| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Pomuzcie bo juz nie wiem co mam robic M20 2,7 eta
roki101 - 2005-05-21, 00:44 Temat postu: Pomuzcie bo juz nie wiem co mam robic M20 2,7 eta Witam zmienilem sobie silnik z M10 gaznika na M20 2,7 ete wtrysk Motronic odpalilem na pompce od VW- audi ,silniczek chodzil elegancko ale po nagrzaniu w czasie jazdy jak dawalem wiecej niz pol gazu to zaczynalo autem szarpac ciagnelo do przodu ale szarpalo a na wolnych obrotach to jak wcisnolem gwaltownie gaz do spodu i puscilem to dlawilo silnik az zatrzeslo nim a na zimnym jak sie rozgrzewal nie bylo tego doradzono mi ze to pompa paliwowa ze z VW sie nie nadaja OK pomyslalem kupie od BMW kupilem zalozylem i teraz jest tak ze jak dam wiecej niz pol gazu to silnik odrazu gasnie jak puszcze calkiem to jeszcze zlapie i bedzie chodzil na wolnych wogule na obroty nie wchodzi nawet jak pomalu wciskam gaz musze tak pomalutku wciskac to dopiero obroty rosna nie wiem co mam robic na tamtej z VW mialem chociaz pol gazu dalo sie jakos jezdzic na tej z BMW nie da rady jechac tylko wolne obroty sa pomuzcie !!
SmasherE30 - 2005-05-21, 01:04
regulator cisnienia paliwa padnięty musi być, albo gdzieś ucieka ciśnienie, albo wtryskiwacze jakies trefne
roki101 - 2005-05-21, 01:44
odpalilem teraz w nocy na tej pompe co kupilem BMW i wchodzi na obroty elegancko to tylko sie dzieje to szarpanie autem idlawienie na rozgrzanym silniku to moze byc wina regulatora
LUKAS - 2005-05-21, 08:30
Może wtryski... Dostaną temperatury i dają ciała...
slawo - 2005-05-21, 09:16
Jakby wtryski padly nie jechalby na zimnym tez - na samaym reozruchowym daleko nie ujedziesz,sprawdz czujnik polozenia przepustnicy
roki101 - 2005-05-21, 10:26
sluchajcie odpalilem zimny silnik wkreca sie wszystko spoko
sciagnolem ta kostke od polozenia przepustnicy i nic sie nie stalo silnik dalej sie wkreca dopiero jak doszla wskazowka od temp... i puscil termostat i dalej sie zaczelo
loko - 2005-05-22, 23:08
spróbuj wymienic ten czujnik położenia przepustnicy...
slawo - 2005-05-27, 23:09
no i kolega zaginal?
|
|