| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - wydech z motoru w 316i
SmasherE30 - 2005-05-10, 22:03
zależnie od srednicy wewnętrznej rury w tym tłumiku ... po prostu żebyś nie zdusił wydechu, ale efekt dźwiękowy na pewno będzie ciekawy
Łukasz - 2005-05-11, 09:04
Jaka jest Pszczyna takiej akurat Twojej decyzji z wydechem 8) ?
pudzian - 2005-05-11, 09:05
ja sie podlancze do tematu mam takie pytanie bo juz niedlugo bede robil sobie przelotowy wydech a koncowy bedzie sportowy i mam takie pytani czy moze to pogoryszyc osiagi bo tak mi jeden koleszka powiedzial ze moze pogorszyc i sie zastanawia mczy sie wto bawic pozdro
SmasherE30 - 2005-05-11, 11:24
no bo może (przelot spowoduje utratę ciśnienia w wydechu i ogólny spadek osiągów) ... ale czego sie nie robi dla dźwięku
Łukasz - 2005-05-11, 15:15
Smasher dla dźwięku?Lans? M5 e60 i M3 e46 przy wysokich obrotach przez niektórych porównywane sa do kosiarek, ze niby dźwiek wysoki i nieprzyjemny, ale mają moc!!!!
To ja już wole kosiarkę, ale, zeby miała chociaż kopyto ....
Szef_22 - 2005-05-12, 22:35
Bulgotanie jak amerykaniec ,muj znajomy zamontowal w swoim e30 ,tlumik od motoru.Od tej pory,psiarnia zatrzymuje go przy kazdej okazji,a tego nikt sobie raczej nie rzyczy.Ja natomiast w swoim e30,zrobiłem nastepujący zabieg:rozciełem seryjny tłumik,wybebeszyłem go ze wszystkiego co tam sie znajdowalo (zostały tam jakies drobne siatki).Efekt końcowy jest bardzo zadowalający,na wolnych obrotach, jest cichutko,natomiast po przekroczeniu 3.5 tys,wtedy ludzie stojący na przystankach skaczą do rowów,bo nie wiedzą co nadciąga.I na przeglądzie nie ma żadnych problemów Polecam takową operacje.
jakub - 2005-05-12, 22:41
Sekret chyba tkwi w obrotach silnika. Moją Yamahę wkręcałem do 13 tys i dźwięk tłumika Micron był przepiękny,ale w BMW?
Przeczytałem, że masz dostęp do wydechów, a ja potrzebuję właśnie taki do Suzuki (może być zdezelowany) oczywiście nie za free
|
|