| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - :: Sprowadzanie Aut z USA ::
nokerman - 2005-05-30, 10:05 Temat postu: :: Sprowadzanie Aut z USA :: kto sie zna na przepisach i może mi powiedzieć na jakich zasadach sie sprowadza samojazdy z USA
czy jest różnica jak sprowadze BMW corvette a BMW focusa (inne marki nie chciały przejść mi przez palce )
ale generalnie chodzi mi o auto hamerykanśkie i niehamerykańskie
Domel - 2005-05-30, 11:01
Witam,
Tutaj http://isztar.mf.gov.pl:7...l=y&impexp=#POS
znajdziesz cło i akcyze jakie musisz zapłacić zależnie od pojemności.
Musisz tylko ustawić kraj pochodzenia USA.
Pozdro
Jawor - 2005-05-30, 12:28
wiem tylko tyle że teraz mozna bez problemów sprowadzac samochody z USA..tylko ze koszty ich transportu są czesto droższe niż transport auta...po sprowadzeniu trzeba zrobić przeglad i oplacić akcyze...przegladu ci nie podbija jesli nie wyminisz lamp przednich i tylnich na europejske..jesli auto jest nowsze..to musisz tylko zminic kierunki na pomaranczowe..bo w stanach sa czerwone, ogolnie z USA najbardziej opłaca sie sprowadzac auta na mienie przesiedlencze bo odchodzi wtedy gora opłat celnych, tylko ze wtedy musisz miec kogos w USA..przyjedzie autem i ci go podaruje..płacisz wtedy chyba tylko podatek od wzbogacenia sie....
Marcin - 2005-05-30, 12:52
Do tego wszystkiego jeszcze trzeba auto spakowac w kontener a to koszt ok. 1000 USD
Domel - 2005-05-30, 12:55
nokerman, jeśli podasz mi skąd to autko ma być sciągnięte mogę wstępnie obliczyć Ci koszty transportu (jestem spedytorem międzynarodowym ). Co prawda zajmuje się transportem lotniczym, ale moja firma oferu takze transport morski. Jeśli jesteś zainteresowany to wal śmiało na PW.
Pozdro
Dominik
nokerman - 2005-05-30, 13:00
| Mcinek napisa³/a: | | Do tego wszystkiego jeszcze trzeba auto spakowac w kontener a to koszt ok. 1000 USD |
spoko spoko
pakowanie i spedycje mam jusz załatwioną i to w konkurencyjnych cenach.
teraz rozważam koszta "gotowego auta" do sprzedaży w porównaniu do naszych realnych cen
Jawor - 2005-05-30, 13:25
może uchylisz rabka tejemnicy..czy to bmw??
nokerman - 2005-05-31, 06:29
| Domel napisa³/a: | nokerman, jeÅ›li podasz mi skÄ…d to autko ma być sciÄ…gniÄ™te mogÄ™ wstÄ™pnie obliczyć Ci koszty transportu (jestem spedytorem miÄ™dzynarodowym ). Co prawda zajmuje siÄ™ transportem lotniczym, ale moja firma oferu takze transport morski. JeÅ›li jesteÅ› zainteresowany to wal Å›miaÅ‚o na PW.
Pozdro
Dominik |
Seatlle i okolice San Fransisco a odbiór w Porcie Gdynia lub jak jest taka możliwość to gdzieś na terenie polski np puławy
znasz rozmiary kontenerów??
Domel - 2005-06-01, 07:48
Z tego co siÄ™ orientuje to sÄ… kontenery 20 i 40 `` (stopowe).
Ale dokładnych wymiarów nie znam.
Podpytam się co i jak i dam znać.
Pozdro
Domel - 2005-06-09, 08:50
Witam
Wymiary kontenerów:
http://www.makro-service....15&id_dzialu=54
Ceny niestety jeszcze nie znam, bo mamy przetasowania w firmie i jest małe zamieszanie. Nie ma kto się tym zająć...
Pozdro
|
|