BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Czy wisko moze klekotac podobnie jak zawory :|

Anonymous - 2005-04-21, 16:07
Temat postu: Czy wisko moze klekotac podobnie jak zawory :|
Wydaje mi sie ze to z okolicy wiska jest tak ze jak chodzi na jalowych to nic jak sie troche podniesie obroty to w pewnym miejscu klekocze a powyzej juz nie mozna nawet zatrzymac obroty w tym miejscu i wtedy caly czas klekocze chodzi o m20b20 czy to moze ewentualnie zawory??? Porownywalem luz na wisko i u kumpla jest mniejszy i troche ciezej chodzi!!! Ale temp w normie (tak w polowie skali)
duchPW - 2005-04-21, 16:47

może to głupio zabrzmi, ale sprawdzałeś czy ci wiatrak o nic nie zawadza - mi kiedyś zawadzał o tunel - bo chłodnica była krzywo przykręcona
Anonymous - 2005-04-21, 17:20

sprawdzalem wlasnie ale to by raczej caly czas klepalo a to klepie tylko jak sie minimalnie podniesie obroty ponad jalowe :|
Vindevil - 2005-04-22, 21:59

Wisko może jak najbardziej klekotać jak zawory.
slawo - 2005-04-23, 12:47

A wzieliscie pod uwage stuki dochodzace z pompy wody?
Anonymous - 2005-04-23, 12:55

A jak to sprawdzic :| ?? najpierw wyreguluje zawory i zobacze ale wydaje mi sie ze to nie one!! A pompa moze klekotactylko przy pewnych obrotach a pozniej juz nie??
duchX - 2005-04-23, 18:03

kazda zecz w aucie moze wydawac specyficzne dzwieki tylko w danym przedziale obrotow zeby wisco klekotalo nie slyszalem nigdy nie mowie ze nie ale albo pompa albo inna zecz na dole silnika oby nie :) pozdrwiam sprawdz i powiedz co bylo pompe mozesz sprawdzic tylko tak ze sciagasz pasek i sprobuj zakrecic reka powinienes wyczuc czy sie kreci z oporem i czy ma luz
Vindevil - 2005-04-24, 17:06

Odkręć visko i sprawdz po odpaleniu czy jeszcze klekota.
slawo - 2005-04-25, 11:56

Chwyc za visco i sprobuj nim poruszac gora boki,nie powinno byc luzow.JEsli sa zdejmij vosco i sprawdz jesczze raz luzy,jesli sa to pompa ma luzy