|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
Nasze Śmigiełka - [E39] BMW 523 TOURING
artek320e30 - 2013-11-29, 19:35 Temat postu: [E39] BMW 523 TOURING Chciałbym się pochwalić kolejnym autem które było kupione prawie rok temu , tym razem zakup był nie planowany ale myślę że udany zachęciła mnie cena , jest to bmw 523i Touring w całkiem dobrym stanie autko 100% bezwypadkowe z oryginalnym przebiegiem 260 tyś kilometrów kupiona od Polaka ale mieszkającego w Niemczech , autko zadbane mechanicznie i środek też ma ładny ale i tak w planach są zmiany oczywiście skóra jakieś serducho wpadnie zamiast tej oryginalnej kierownicy zawieszenie pójdzie trochę w dół , lampy przód po lifcie nawet już są kupione na tył mam na razie tylko z białym kierunkiem no i szybki będę chciał przyciemnić tylko myślę jak ciemno zrobić i bardzo bym chciał zderzaki :m: wrzucić ale to wszystko zależy na ile funduszy starczy ,zdjęcia kiepskie ale to zaraz po zakupie jak zrobię jakąś porządną sesję to na pewno pokażę , poniżej rozkodowany vin ;
Numer podwozia WBADH31020BY05235
Kod typu DH31
Typ 523I (EUR)
Typoszereg E E39 (2)
Seria 5
Rodzaj konstrukcji TOUR
Układ kierowniczy LL
Drzwi 5
Silnik M52
Pojemność skokowa 2.50
Moc 125
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor FJORDGRAU METALLIC (310)
Tapicerka STOFF FLOCK STREIFEN/ANTHRAZIT (D3AT)
Data prod. 1998-03-17
Składanie Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic
S339A SHADOW LINE Shadow-Line
S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.
S386A DACHRELING Reling dachowy
S413A GEPAECKRAUMTRENNETZ Siatka oddzielająca bagażnika
S417A SONNENSCHUTZROLLO HINTERE TUERSCH. Roleta przeciwsłoneczna drzwi tylna
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S469A KINDERSITZE IM FOND, INTEGRIERT Wbudowane foteliki dla dzieci
S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)
S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe
S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna
S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat
S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem
S670A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional RDS
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria
S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa
S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki
Składanie Wyposażenie seryjne
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S260A SEITENAIRBAG FUER FAHRER/BEIFAHRER Poduszka boczna dla kierowcy/pasażera
S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny
S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa
S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów
Składanie Information
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S694A CD-WECHSLER VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD
po zakupie wyglądało tak
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
między czasie auto dostało biały kierunek oczywiście ori hella
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/quote]
oczywiście wnętrze też przeszło małe zmiany wpadły czarne skóry w sportach listwy i kiera w m-pacu
[/img]
[/img]
[/img]
w ostatnim czasie dzięki chłopakom z HTT mój turas poszedł trochę w dół
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
a tu mała niespodzianka po otwarciu maski
[/img]
Miro - 2013-11-30, 11:50
Auto fajne i pamietam ta drogą podróż po nią
Pozdro
artek320e30 - 2013-11-30, 16:20
Miro napisał/a: | Auto fajne i pamietam ta drogą podróż po nią
Pozdro |
no do tanich nie należała ta wycieczka ale chociaż punkty nie długo zejdą
Łukasz - 2013-12-02, 14:16
moim skromnym zdaniem robienie auta przedliftowe na polift to pomyłka.... To tak jak założenie "uśmiechów" do E30 w wąskiej lampie.....
Fotele i kiera ładne.
Auto po obniżeniu wygląda tak sobie, bo felgi ( swoją drogą ładne stylingi 32) są schowane w nadkolach. I jeszcze po co obniżać kombiaka? Tylko dla wyglądu? Obniżenie tylko springami, czy amory też wymieniałeś?
Jedź na hamownię, te motory mają gifty
artek320e30 - 2013-12-02, 17:22
Łukasz napisał/a: | moim skromnym zdaniem robienie auta przedliftowe na polift to pomyłka.... To tak jak założenie "uśmiechów" do E30 w wąskiej lampie.....
Fotele i kiera ładne.
Auto po obniżeniu wygląda tak sobie, bo felgi ( swoją drogą ładne stylingi 32) są schowane w nadkolach. I jeszcze po co obniżać kombiaka? Tylko dla wyglądu? Obniżenie tylko springami, czy amory też wymieniałeś?
Jedź na hamownię, te motory mają gifty |
kolego a gdzie ty tu widzisz zmiany na po lift ? przecież nie ma takich zmian no chyba że dopatrzyłeś się że nerki są z po lifta . a co do obniżenia to założyłem spingi Jamex i amory m-tech. a co do twojego pytania ( po co obniżać kombiaka) a to jak kombi to już się nie obniża bo nie rozumiem zerknij na te fotki moja na pewno będzie podobnie wyglądać już M-pac w postaci zderzaków jest tylko że będę zakładał po zimie dopiero
[/img]
[/img]
Łukasz - 2013-12-02, 23:06
kombi z założenia jest autem użytkowym, ale ja jestem już stary zgred, więc rozumiesz, lubię spokojnie i bez stresu przejeżdżać policjantów ...... śpiących.
Auta z fot ładne, ale ani takie koła, ani taki zawias moim skromnym zdaniem nie nadają się do jazdy po polskich drogach.
Ale każdy ma swoją drogę ulepszania swych 4kółek.
Powodzenia!
artek320e30 - 2013-12-03, 07:31
Łukasz napisał/a: | kombi z założenia jest autem użytkowym, ale ja jestem już stary zgred, więc rozumiesz, lubię spokojnie i bez stresu przejeżdżać policjantów ...... śpiących.
Auta z fot ładne, ale ani takie koła, ani taki zawias moim skromnym zdaniem nie nadają się do jazdy po polskich drogach.
Ale każdy ma swoją drogę ulepszania swych 4kółek.
Powodzenia! |
dokładnie może i masz racje ale uwierz miałem dwie e39 sedana i kombi w jednym czasie Miro może potwierdzić w obydwu coś modziłem ale niestety byłem zmuszony jedną sprzedać bo jedna z nich cały czas stała i było bez sensu trzymać i zostawiłem sobie Touringa bo moim zdaniem w M-pacu kombi wyglądają dużo lepiej ale oczywiście nie każdy musi się ze mną zgodzić
|
|