| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Czy moge załozyc kompa jesli wczesniej miałem tylko zegarek?
MOREN - 2005-04-23, 09:21 Temat postu: Czy moge załozyc kompa jesli wczesniej miałem tylko zegarek? Witam
czy jest mozliwość podpięcia kompa wewnętrznego do E36 318i jesli seryjnie mam wsadzony zegarek z pułeczką? Moze BMW zostawiło gdzieś jakąś zapasową wiązkę, czy nie mam co szukać bo i tak tego nie bedzie...?
sarna1 - 2005-04-23, 10:47
no musisz rozebrac kokpit i poszukac ale raczej a nawet na pewno nie bedzie wiazki.
slawo - 2005-04-23, 12:44
Musisz sprawdzic!!!
Ja wlasnie jestem po zalozeniu duzxego bc do e30.Mialem prawie caly komplet do zalozenia - czyli od podstaw:
- sam komputerek
- wiazka od komputerka do licznika i do calego mudulu (relaisbox),oraz gongu i przelacznika przy kierownucy
- przelacznik od kierunkow przy kierownicy z przyciskiem bc
- gong
- tzw relaisbox
czunik temp mialem od malego zegarko komputerka - nie wyjalem tylko bajerow od fukcji CODE czyli jakiegos tam immobilizera.Wszytsko jak narazie dziala - mam problem z podswietklaniem - spalone zarowki czeka mnie lutowanie.
duchX - 2005-04-23, 18:06
mozesz zalozyc ale musiz kopic razem z wiazka i do tego dokopic czujniki tak jak kolega napisal przelacznik ten co jest w przelaczniku do migaczy itd troszke zabawy i kasy ale da sie zrobic
Bruner - 2005-04-24, 00:45
Slawo napisal ze zalozyl duzy, 13-to przyciskowy (bylo kiedys zdjecie tego wynalazku na forum, ale zniknelo) a koledze chyba chodzi o zwykly, maly (6 przyciskow jesli mnie pamiec nie mysli). Do malego nie potrzebujesz zadnego przelacznika przy kierownicy, a jedyny czujnik to czujnik temperatury (ma tylko funkcje zegar, data, temperatura, memo, no i gong przy temp ponizej 3 stopni).
duchX - 2005-04-24, 07:00
jezeli chodzi o maly to sie zgadza
|
|