|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - elektryczne szyby szyberdach pytanie
kukacz - 2013-12-15, 20:53 Temat postu: elektryczne szyby szyberdach pytanie Mam w swojej e30 elektryczne szyby i szyberdach i wszystko jest podłączone przez taki oto przekaźnik ,moduł i tu pytanie do czego on służy bo ostatnio odłączyłem go i podłączyłem kabel bezpośrednio do puszki i wszystko działa a byłem pewien ze jest to potrzebne do prawidłowego działania szyb i szyberdachu
[URL][/URL]
[URL][/URL]
Artur C. - 2013-12-16, 16:41
Bez tego przekaźnika owszem działa ale podświetlanie przycisków rozładuje Ci akumulator na postoju przez nockę.
kukacz - 2013-12-16, 21:25
Z tego co się dowiedziałem to przekaźnik odpowiada za to zęby można było zamknąć szyby przy otwartych drzwiach i wyłączonym zapłonie (nie miałem czasu tego jeszcze sprawdzić) i podobno przy podłączeniu do krańcówki zapala światło w kabinie przy otwieraniu drzwi
I wszystko podpiołem wystarczyło podłączyć brązowy kabelek (który miałem urwany)do krańcówki i teraz bez zapłonu przy otwartych drzwiach działają szyby .Tylko teraz gdy zostawisz otwarte drzwi to przyciski palą sie cały czas nie gasną i pobierają prąd trzeba pamiętać
|
|