| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Dziwne objawy silnika M50
BADYL - 2005-05-31, 19:51 Temat postu: Dziwne objawy silnika M50 Tak od niedawna jade sobie i nagle boom - brak reakcji na pedał gazu łuuuuuuuułuuuuuuu i nic za chwilke znowu (tak jakby brak wahy) - chwilka i wszystko powraca do normy,smierdzi mi tez waha w srodku w samochodzie - nigdzie nie ma zadnego wycieku ani nic.Mam tez czasami falowanie obrotów przy jeżdzie iiii np zrzucajac na luz i zatrzymujac sie oborty faluje ale kiedy samochod stanie oborty sie uspokajaja.
Jakies pomysły??swiece,dolot,przepływka,moze ten parownik paliwa albo zapchany filtr paliwa??.
HAMANN E30 - 2005-06-01, 12:05
KIrek to raczej bedzie przepływka-tylko dlaczego czuc wache jak niema wycieku???.
LUKAS - 2005-06-01, 12:24
Niewiem jak sporawdzałeś wyciek paliwa, ale gdy mnie śmierdizłąo w kabinie benzyną to doszedłem że zapach wychodzi z pod maski, na wyłaączonym motorze nie było nic widac, Gdy jąodpaliłem i w przewody paliwowe poszło ciśnienie zauważyłem że jeden przewód się poci...
Byłto przewód na odcinku od szyny wtryskowej do filtra paliwa, paliwo pokazało się dopiero na pracującym motorze, a myslałem ze przewody są ok...
sprawdz przewody
erikson - 2005-06-01, 16:28
u mnie ciekło tez przy listwie-przed i za,dopiero jak sie dobrze przyjzałem to było widac
BADYL - 2005-06-01, 20:36
jedenk przewód sie pocił bo pekł - obiecty i zrbiony (na wylocie z listy) - waha juz nie smierdzi ale nadal w pewnym momencie jazdy jak brak iskry albo cos
jaqub - 2005-06-01, 20:52
podlacz go pod komputer diagnostyczny... cos napewno wyjdzie
bedzie pewnosc czy przeplywka czy cos innego...
SMS - 2005-06-04, 00:31
| kirek napisa³/a: | | jedenk przewód sie pociÅ‚ bo pekÅ‚ - obiecty i zrbiony (na wylocie z listy) - waha juz nie smierdzi ale nadal w pewnym momencie jazdy jak brak iskry albo cos |
Czyżby coś w stylu chwilowych "żabich skoków"? Mam to samo gdy w baku mam 15 lub mniej literków. U mnie podobno powoli odlatuje pompa paliwa (jakby na chwilę się zawieszała, a potem pompuje dobrze). Na innych "forumach" wyczytałem, że to dość częsty objaw w naszych samochodach. Występuje przy różnych zawartościach paliwa, ale zazwyczaj jest to poniżej 30 litrów. A u Ciebie jaki jest stan w zbiorniku?
|
|