|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - M50B20 Problemy pracy na benzynie
Chocco94 - 2013-10-09, 21:37 Temat postu: M50B20 Problemy pracy na benzynie Auto przy ciepłym silniku odpala normalnie ale przy gwałtownym dodaniu gazu potrafi go przydławić... ale większym problemem jest to, że na zimnym łapie dopiero za 3 - 4 razem i się wkręca na 400 obr może... za chwilę łapie jałowe obroty i z powrotem spadek... do tego przy próbie przygazowania dławi się czasami potrafi zgasnąć, strzela w kolektorze.... jak się zagrzeje objawy falowania ustają i strzelania też... zostaje tylko lekkie dławienie... Jest to dla mnie problem szczególnie w zimie bo w lecie to jeszcze dam radę odpalić na LPG i prosiłbym o pomoc.. LPG sewk stag 300
Rat84 - 2013-10-19, 00:18
Podlacz pod kompa i wszystko jasne. U mnie za taka przyjemnosc chlopaki biora 30zl.
Chocco94 - 2013-11-10, 19:28
Tak tez zamierzam... podejrzewam sondę lambda po podobnym poście na forum... tylko powiedzcie (bo nie jestem obeznany zbytnio) czy przy pracy na gazie ma ona wpływ? bo u mnie na gazie zero objawów... przyspiesza i w ogóle... zero "beknięć w kolektor" zero zadławień... i czy sonda może mieć wpływ na to że temperatura wchodzi pod czerwone pole?
Adam86 - 2013-11-10, 20:49
Najprawdopodobniej sonda kaput.
Chocco94 napisał/a: | czy sonda może mieć wpływ na to że temperatura wchodzi pod czerwone pole? |
Nie. Tutaj może być wiele innych przyczyn: zapowietrzony układ, termostat, pompa wody..
Chocco94 - 2013-11-10, 21:01
no własnie bardziej z tą temperaturą wskazuje usterkę elektroniczną;) poprzedni silnik mi klęknął i mam drugi i jest to samo tempertura w tym samym miejscu ponad 3/4 czasami... węże miękkie wszystko jak powinno być... czujniki temperatury powinny być ok bo w poprzedniej budzie temp. nie drgęła z połowy... może poprostu licznik siedzi?
|
|