BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - jaki wiatrak????

ziolo56 - 2005-04-17, 00:18
Temat postu: jaki wiatrak????
witam..
mam problem z temperaturka silniczka,padlo mi wisko i troszke sie grzeje.. mam juz dosc kupowania uzywanych wiskoz (to juz 3 ktore padlo)na nowe Mnie nie stac.. postanowilem zalorzyc wiatrka elektryczny z poloneza tylko nie wiem ktory jest lepszy ten starego typu z metalowa obudowa czy juz ten nowszy z plstikowa obudowa?? i bardzo prosze osoby ,ktore zaminily wisko na wentylator elektryczny o jakies rady albo zdjecia.. z gory bardzo wszystkim dziekuje za odpowiedzi..
pozdrawiam

P.S.
szukalem na forum ale nie znalazlem..
aha mam silniczek 1.8 M40..

loko - 2005-04-17, 18:33

wiatrak zakładasz taki żeby ci się zmieścił.... najlepiej pojedź na szrot i poproś żeby ci pokazali kilka i sobie przymierz... :) ja mam chyba z omegi :-)
lokop e30 320i - 2005-04-17, 22:20

Napewno nie podpasuje bez przerobek polonezowski.
artvi - 2005-04-17, 23:02

ja bym w nic sie nie bawil i zostal przy oryinale. jedz do sklepu z zamiennikami i mozesz kupic nowe WISCO : male ~ 210 zł, duze ~ 240 zł.
pudzian - 2005-04-18, 07:28

trzeba bylo nie kupowac uzywanych takich rzeczy sie nie kupuje uzywanych za te 3ktore kupiles mialbys jedno a dobre :wink:
Jawor - 2005-04-18, 08:02

ja miałem kiedyś polonezowski przed chłodnicą :roll: tylko był ustawiony tak żeby wydmuchiwać ciepłe powietrze...wlożył mi go moj mechnik przy mnie...a watpie żeby był z niego taki wirtuoz aby coś przerabiał...
Fakty: w korkach kiedy temp. przkraczało 25stC (upalne lato) samochód radze zostawic w domu, kiedy sie jedzie jest wszystko OK ale wystarczy 15minut w korku i jest klops ( nie wiem czy zastosowanie wiatraka od innego auta czy w inny sposób coś da, ale u mnie tak było), w zime, a nawet przy temp. ok. 15stC rozwiazanie idealne. Czasami nawet nie włanczałem tego wiatraka a miałem na przycisk.

ziolo56 - 2005-04-18, 23:16

loko a z jakiej omegi masz ten wiatraczek i jak go podpieles chodzi mi o temperature zeby sie wlaczal przy okreslonej temp.

pozdrawiam

pudzian - 2005-04-19, 06:59

jak juz zalozysz sobie ten wiatrak to zrob sobie w srodku przycisk zebys go sobie sam zalanczal :wink:
loko - 2005-04-19, 23:50

i tak właśnie mam zrobione...

a ty Aritvi z całym szacunkiem ale widzę że nie za blisko obcujesz z silnikami.. 8)

artvi - 2005-04-21, 00:16

no nielaze tam wlasanymi rekami ... jedynie to co widze jak robi to moj kumpel (mechanik). A no i sam mam tytul machanika ( na dyplomie :wink: ) Moze gdybym mial czas i garaz to moglbym cos taam pokrecic. ale nie to ze lewe rece mam klocki np. wymieniam sam :D