|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - szaleje klimatyzacja i ogrzewanie
sztygar4011 - 2013-09-02, 19:02 Temat postu: szaleje klimatyzacja i ogrzewanie Witam mam BMW E36 1.8i 1993 r ostatnio załącza mi się sama klimatyzacja ogrzewanie tylnej szyby i obieg wewnętrzny wszystkie trzy diody w przyciskach świecą ,sprawdzałem kompresor klimy pracuje a na dodatek włącza się ogrzewanie i nie można go wyłączyć ,wymieniłem panel sterowania ale miałem spokój jakieś dwa tygodnie i efekt jest ten sam dodatkowo gdy ustawię nawiewy na siebie coś tylko świszczy ale z nawiewów niema nadmuchu i wieje tylko wtedy gdy przekręcę na szybę lub na nogi a najgorsze jest to że co wieczór muszę odpinać akumulator bo mi go do rana wyładuje ,byłem na komputerze mechanik stwierdził że w rejestrze błędów jest informacja o załączaniu zasilania na kompresor klimy nawet bez włączonego kluczyka ,więc jeśli ktoś miał takie przeboje to bardzo proszę o radę nawet na meila pozdrawiam .....sztygar4011@wp.pl
lysy174 - 2013-09-03, 06:43
A powiedz nam kolego czy masz jakąś obcą/dodatkową/pasożytniczą instalację?
Bo wygląda na to że masz jakieś zwarcie w instalacji wentylacyjnej.
Czy jak wymieniłeś panel na nowy to nadmuch na kabinę działał poprawnie czy również działał tylko na nogi i szybę?
sztygar4011 - 2013-09-03, 08:43
lysy174 napisał/a: | A powiedz nam kolego czy masz jakąś obcą/dodatkową/pasożytniczą instalację?
Bo wygląda na to że masz jakieś zwarcie w instalacji wentylacyjnej.
Czy jak wymieniłeś panel na nowy to nadmuch na kabinę działał poprawnie czy również działał tylko na nogi i szybę? |
Witam po wymianie panelu wszystko było OK tak samo po odłączeniu akumulatora wczoraj wieczorem dzisiaj rano wszystko działa jak trzeba ,a z tym zwarciem to się zastanawiam bo przez te kilka dni gdy działał jak trzeba to nie padało a w niedzielę lało u mnie tak solidnie i czy przypadkiem gdzieś się nie dostaje woda chociaż to stary rocznik ale kupiłem go z Włoch i korozja mu praktycznie jeszcze nie szkodzi pozdrawiam sztygar4011.
lysy174 - 2013-09-03, 10:36
Z tą wodą to całkiem prawdopodobne. Sprawdź czy rynienki na przedniej szybie masz niepopękane i czy otwory odprowadzające wodę z podszybia są drożne.
Do tego sprawdź (chodź to mało prawdopodobne) czy skoro auto jest z Włoch to ktoś nie wpadł na pomysł żeby sobie klimę zrobić na sztywno.
sztygar4011 - 2013-09-03, 11:32
Klima na pewno nie jest spięta na sztywno bo 6 lat wszystko śmigało bezbłędnie a rynienki sprawdzę jutro bo dzisiaj nie mam czasu dzięki za podpowiedź ,temat nadal zostawiam otwarty może ktoś coś dopisze pozdrawiam
[ Dodano: 2013-09-03, 21:41 ]
Witam dzisiaj jeździłem cały dzień i po odłączeniu akumulatora wczoraj w nocy dzisiaj wszystko śmigało bezbłędnie.
[ Dodano: 2013-09-04, 21:46 ]
Witam dzisiaj znów miałem przeboje załączyło się wszystko czyli klima ogrzewanie tylnej szyby obieg wewnętrzny plus ogrzewanie , a dzisiaj było ciepło, powoli mam już dosyć.
|
|