BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [E39] mokro na osłonie koła zapasowego

BADYL - 2014-08-02, 19:01
Temat postu: [E39] mokro na osłonie koła zapasowego
Od jakiegoś czasu w garażu zauważyłem jakiś płyn na podłodze. Zaglądając pod spód samochodu widoczne na osłonie koła zapasowego mokre miejsce. Dzisiaj podążając do przodu na samochodu widoczne były krople (cały czas piszę o osłonie koła zapasowego). Niestety nie byłem w stanie zlokalizować zapachu płynu.

Tak od tylnego bagażnika jakieś 20cm do przodu samochodu jest mokro od spodu.

Ktoś się spotkał z takim czymś??

[ Dodano: 2014-08-03, 19:46 ]
Obejrzałem dokładnie, dyfer, półosie suche, skrzynia sucha, pompka nivo sucha, wsio co dotyczy paliwa suche, rozebrałem połowę palstików z tyłu od środka - sucho.

Mokre jest ewidentnie na środku zderzaka tył, osłona termiczna wydechu. Plama pod autem po nocy około 20 cm średnicy. Płyn bezzapachowy.

nokerman - 2014-08-05, 23:06

To mokre pojawiło ci się w czasie upałów czy może po deszczu?

bywa że przecieka coś pomiiędzy uszczelkami klapy
Ja mam zazwyczaj trochę ;mokro; w bagażniku po wizycie na myjni

a korek odwadniający komorę koła zapasowego już dwwano wyciągnąłem, bo mi się w kole zbierała woda

BADYL - 2014-08-07, 11:14

Wczoraj mi przejrzeli auto - jakiś wężyk paliwowy się przetarł gdzieś tam i wycieka paliwko. I by się zgadzało bo ostatnio zalewałem na full zbiornik.
nokerman - 2014-08-08, 08:49

To gdzie ty wahe bezzapachową tankujesz? :mg: :|
BADYL - 2014-09-30, 11:23

Ha a teraz ciekawostka - bak został zdjęty, obejrzane wszystkie przewody paliwowe, dyfer suchy, amory nie ciekną, zdjęli zderzak i nic nie znaleźli :] a cieknie - stwierdzili, że to olej ale nie wiedzą skąd. Wyczyścili do sucha i zobaczymy.