| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - nie chce odpalic
Miki - 2005-05-15, 13:00 Temat postu: nie chce odpalic w zwiazku z tym ze szukam sobie autka pod jednym z komisow stala biala e30 2,0 +lpg. fajna tylko prawa strona do zrobienoa blachrka. rozmawiajac chweile z wlascicielem okazalo sie ze jest do swprzedania za dosc atrakcyjna cene z tym ze jest problem. A mianowicioe auto mialo robiona glowice i od tegp czasu nie chce odpalic. auta nie potrafili uruchomic nawet w serwisie(tzn powiedzieli ze zrobia ale trzeba bylo zostawic auto na jakis czas a to=koszty )
w zwiazkuz tym mam pytanie czy ktos mial stycznosc z podobnym problemem?
sarna1 - 2005-05-15, 13:08
heh jak ktos moze napisac ze mial stycznosc z podobnym problemem --- jak nie wiesz co jest nie tak i w zasadzie niczego nie sprawdziles . Napisze tak - jak masz mozliwosc wziecia jej za naprawde smieszna kase to bierz, w najgorszym wypadku wymienisz glowice czy nawet caly silnik i bedziesz latal. ale przelicz sobie czy nie dostaniesz aby na tym w plecy. Teraz tyle nawiezli aut ze mozna kupic nie uszkodzone za dobra kase.
Anonymous - 2005-05-15, 13:44
Cos z rozrzadem moze pomieszane Lepiej sprawdz zanim kupisz, weź do jakiegos mechanika na kanal, albo wez kogos kto ewentualnie by ci ja naprawial i powie co moze byc, i ile to wyniesie!
Sosen - 2005-05-15, 14:21
W takim przypadku proponuję zrobić tak jak mówi Sarna, przygotuj się na najgorsze czyli wymianę silnika i policz realnie te koszta, jeśli mimo wszystko wyjdzie taniej niż możesz kupić całe podobne auto to wtedy można ją łyknąć, takie jest moje zdanie.
jaqub - 2005-05-15, 19:29
w najlepszym wypadku cos moze byc zle popadlaczane...
u mnie bylo tak ze po wymianie czujnika polozenia walka rozrzadu na nowy sprawny auto nie odpalalo... okazalo sie ze modul nie chcial dzialac... po odlaczeniu nowego czujnika auto palilo... wymienilem modul i bez klopotu...
LUKAS - 2005-05-15, 19:49
jeśli była ściągana głowica, to tak samo mogą być źle podłączone wtryski, albo wogóle nie podłączone, badź kabelek od nich jakoś naruszony.
Artur C. - 2005-05-15, 20:15
Racja - demontują głowicę a przy montarzu nie podłanczają masy wtrysków pod kolektorem dolotowym i nie wiedzą co jest grane bo już tego nie widać tylko trzeba pomacać po wiązce że jest nie podłączona.
Jawor - 2005-05-15, 21:18
wszystko zalezy od ceny...teraz widuje e30-tki po tak smiesznych cenach że szkoda gadac i to jezdzace...jesli mowisz ze jeszcze balcharka niedomaga, a silnik nieodpala..to juz coś mi śmierdzi wpadaniem w koszty...jesli nie masz na kupno w dobrym stanie to moim zdaniem jeszcze gorzej jak kupisz w złym bo wkopiesz sie w duze koszty..a auto moze nie jezdzic...kup saobie lepiej w średnim stanie ale żeby jezdzila...widuje po 2500-3000zł...no chyba ze śmieszna cena o której mowiesz to 1000zł...
Maciek e36 - 2005-05-15, 21:20
Ja miałem podobną sytuacje w e21 z motorkiem m20 z 1982r mianowicie po wymianie paska rozrządu i złożeniu wszystkiego do kupy auto nie chciało palić już miałem wszystko rozbierać i sprawdzić wszystkie punkty czy może się co poprzestawiło, zauważyłem przewód z podciśnieniem w głowicy, który był niewidoczny na pierwszy rzut oka, ale się odłączył podłączyłem go i rekin zapalił
Szef_22 - 2005-05-15, 22:34 Temat postu: e30 Mialem coś podobnego jak u Maćka e23,przy kolektorze w dziwny sposub odręciły się dwie srubki(gwinty były do d...),silnik łapał lewe powietrze i nie chcial zapalić.Sprawdz wszyskie gumowe rurki,czy są szczelne.Kiedyś moje e23,nie chciało gadać,przyczyną był pękniety palec,to takze mozna łatwo sprawdzić.Osobiscie nie brał bym gazownika,jesli zakładać gaz to tylko samemu.Nie wiadomo jak poprzedni właściciel,obchodził się z instalacją,i ile km na niej przejechał.Sarna ma racje,wśrud e30 jest duży wybór,może nie taki jak w golfach,ale jest z czego wybrać.
loko - 2005-05-16, 08:48
| Artur C. napisa³/a: | | przy montarzu nie podÅ‚anczajÄ… masy wtrysków pod kolektorem dolotowym i nie wiedzÄ… co jest grane bo już tego nie widać tylko trzeba pomacać po wiÄ…zce że jest nie podłączona. |
wtryski nie mają żadnej masy i jej nie potrzebują. mają przecież 2 kabelki. masę potrzebuje silnik. i czasem lepiej z obu stron ją podpiąć np. do podłużnicy i do miski olejowej...
Miki - 2005-05-16, 21:05
ok sprawa juz nieaktualna
Artur C. - 2005-05-16, 21:25
To niby jak działają bez masy ? Sygnał dodatni otrzymują z kompa a masę mają doprowadzoną do wiązki właśnie pod kolektorem dolotowym z prawej strony od spodu Silnik M20B20. Już nie jeden spec się na tym wyłożył.
|
|