| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Dlaczego tak dużo pali???
MOREN - 2005-05-13, 12:01 Temat postu: Dlaczego tak dużo pali??? Witam.
Mam problem ze swoją E36 318i
Odkąd ją kupiłem zauwarzyłem ze strasznie dużo pali jak na silnik 1.8, splanie to ok. 14-16 na sete po mieście... jezdze cały czas na bezynie, autko nie ma gazu.
Byłem na stacji diagnostycznej, sprawdzone zostały spaliny i po wynikach koleś stwierdził ze sonda jest w dobrym stanie, więc co się dzieje? Co można jeszcze sprawdzić? Czy warto podłączyć fure pod komputer? Jakie są mniej więcej koszty diagnostyki na po podłączeniu do komputera?
Pomóżcie bo niedługo mam wyjazd na zachód i aż strach jak pomyśle ile mi spali...
Jawor - 2005-05-13, 12:20
napewno warto sprawdzic komputer, moze dawno nie była sprawdzana a nie wszystkie błedy usuwają sie po zrestartowaniu komputera...koszt podłączenia to od 50zł...ze skasowaniem błedów powinno być gdzies 150zł ale kazdy rejon, każdy warsztat to inna cena...
Łukasz - 2005-05-13, 14:17
W Wawce 2 stówki jak ja to robiłem.....Mam mechaniora, który wyleczył moją z tej przypadłosci, jakby co na priv
Anonymous - 2005-05-13, 15:10
prosta podstawowa sprawa czy z auta nie czuc benzynki moze gdzies masz kolezko wyciek i ucieka w glebe waha pozdro
MOREN - 2005-05-13, 22:39
pod względem wycieków wahy sprawdzona...
A czy zuzycie wałaka ma wpływ na spalanie?
A moze to jakiś czujnik, np. połozenia wału albo wałka?
Marek E30 - 2005-05-13, 23:28
| Łukasz napisa/a: | | W Wawce 2 stówki jak ja to robiłem.....Mam mechaniora, który wyleczył moją z tej przypadłosci, jakby co na priv |
A można wiedzieć w jakim autko to było i co wpływało na wysokie spalanie?
Zbychu - 2005-05-14, 06:21
A może moze to problem techniki jazdy, co? Może wystarczy podłożyć cegłę pod pedał gazu . Zartowałem.
A co z temperaturą silnika? Moze padł ci czujnik i na aut. ssaniu zasuwasz.
Jeszcze jedno: silnik pracuje w porządku? Miarowo w całym zakresie obrotów?
MOREN - 2005-05-14, 13:43
Temperatura na wskazniku wporzadku...
Jeśli chodzi o obroty silnik pracuje dobrze, czasami mu się zdarzy ze po zapaleniu auta zaczyna falować na biegu jałowym i przy niskich obrotach na kazdym biegu ale to tylko czasami....
jaqub - 2005-05-15, 19:36
moze przeplywka padla... i auto chodzi w trybie serwisowym (awaryjnym)... najlepiej pojedz na diagnostyke... ja bym sugerowal przeplywke... bo jak mialem padnieta przeplywke to mi moja niunia (M50 24v bez vanosa) zjadala wache w takim tempie ze bylo widac jak wskaznik opada
|
|