|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - [E30] Problem - jedno koło wystaje bardziej niż drugie
Jancza - 2014-03-02, 19:49 Temat postu: [E30] Problem - jedno koło wystaje bardziej niż drugie Witam
Mam problem, którego powodu nie potrafię ustalić a, że na forum jest sporo osób, które znają E30 na wylot postanowiłem poprosić o nakierowanie na możliwe powody mojego problemu.
Co może być powodem, że koło tylne prawe wystaje o ok. 5-7mm bardziej niż lewe?
- ET felg to samo
- brak dystansów
- zbieżnośc jest OK , sprawdzane było na stacji diagn.
- wahacze były kiedyś przełożone od 325 tarczowe (oryginalnie miałem bebny i nie wiem czywtedyproblem też występował)
- auto bezwypadkowe
Prosze o pomoc, ktoś ma typ na powód takiego stanu rzeczy?
ogolny - 2014-03-04, 17:24
Sprawdź czy czasem z jednej strony nie masz tarcz cz wersji ix - bęben od ręcznego jest większy.
Jancza - 2014-03-04, 20:37
ogolny napisał/a: | Sprawdź czy czasem z jednej strony nie masz tarcz cz wersji ix - bęben od ręcznego jest większy. |
Dzięki za bardzo trafną uwagę. Nie wiedziałem, że ix miał szerszy rozstaw.
Jeżeli faktycznie będę miał wahacz od e30 ix to co trzeba zmienić aby niczym sie nie rożnił od standardowego przy 325 ? piaste? tarcze?
ogolny - 2014-03-05, 10:06
Jak coś to mam wahacze z ix wraz z półosiami , tarcze tez są
Jancza - 2014-03-05, 18:24
ogolny napisał/a: | Jak coś to mam wahacze z ix wraz z półosiami , tarcze tez są |
w sobote pójdę do garażu to sprawdzę czy potwierdza się wersja z wahaczem od iX'a
Gdyby tak było to będę chciał zmienić na zwykły bo 10'' felga z tyłu i wahacz od iX'a to jak dla mnie przesada - za bardzo wystaje za błotnik.
ogolny - 2014-03-05, 19:11
Z tego co wiem wahacze są takie same , kwestia samych tarcz; no chyba że jeszcze piasta
|
|