BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Mozemy byc kolejny raz dumni z BMW!!

Anonymous - 2005-06-03, 07:17
Temat postu: Mozemy byc kolejny raz dumni z BMW!!
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=629847
FELIPE - 2005-06-03, 08:44

nie da sie ukryc wyniki robia wrazenie...

po prostu cala branza jest zdominowana przez BAWARKE :P

bloto - 2005-06-03, 09:19

Szkoda tylko ze wczesniej zrobili takiego klekota jak M40 :D
BADYL - 2005-06-03, 09:30

Od dawien dawna silniki BMW sa najlepszymi silnikami na swiecie i zdobywja wiele nagórd tylko sie o tym nie mówi.
duchPW - 2005-06-03, 09:38

... no właśnie sie mówi, ale na OT :D
Jawor - 2005-06-03, 10:03

ja wiele razy słyszalem opinie ze silnik to silnik i niema róznicy czy jest BMW czy Fiata..no i ja sie zgadzam z ta opinią..bo benzynia np. do benzyniaka podobny i zasada wykonania taka sama...ale liczy sie jeszcze dokładność, skład materiałów uzywtych do wykonania no i osprzetu takiego jak komputer czy dolot powietrza...i myśle że w tym BMW bije konkurentów o głowe...no i dodam do tego brawure bo tak by to pewnie nazwał Fiat tworzac silnik V10 500KM...ciekawe jak BMW wyszło by zrobienie silnika 1litr 4 cylindry... :lol: dobrze ze BMW nie bawi sie w gokarty... :roll:
Lord Lukasz - 2005-06-03, 12:01

Poczytajcie sobie opinie fiato i fordo maniaków pod tematem, zacytuje 2 pierwsze.:

"bmw zostawiam burakom i dresom
japanese /dzisiaj 08:38/ kazdy normalny kierowca odpusci sobie ta marke i kupi dobrej klasy samochód :) oczywiście [...]"

"Kto tutaj pisze chyba same dresy tylko BMW i BMW a HONDA???
Piotrek /02.06.2005 16:43/ Witam wszystkich silnik Bmw przy silniku hondy to prostota i nic wiecej BMW wyciaga swoją moc [...]"

Chłopakom żal dupe ściska że BMW poraz kolejny miaźdzy wszytskich. Tak było od dawna, tak jest i tak będzie zawsze.

Co do HONDY to szacunek sie należy za silnik V-tec'a, mówie oczywiście o przeszłości bo terażniejsze samochody Hondy jakoś mi sie nie podobają.

Jacek E30 - 2005-06-03, 19:50

Przewaznie ci jadą na BMW co nie mają zielonego pojęcia o motoryzacji !! ! Zazwyczaj jeżdzi francuskim badziewiem bądż OPLEM hoplem i dla niego to beemkami to jezdzą tylko czarne charaktery , taki ktoś to nie wie co to pasja , a zreszta po co pisać więcej każdy wie o co chodzi ...
Fakty mówią same za siebie tak jak mówi KIREK , że najlepsze motory tworzy właśnie BAYRISCHE MOTOREN WERKE - a diabeł tkwi w tym , że są to przeważnie slinki 6 cio cylindrowe w rzędzie - to najbardziej wyważony obok V12 silnik na świecie , w związku z tym tylko nie liczni mogą sobie pozwolić na stosowanie takich silników , bo chcąc nie chcąc włoży się go tylko jeżeli mamy do czynienia z tylnim napędem , mało tego z autem w miare dużym :lol:

duchPW - 2005-06-03, 20:06

heheh - lubię takie tematy - od razu widać, kto się zacietrzewia - można się pośmiać
metaldaw - 2005-06-03, 20:37

fakt faktem motory naprwadę solidne wiec zasłużenie zgarniają nagrody, a opinie "drecho-expertów" i tak nic nie zmienią wiec po co takimi bluzgami sobie głowe zawracać?? - nie lepiej pojechać na placyk, poszaleć i nacieszyć sie mororem BMW?
bachus - 2005-06-03, 20:52

Taki OT na OT

czarne charaktery kupują BMW bo się nie psują i mogą sobie dwa razy w roku zamiast zbędnych naprawo-usług serwisowych kupić nowy karabin ;] heh

a tak po za tym. Znam kilka na prawde czarnych charakterów którzy jezdzą BMW - dorosli ludzie, niektórzy bardzo dorosli. Wybrali auta te a nie inne z powodu klasy i niezawodności. Sąsiad, za czasów swojej dominacji w półświatku, jezdził E34 - biała piąteczka spisywała mu sie kilka lat i nie naprawiał jej nigdy. Obecnie stoi ona w garażyku - lubi to auto. Pod domem stoi jakaś wielka toyota. Jak gdzieś się wybiera czesto teraz wozi go kierowca ale zdaza się ze bierze toyote, jedzie do garazu i wyciąga beemke. Fakt - nie kocha on jej ta jak my. Inny facet ma E30 w wąskiej lampie z silnikiem 1.8 z automatem. Auto w bardzo dobrym stanie technicznym - facet szczególnie zachwala moc, co prawda nigdy nim nie jechałem ale z tego co mówi to mu jej nie brakuje, choc zapewne jest to uczucie subiektywne. Przedwczoraj spędzilismy jakąś godzinke rozmawiając o silnikach beemek i zgodnie stwierdzilismy że właściwie użytkowane są nie do zarżnięcia (inaczej to ujął :P ) Ze śmiechem zachwala też funkcjonalność bagażnika ;]
Jest jeszze jeden koleś który ma śliczną beemkę: E32 czarny metalik - typowo czarnocharakterowy wygląd ;) nie była zbyt piekna gdy przyjechała do polski - taka sobie szarawa beema. Teraz jezdzi na pieknych błyszczących 17calowych aluskach, błyszczący lakier... właściciel nie wydaje się być jednak osobą która kocha auta tej marki - po prostu wózek ;) wczesniej jezdzil A4, niestety spotkała się z mercedesem KACZKĄ i nie przeżyła, potem maluszkiem jakis czas jezdził.

Duzo osób wyglądających jak czarne charaktery staje sie taka po kupnie beemki. Widziałem juz wieu takich, dreisiki kupują sobie beemeczke i rżną kozaków pod gimnazjami ;] śmiechu warte;)

slawo - 2005-06-04, 14:59

co do szancunku za v-teca ;) ja tez mam ogromny szacunek za to ze tak go spiepszyli i ze tak sie psuje hihihih

a co do silnikow BMW zawsze byly uznawane za jedne z najlepszych

Lord Lukasz - 2005-06-04, 15:17

Cytat:
co do szancunku za v-teca Wink ja tez mam ogromny szacunek za to ze tak go spiepszyli i ze tak sie psuje hihihih

Kolego chyba pomyliles sie, nie spotkałem sie jeszcze z taką opinią jak twoja, nie wiem czy wiesz ale w ciągu 10 lat z wszstkich silników V-tec jakie zjechały z taśm produkcyjnych ani jeden !! ! nie wrócił do fabryki z jakąś wadą lub uszkodzeniem wynikającym z winy producenta. Kiedyś byłem w salonie Hondy i przyjechały dwa firmowe Civic-ki do przeglądu, auta rano zapalane i wieczorem gaszone jak to bywa w autach firmowych ale regulernie serwisowane, stan licznika 700.000 km, jak zobaczyłem to :shock: :shock: :shock: i podobno poza podstawami typu wymiana pasków,oleju, świec itp. nic nie było robione. No i to co mi sie spodobało, jeden z niewielu silników który bez większych przeróbek kręci sie prawie do 9.000 obr/min. Oczywiście mówie tutaj o autach i silnikach szeroko dostępnych.

LUKAS - 2005-06-04, 16:52

A ja napiszę krótko...
BMW RULES :twisted:

slawo - 2005-06-04, 16:53

Hmm....dziwna sprawa,90% naszej sprzedazy Hondy to V-tec,wiec cos tu nie gra.Powiem Ci ciekawsza rzecz - nowe sa jeszcze gorsze - szczegolnie 1.8 i 2.0 (F20B6) to dolina.
Zobacz tez awaryjnosc silnikow H23A czyli 2.3,oraz 2.0 F20Z1 i 2.0 F20A4
1.5 D15B2 1.6 D16Y7 - to zwykle DOHC 16V jedno i dwu walkowe
Jakby byly takie super to jadbym zupke od kuronia.....

korzuch - 2005-06-04, 18:53

yo!
Sławo kupie ci VIFON :D
pozdro

slawo - 2005-06-04, 19:10

yol ;) vifon rulez ;)
Lord Lukasz - 2005-06-04, 19:41

OK nie będe sie kłucił bo nie chce żeby ktoś pomyślał że nie kocham juz BMW i zamiast o niej mówić to nawijam o hondzie :lol: :lol: :lol:
slawo - 2005-06-04, 22:01

Lukasz spoko luz - takie opinie mnie ciesza i jaknajbardziej je pochwalam,oby wiecej hond na naszym rynku- serio ;)
cinek_sw - 2005-06-05, 19:00

no i to mi się podoba... zawsze uważałem że rzędówka BMW jest najlepsza na świecie........ :D :D
duchPW - 2005-06-05, 19:04

a to był chyba silnik w układzie V :lol:
cinek_sw - 2005-06-05, 19:09

oj czepiasz się szczegółów Piotrek :wink: :wink: ale 3.2 l też wygrało w swojej kategorii. :D
broq - 2005-06-09, 18:12

ja powiem tak ... jak by nie wymyslili BMW to pewnie bym jeżdził jakąś hondą z V-tec iem BMW to BMW kocham tą markę i wiem że jest the best ale dla hondy też mam wielki szacun!!