|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
Czarna Lista - Oszust z allegro, GOSTYŃ- Tomek M-5 !!
makkus - 2014-06-23, 22:08 Temat postu: Oszust z allegro, GOSTYŃ- Tomek M-5 !! Witam wszystkich,
Chciałbym wszystkich ostrzec przez wyjątkowym maminsynkiem, bajkopisarzem, prostakiem...
Kupiłem od ów osobnika (na moje nieszczęście) zbiornik paliwa+listewki na tylne słupki do sedana, i pokrywę szyberdachu do E30. Kasę dostał, a ja mam zagięty zbiornik paliwa, listewki prawdopodonie do touringa i złamaną pokrywę szyberdachu. Jak można wszystkie rzeczy do kupy owinąć samym streczem i wysłać? Na samym początku było nawet nieźle, "ależ oczywiście, moja wina, nie ma problemu wyślę po raz drugi, zapakuję itp" niby wszystko ok, ale...
ten przygłup przez pierwsze 4 może 5 miesięcy nie raczył wysłać paczki, jak dzwoniłem słyszałem tak tak oczywiście, jest zapakowana, leży i czeka, jutro będzie kurier bo jest codziennie itd, później zmienił tekst, 'nie dostałeś' ?wysłałem przecież... no kurde, nie wiem, zadzwoń jutro sprawdzę, bo to brat, wujek, szwagier, mama, babcia, dziadek czy inny stryjek wysyłał itp, ja nie wiem, ale na pewno poszła paczka bo tu jej nie ma. Później zmiana wymysłów, ze poszła, ale nie do mnie, bo ktoś inny potrzebował i kumpel 'se wziął'. mijały dni, tygodnie...nadeszła zima, wiosna, ja z uporem maniaka dzwoniłem (czasami z nudów-bo wymówki tego ćwoka były naprawdę przekonujące, i czasami nawet śmieszne-pożal się boże), w ciągu długiego majowego weekendu były teksty, ze ma auto do rozebrania, że już wyciąga, będzie inny szyberdach, też super i w ogóle, ze 3tygodnie później podobno był nawet zapakowany , mniej więcej od 10-13czerwca były teksty że poszedł kurierem, że nawet sprawdzał na stronie, i jest leży czeka na dostarczenie itp. (oczywiście nie podając numeru przesyłki), niestety ta ciepła kluseczka nie jest w stanie odebrać ode mnie telefonu od półtora tygodnia, ale za to umie wystawić negatywa na allegro widać tę sztukę opanował do perfekcji jak również przywłaszczenie sobie czyiś pieniędzy, może ma alzheimera, i nie wie w jakim świecie się znajduje, proponowałbym mu zmienić na pewno lekarza bo ten go okłamuje, zrobienie z siebie krętacza za uwaga, uwaga... 100zł słownie sto polskich złotych to już trzeba być po prostu spier%&%^ genetycznie.
P.S. zakupów dokonałem w zeszłym roku, tak, tak... w czerwcu 2013!! i do połowy tego miesiesiąca (czerwiec 2014) odbierał telefony, ale niestety po tym jak brakło mu wymówek (bo paczka podobno leży na magazynie KEX) zaprzestał...
Dane kontaktowe Sprzedającego tomek-m5 (129):
Tomasz W.
Gostyń
http://allegro.pl/sklep/22520838_tomi
maaaad - 2014-06-24, 14:28
Gratuluję i szczerze zazdroszczę cierpliwości
Daj cynk policji, oszustwo nawet na 100 zł nie jest wykroczeniem, tylko przestępstwem (w przeciwieństwie do kradzieży).
makkus - 2014-06-24, 22:25
cierpliwość, cierpliwością... w zeszłym roku jak malowałem auto zależało mi na czasie, a później to już... ehh, wkurza mnie moja pokrywa, bo ze względu na jej stan, poszła w czarny mat, a chciałbym już mieć podsufitkę nad głową, bo jak długo można widzieć piankę ?:D
z policją się wstrzymam, mam inny pomysł, zobaczymy co z niego wyjdzie, nie lubię być oszukiwany, a ten głąb teoretycznie na allegro prowadzi 'sklep', ani paragonu, ani faktury nie dostałem...
lysy174 - 2014-06-25, 06:29
makkus,
Z całego serca współczuję i również gratuluje wytrwałości.
pajak2444 - 2014-08-20, 15:53
Jako, że ja mam do Tomka bliżej, to zawsze do niego jeździłem osobiście lub brat przy okazji go odwiedzał.
Jeśli jest się tam osobiście to problemu niema, ale na wysyłkę od Tomka zawsze czekaliśmy bardzo długo.
Dobry to chłopak ale niestety zalatany, jednak rok czasu to przegięcie jakiego nie da się zapomnieć.
makkus - 2014-08-23, 23:07
czas to pojęcie względne, ale jeśli daje słowo to co innego, po ostatnim kontakcie dał wyraźnie do zrozumienia, że nie mam co liczyć na dach który zapakował streczem i wygląda jak wyjęty z auta po dachowaniu, teraz ani nie odbiera telefonu... wnioski można wyciągnąć bardzo łatwo...
P.S. sprzedawanie na allegro-zobowiązuje.
miczu111 - 2014-09-01, 09:43
Ale dziwne, że wciąż ma status Super Sprzedawcy...
kat - 2014-10-30, 14:22
sprawdź ten jego sklep czy naprawdę zarejestrowany?
|
|