|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - zegary e30 problem
coval - 2013-09-14, 16:32 Temat postu: zegary e30 problem Witam, od jakiegoś czasu mam problem z zegarami w e30 89r 1,8 chodzi o to ze prędkościomierz wcale nie wskazuje prędkości tylko wskazówka spoczywa sobie na dole, a obrotomierz zależy od dnia raz działa raz wcale, ale zauważyłem ze gdy nie działa to podczas wciśnięcia gazu do dechy budzi się i zaraz opada, no i wskaźnik od spalanie po lekkim naciśnięciu pedału gazu pokazuje maksymalne spalanie do tego wariuje poziom paliwa bo pokazuje raz na fulla a raz prawdziwy stan. Ostatnio zauwarzyłem ze jak reka pukne w zegar to obrotomierz czasem dziala ale do puki niewiade w nieruwnosci to dalej opada, zegary były rozebrane sprawdzone, wtyczka na tylnym moscie sprawdzona i dalej to samo, po odpięciu wytczki nie widze zadnej ruznicy w zegarach. Nie mam pojęcia co może być z tym , jakieś przepięcie czy co?? proszę o pomoc
grzesiekd111 - 2013-09-18, 18:32
wtyczka na dyferencjale to nie wszystko , a czujnik ?
amon87 - 2013-09-19, 09:46
Jeśli to wszystko dzieje się naraz, to Bardzo możliwe, że zasniedzialy styki z tyłu zegarów. Spróbuj je wyciągnąć i zapsikac kontaktem. Wyczyść później wszystko, złóż i sprawdź. Powodzenia
|
|