|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - E36 wyczerpuje aku na postoju POMÓ¯CIE!
Chocco94 - 2014-10-24, 21:44 Temat postu: E36 wyczerpuje aku na postoju POMÓ¯CIE! Jak w temacie... Pobór pr±du jest za du¿y. beta postawiona do³adowana z alternatora wieczorem z rana ju¿ ledwo krêci... zauwa¿y³em podczas jazdy dziwn± anomalie mianowicie jadê przed siebie a tu nagle o¶wietlenie wnêtrza ³yp ³yp ³yp samo z siebie zaczê³o migaæ... o¶wietlenie by³o w³±czone na otwieranie drzwi. wy³±czy³em pstrykiem na 0 i nic to nie da³o... zauwa¿y³em te¿ ¿e pod¶wietlenie w baga¿niku ¶wieci jak mu siê zechce i kiedy mu siê zechce a aktualnie wcale nie ¶wieci. i nie zawsze centralny ³apie przez klapê baga¿nika... My¶licie ¿e to co¶ z wi±zk± w klapie czy modu³ który¶.? podsuñcie jakie¶ pomys³y jutro je¶li znajdziemy czas to z koleg± pomierzymy to wszystko amperomierzem i sprawdzimy przewody w klapie...
rok auta 91..
z VINu wiem ¿e w aucie jest rozszerzona wi±zka
uprzedzaj±c wasze pytania: nie od³±cza³em ¿adnych bezpieczników i modu³ów z braku czasu praca <-> studia... mam teraz chwile i chcia³bym poruszyæ temat... dodam te¿ ¿e mam LPG stag 300...
Je¶li ju¿ taki temat by³ to przepraszam ale to pilne.
Pytanie do Was takie od czego jest modu³ komfortu i modu³ nadwozia (czy jak mu tam) i gdzie siê znajduj±
wrona - 2014-10-25, 07:07
sprawd¼ wi±zkê ktora przechodzi z karoserii do klapy baga¿nika , tam czêsto nastêpuj± zwarcia i jest to przypad³o¶æ wszystkich sedanów bmw.
pozdr wrona
Chocco94 - 2014-10-25, 16:00
Tak zrobiê.. jutro wszystko oblecimy wszystko wizualnie i miernikiem z koleg±... mam nadzieje ¿e co¶ znajdziemy... teraz doszed³ mi kolejny problem bo jeden cylinder mi wylecia³... chodzi na 5 garów i rêce mi opadaj±... wczoraj pod³±czy³em aku do ³adowania i rano wsadzi³em i heja na wyk³ady... dlatego my¶lê ¿e to dlatego ¿e sie komp zresetowa³ i co¶ mu siê tam pokiæka³o chocia¿ nie dowierzam w to ale na wszelki wielki odpi±³em plusa, poczekam a¿ auto ostygnie i pójdê na spokojnie odpalê. zobaczymy czy cos pomo¿e ale w±tpie... rano nie by³o problemu tylko teraz jak wyszed³em z uczelni i odpalam a tu na 5 cyl chodzi..;/ robi³o siê juz tak czasami jak auto d³u¿ej stoi ni¿ je¼dzi ale zawsze przygazówka pomaga³a jak siê ju¿ rozgrza³ silnik ale dzisiaj lipa.
¦wiece wymienia³em na wiosnê... mo¿e to wina cewek... nie mam jak sprawdziæ.. nie mam pod rêk± ¿adnej dobrej ¿eby podmieniaæ;/
[ Dodano: 2014-10-25, 18:59 ]
od³±czenie aku nie pomog³o... przejecha³em siê 10km w nadzieji ¿e za³apie i nic... nie mam sprzêtu nie mam nic poza tymi kluczami które s± w klapie baga¿nika... zimno jak cholera a do domu gdzie mam wszystko 100km;/ jakie¶ rady?
[ Dodano: 2014-11-08, 18:19 ]
Po przejechaniu kilku dziesiêciu km sprawa z silnikiem siê naprawi³a.
wniosek: musi wiêcej je¼dziæ ni¿ staæ..
a z pr±dami okaza³o siê, ¿e akumulator pokazywa³ 14V ale przy sztucznym obci±¿eniu spada³o o po³owe... winn± by³o przerwane po³±czenie miedzy celami... nowe aku za³atwi³o sprawê;)
a ¿eby tradycji sta³o sie zado¶æ je¶li jedno naprawione to cos innego musi siê zepsuæ wiêc jako ciekawostê dodam ¿e po zamontowaniu nowego akumulatora podczas jazdy chcia³em uchyliæ szybê i pyk... ramiê mechanizmu szyby które jest po³±czone z tym pó³kolem zêbatym urwa³o siê po pospawaniu i szybkim (musia³em jechaæ w d³u¿sz± trasê) z³o¿eniu szyba ma swoje kaprysy i czasami nie idzie równo w szynach dlatego te¿ drzwi nie s± szczelne i podczas jazdy s³yszê pêd powietrza ale to tak na marginesie w wolnej chwili jeszcze raz siê zagl±dnie i poprawi;)
TEMAT DO ZAMKNIÊCIA
Bajo1978 - 2016-04-23, 12:03 Temat postu: Re: E36 wyczerpuje aku na postoju POMÓ¯CIE! Witam pod³±cze sie do tematu mam podobny problem w Z3
po w³o¿eniu nowego aku nie odpalaj±c i nie je¿dz±c autem na drugi dzieñ aku pad³o.
nic sie nie wy¶wietla nie krêci nic cisza!!!!
proszê o pomoc!!!!
|
|