Jeśli tak to czy ten "ktoś" mógłby się z nami podzielić swoimi spostrzeżeniami i radami co i jak zrobić?

Nie mam tu na myśli jakiegoś strasznego "druciarstwa" bo jestem z natury przeciwnikiem takich rozwiązań ale koszt rzędu 1000zł za odzyskanie TV trochę mnie przeraża (zwłaszcza że radio na 2DIN z TV, NAVI i kilkoma innymi bajerami na WIN/ANDROID można kupić za 1900zł).

Czekam z niecierpliwością na jakieś info w tej sprawie....

Adam86 - 2013-08-21, 20:39

lysy174, Zapożyczone z innego forum. ;)
http://www.bmw-sport.pl/v...p?f=25&t=114726

Cypisek - 2013-08-21, 23:52

Może nie kombinowałem z instalacją w aucie ale któregoś razu próbowałem oglądać telewizję cyfrową na laptopie podczas jazdy autem. Nic dobrego z tego nie wyszło, na postoju przy dobrym sygnale pewnie ok ale podczas jazdy się nie da się. Chyba że będziesz jeździł w koło nadajnika :lol:
Łukasz - 2013-08-22, 09:44

bo podczas jazdy nie ogląda się telewizji Panowie...... tylko patrzy na drogę.
Cypisek - 2013-08-22, 10:37

Łukasz, siedziałem na miejscu pasażera. Czasem mi się zdarza :drunk:
Łukasz - 2013-08-23, 09:29

uffff....... :)