| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Wieszajaca sie pompa paliwa e28 2.0 i pytanie o akumulator.
Karlo - 2005-05-19, 01:27 Temat postu: Wieszajaca sie pompa paliwa e28 2.0 i pytanie o akumulator. witam ostatnio zauwazylem ze w mojej e28 wiesza sie co jakis czas nieregularnie pompa paliwa . Raz bylo tak ze nie dzialala i po jakims czasie bez przyczyny zaskoczyla i wszystko bylo oki ale z czasem po przekreceniu kluczyka niebylo slychac mrukniecia pompy i na benzynie nie chcial odpalic jednak po niedlugim czasie wyjalem akumulator po naladowaniu podlaczylem go ponownie i znowu uslyszalem mily warkocik pompki i skonczyl sie problem odpalania na benzynie. Co moze byc przyczyna wieszania?? slyszalem ze w BMW dosc powszechne jest wieszanie sie przekaznika ale ile w tym prawdy ? co jeszcze moze byc przyczyna jej nieregularnego wieszania sie ? a pytanie odnosnie akumulatora: jaki akumulator jest najbardziej polecany do 2 litrowki ? nie chodzi mi wiadomo o marke tylko o parametry zalecane przez producenta albo przez wasze doswiadczenie ? prosze o jaknajdokladniejsze arameetry akumy
Bruner - 2005-05-19, 14:17
W E30 z tym samym silnikiem powinien byc 62Ah, mysle ze w E28 bedzie to samo. Chociaz z wlasnego doswiadczenia wiem ze nawet 36Ah daje rade (rowniez w zimie), jesli w miare nowy oczywiscie
|
|