BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - UWAGA, UWAGA

BM 6 - 2020-01-27, 16:03
Temat postu: UWAGA, UWAGA
Ogłoszenie parafialne :wink:

Doczekaliśmy szczęśliwie 2020 roku i pora pomyśleć o przyszłości.
Serwer mamy do stycznia a domenę do sierpnia 2021 r.

Moje pytanie: - Co dalej?
Obserwując aktywność na naszym forum myślę, że chyba puścimy to wolno.

A jakie jest Wasze zdanie? Proszę o wypowiedzi :)

Może mój post jest trochę w żartobliwym tonie ale pisałam dwa razy i nie chciało się zapisać.
Do trzech razy sztuka!
Mam nadzieję, że tym razem się wyświetla?

nokerman - 2020-01-27, 22:59

Tak, wyswietla się ;) :spoko:
lysy174 - 2020-01-28, 11:01

Cześć,

Trochę żal to stwierdzać ale obecnie jedynymi piszacymi na tym forum są już chyba tylko boty wklejające ciągle jakieś ogłoszenia.
W związku z powyższym nie wiem czy jest sens to dalej ciągnąć.
Fajnie było ale stare już chyba raczej nie wróci :( :( :(

misza - 2020-02-01, 12:38

Zdecydowanie chciałbym żeby forum istniało dalej. Sam się zastanawiam, bo z jednej strony zal tych wszystkich informacji zbieranych latami. Ale skoro nikt forum nie odwiedza to cala ta wiedza jest gówno warta....
ChriS - 2020-02-01, 21:04

Konkurencja ze strony face zbuka i innych "tworów" jest zbyt duża ,żeby tu powróciło życie.
Niestety.
Było miło ,ale się skończyło.

lesiek - 2020-02-11, 19:47

Cześć, nie zamykajcie forum! :prosze: :prosze:
BM 6 - 2020-02-11, 20:01

Forum zamknie się samo z powodu braku funduszy na dalsze utrzymanie ;/
lesiek - 2020-02-12, 09:13

Napisałem PW, a nóż się uda ;)
BM 6 - 2020-02-12, 15:07

dziś otrzymałam taką wiadomość PW:

Od: lesiek
Do: BM 6
Wysłany: Dzisiaj 11:00

Przepraszam za spam, ale od wczoraj myślę o tym forum. "Statek ewidentnie tonie" A ja kiedyś tam pływałem na tym statku, odpuściłem statek, a jak wróciłem to jest już w połowie zatopiony. Na tym forum zaczęła się moja przygoda z BMW. Mieszkam aktualnie w Niderlandach i tutaj robię różne akcje związane z BMW, większość moich znajomych jeździ beemkami I tak sobie pomyślałem, że takie forum by nam wszystkim ułatwiło życie, informacje o spotach itp itp
Oczywiście, gdyby doszło do sprzedaży forum, to "stara gwardia" nadal będzie.miala swoje konta, oraz treści na forum pozostaną nie naruszone. Chciał bym by to forum zostało, bardzo bym chciał.

Pozdrawiam serdecznie[/b]

BEEMKA - KLUB to nie jest moje prywatne forum, więc zamieszczam tę wiadomość pod rozwagę wszystkim zainteresowanym, dawnym klubowiczom.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie - M.

lesiek - 2020-02-12, 16:43

Witajcie!

Jak już wiecie, z postu BM 6, jestem zainteresowany zakupem tego forum. Chciał bym, by to forum nadal działało, w delikatnienodmienionej formie. Czekam na dalszy rozwój sytuacji.

henry - 2020-02-14, 18:36
Temat postu: forum BK
Witajcie przyjaciele po latach. Uważam ,że należy o zdanie w tej materii zapytać twórców forum czyli Kirka i Darco , niezaleznie od tego co akurat teraz robią i czy ich interesuje dalszy los tej platformy kontaktów dla "beemkowiczów". To oni założyli to forum !! Pozdrawiam
lesiek - 2020-02-15, 12:25

A jest jakiś sposób by skontaktować się z nimi?
henry - 2020-02-15, 17:51
Temat postu: Kontakt
Lesiek !! Spróbuj napisac PW do każdego kto Ci był znany w Beemka-Klub , ktoś powinien znac aktualne kontakty do Kirka i Darco . Pzdr

[ Dodano: 2020-02-17, 13:11 ]
.....Spróbuj poszukać też na Facebook'u , szukaj Michał Kirkiewicz i Dariusz Kowalski - pozdrawiam

Cypisek - 2020-02-18, 08:49

nokerman Jaki jest koszt serwera i domeny na 2021r?
lesiek - 2020-02-18, 09:28

Henry, z Kirkiem właśnie rozmawiam, ma on załatwić kontakt do Darco. :jupi: :jupi:
BM 6 - 2020-02-18, 21:16

Hej, hej! Kirek i Darco są założycielami naszego forum BEEMKA - KLUB natomiast właścicielami jesteśmy my wszyscy, byli klubowicze a ostatnio sponsorzy forum, honorowi członkowie, moderatorzy i admin też.

Możemy zrobić "zrzutkę" na opłatę na następne lata i mamy do tego prawo i pierwszeństwo.

Ja napisałam wiadomość celem uzgodnienia dalszych planów dla naszego forum.
Liczy się zdanie każdego z wyżej wspomnianych osób.

BADYL - 2020-02-18, 22:00

Zostałem wywołany do tablicy. Jak dla mnie nie widzę żadnych przeciwskazań, nie uczestniczę w życiu forum, klubu już bardzo długo, nie mam na to czasu ani WIZJI. Lesiek dzisiaj napisał do mnie w tej sprawie. Nawiązałem dzisiaj też kontakt z Darco a łatwo nie było, Darecki też nie ma nic przeciwko temu.
Pozdro kirek

lysy174 - 2020-02-19, 08:56

Zgadzam się z Kirkiem i też nie widzę żadnych przeciwwskazań do przekazania tego wszystkiego leśkowi. Nawet muszę powiedzieć że cieszy mnie to że jeszcze kogoś cały ten "bałagan" obchodzi.

Niestety, tak jak wspomniała BM6 droga do tego może być bardzo wyboista. Okazuje się bowiem że kilka lat temu prawa do klubu i domeny zostały przekazane klubowi na piśmie. Także ostatnim właścicielem nie był Darco czy Kiras tylko sam klub.
Obecnie klub już formalnie nie istnieje więc na dobrą sprawę cholera wie kto jest właścicielem tych "dóbr" i do kogo trzeba by się zgłosić żeby to przekazanie jakoś dociągnąć do końca. Faktycznie za utrzymanie domeny płacili klubowicze przemianowani na "sponsorów" ale nie jestem pewien czy po rozwiązaniu klubu jego dobra zostały jakoś formalnie/prawnie przeniesiona na nich/nas no i kogo należałoby do tych sponsorów w razie czego zaliczyć. Nie mam pojęcia jak to teraz wygląda od strony prawnej i nie wiem kto może wiedzieć.

lesiek, wydaje mi się że jeszcze długa droga przed tobą kolego. Ale możesz liczyć na wsparcie z mojej strony.

TONY H. - 2020-03-03, 19:06

A jaki to jest koszt żeby zrobic zrzutkę i żeby nie zniknęło? Sentyment pozostał.
Adam86 - 2020-03-05, 23:06

Cześć wszystkim! :) Podbijam pytanie Tonego. Czu jest ktoś w stanie wyliczyć ile będzie kosztowało przedłużenie serwera / domeny ??
BM 6 - 2020-03-08, 15:48

Czas na opłaty mamy do stycznia, pod koniec roku Nokerman powie o cenach.
Teraz trzeba ustalić ile osób chciałoby ewentualnie partycypować w kosztach?

Cypisek - 2020-03-09, 21:42

BM 6, Ja chętnie 50 zł dorzucę.
Adam86 - 2020-03-09, 21:57

Wspomogę Kazimierzem III Wielkim :)

Tylko jeżeli to ma dalej wyglądać tak jak wygląda to pytanie czy jest sens :maruda:

Można próbować ożywić forum, ale potrzeba chęci więcej niż 3 osób.. ;/ Reklama, spoty, zloty.... trzeba pokazać że takie forum jeszcze istnieje.

TONY H. - 2020-03-10, 16:21

tez się dorzucę szkoda takiej histori....
mam gdzieś nowe naklejki na szyby, może wyjmę i sobie nakleję hehehehe
www.beemka-klub.pl :D

BM 6 - 2020-03-10, 18:34

To czekamy na więcej zgłoszeń :D
Czy ktoś wrzuci info na FB na stronce Beemki? Mnie tam nie ma.

Adam86 - 2020-03-11, 12:11

BM 6, beemka klub ma stone na fb ?? :wow:
BM 6 - 2020-03-11, 17:19

Adam86 napisał/a:

Od dziesięciu lat! Sprawdź :D

TONY H. - 2020-03-12, 11:21

napisałem by tu zajrzeć :-)
lysy174 - 2020-03-12, 12:03

Wiem, że jest to ciągle te same 3-4 osoby które tu piszą ale miło jest wejść i zobaczyć jakieś nieprzeczytane posty.

a co do utrzymywania forum to też się coś tam dorzucę chętnie.

slawo - 2020-03-12, 15:03

gdzie wplacic i ile?
slawo - 2020-03-12, 15:03

BM 6 napisał/a:
Adam86 napisał/a:

Od dziesięciu lat! Sprawdź :D

zalozylem, malo kto sie udziela, ale jest ;)

BM 6 - 2020-03-12, 18:29

slawo napisał/a:
gdzie wplacic i ile?

Do końca roku mamy opłacone. Teraz pogadajmy, co dalej?
Opłatę można zrobić w grudniu.
Pozdrawiam wszystkich, bądźcie zdrowi :D

Adam86 - 2020-03-14, 19:37

Na pewno forum potrzebuje mocnego składu-przywódcy. Kogoś kto to pociągnie i będzie chciał się angażować..
lysy174 - 2020-03-16, 08:38

Adam86,
Z całym szacunkiem ale chyba trochę pojęcia mylisz.
Na razie mówimy o utrzymaniu forum a nie klubu. Klub formalnie to już dawno nie istnieje. Pozostało tylko forum.

Teraz żeby to miało jakiś sens to potrzebujemy ludzi który będą tu zaglądać, pisać, udzielać się, będą chcieli się angażować. A z tym może być większy problem. Bo jak na razie to nawet w temacie ratowania tego wszystkiego wypowiada się te same 8 osób. A to za mało żeby forum funkcjonowało sprawnie.

Jeżeli to się uda, uda się z powrotem ściągnąć tu ludzi, to reszta pójdzie już z górki. :jupi: :jupi: :jupi:

slawo - 2020-03-16, 17:27

BM 6 napisał/a:
slawo napisał/a:
gdzie wplacic i ile?

Do końca roku mamy opłacone. Teraz pogadajmy, co dalej?
Opłatę można zrobić w grudniu.
Pozdrawiam wszystkich, bądźcie zdrowi :D

ja poprosze o info jak trzeba rzucic jakies dolary.
co do forum...mozna by pozagladac. jakis hosting zdjec darmwy jeszcze istnieje?photobucket ocipial z cenami ;)

TONY H. - 2020-03-16, 18:32

Kto jest administratorem, Slawo chciał zmienić hasło i go zablokowało. Juz ktoś wcześniej to samo pisał.
wrona - 2020-03-16, 19:29

Witam Was Wszystkich !! !!!

ważną rzeczą jest żeby forum pozostało "czynne" . to nie tylko pamiątka ale tez kopalnia wiedzy. jeżeli chodzi o partycypowanie w kosztach to czekam na info gdzie kiedy i ile ;) .

pozdr .

lysy174 - 2020-03-17, 08:18

wrona,
Kurde, celebryta nas nawet odwiedził :wink: :wink: :wink:
Tego się nie spodziewałem :lol: :lol: :lol:

Adam86 - 2020-03-17, 22:53

lysy174 napisał/a:
Z całym szacunkiem ale chyba trochę pojęcia mylisz.
Na razie mówimy o utrzymaniu forum a nie klubu. Klub formalnie to już dawno nie istnieje. Pozostało tylko forum.

Może źle to napisałem, bo chodzi mi dokładnie o to co napisałeś w drugim zdaniu :)
lysy174 napisał/a:
Teraz żeby to miało jakiś sens to potrzebujemy ludzi który będą tu zaglądać, pisać, udzielać się, będą chcieli się angażować. A z tym może być większy problem. Bo jak na razie to nawet w temacie ratowania tego wszystkiego wypowiada się te same 8 osób. A to za mało żeby forum funkcjonowało sprawnie.

Muszą być ludzie którzy chętnie bedą tu zagladać i robić jakiś ruch w tematach- osoby które to pociągną.

wrona - 2020-03-18, 07:29

lysy174 napisał/a:
wrona,
Kurde, celebryta nas nawet odwiedził :wink: :wink: :wink:
Tego się nie spodziewałem :lol: :lol: :lol:

nie bardzo rozumiem o co cho :mg: :mg: :mg:

lysy174 - 2020-03-18, 08:30

wrona,
nie wiem czy mogę spoilerować innym ale powiem tylko że widziałem zdjęcia z nagrania pewnego programu telewizyjnego emitowanego na pewnym kanale motoryzacyjnym...
Gratuluję :brawo: :brawo: :brawo:

Adam86,
No, to teraz trzeba jeszcze tylko wymyślić jak to zrobić i jesteśmy w domu... :D :D :D

TONY H. - 2020-03-18, 10:09

Wrona mu zrobił lustra i do tv, do mnie bez kamer przyjechał a części do przekładki tej m3 2 razy brał ;/ Nie będę celebrytą :lol: :lol:

ChriS - 2020-03-18, 20:50

lysy174 napisał/a:
Bo jak na razie to nawet w temacie ratowania tego wszystkiego wypowiada się te same 8 osób. A to za mało żeby forum funkcjonowało sprawnie.

Teraz już ponad 10 osób :D Ale ruch w interesie :D

P.S. Oczywiście jak trzeba będzie,to dołożę się do utrzymania forum.

lysy174 - 2020-03-23, 08:29

ChriS napisał/a:
lysy174 napisał/a:
Bo jak na razie to nawet w temacie ratowania tego wszystkiego wypowiada się te same 8 osób. A to za mało żeby forum funkcjonowało sprawnie.

Teraz już ponad 10 osób :D Ale ruch w interesie :D

P.S. Oczywiście jak trzeba będzie,to dołożę się do utrzymania forum.

No i nagle nawet te "ponad 10 osób" straciło zainteresowanie... :( :( :(

TONY H. - 2020-03-23, 12:19

ja zrozumiałem że ile tej składki będzie wiadomo dopiero pod koniec roku :?
BM 6 - 2020-03-23, 13:49

TONY H. napisał/a:
ja zrozumiałem że ile tej składki będzie wiadomo dopiero pod koniec roku :?

tak, ale zaglądać na forum i pisać można nie czekając na koniec roku :D
Chętnie poczytam, co się u Was dzieje, jak znosicie kwarantannę i tp.

ChriS - 2020-03-23, 21:18

BM 6 napisał/a:
Chętnie poczytam, co się u Was dzieje, jak znosicie kwarantannę i tp.

U mnie jako tako , pracujemy (mam w tym roku 75-lecie firmy i nie słyszałem,żeby kiedykolwiek była zamknięta na dłużej) .Mając trochę więcej czasu popołudniami i w weekendy może w końcu skończę którąś z beemek :) Aha i przy obecnych cenach benzyny (4,20zł) spalanie 15/100km jakoś szczególnie nie boli :P

slawo - 2020-03-24, 17:29

Krzys cale wieki nie gadalismy...wszystko ok u Ciebie? dzwonilem jakis czas temu...
jak sytuacja w PL?
uk dzis czesciowo zamkniete, puste drogi, mozna sie niezle pobujac po okolicy.
mysle nad wakacjami z kwarantanna w pl, szukam promu. fajnie by bylo przegonic m3 po niemczech ;)

ChriS - 2020-03-28, 19:56

Sławku zalatany byłem.Niby biznes dobrze się kręci,ale obciążenia,płatności,niesolidni odbiorcy itd mogą człowieka zmęczyć.Ja też myślałem nad "wakacjami" tzn choć tydzień w lipcu nad jeziorem,ale teraz przy tej wariackiej panice raczej to nie wypali.
Jak byś był w PL koniecznie musimy się spotkać :spoko:

slawo - 2020-03-31, 14:28

ChriS napisał/a:
Sławku zalatany byłem.Niby biznes dobrze się kręci,ale obciążenia,płatności,niesolidni odbiorcy itd mogą człowieka zmęczyć.Ja też myślałem nad "wakacjami" tzn choć tydzień w lipcu nad jeziorem,ale teraz przy tej wariackiej panice raczej to nie wypali.
Jak byś był w PL koniecznie musimy się spotkać :spoko:

nie bylem od naszego ostatniego spotkania...to juz ze 3-4 lata bedzie?
mialem byc teraz, jednak jest jak jest. Zadzwonei na dniach, pobajerujemy.

nokerman - 2020-04-06, 17:13

O jak słotko sie zrobiło :lol:
BM 6 - 2020-04-07, 14:18

nokerman napisał/a:
O jak słotko sie zrobiło :lol:

Dodałbyś coś od siebie może, trochę więcej?

slawo - 2020-04-10, 19:17

poslodxze Wam wiecej. Zajebiscie za Wami tesknie!
BM 6 - 2020-04-10, 19:35

slawo napisał/a:
Zajebiscie za Wami tesknie!

Serio??? Ja też :tak: :tak: Pamiętam nasze spotkania :drunk: :drunk:
Wspominam je z sentymentem :papa: