| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Żałoba Bawarka na ojomie pasek rozrzadu nie wytrzymal
Anonymous - 2005-06-07, 00:23 Temat postu: Żałoba Bawarka na ojomie pasek rozrzadu nie wytrzymal Nie wytrzymal a w weekend mialem zamiar go zmienic :(:( ile i gdzie najtaniej zaworki gumki do m20b20 bo pogiely sie wszystkie gdzie pasek i uszczelka co polecacie?? a moze przekladka na m20b25 tylko jakie koszta i czy wogle da sie dostac w dobrym stanie Wielka stypa wyregulowalem zaworki pasek nie dotrzymal do weekendu
SmasherE30 - 2005-06-07, 00:41
tłoki też mogły sobie pęknąć
Anonymous - 2005-06-07, 00:45
niee nie pekly bo juz go rozebralem to jedyny plus wogle dowiedzialem sie ze moj silnik jest znaczy byl w calkiem dobrym stanie bo szklanki rewelacja tloki niewypalone znaczy tak tragicznie wyglada ze ktos w niemczech do niego zagladal i szlifik niedawno zrobil
sarna1 - 2005-06-07, 09:24
taniej wyjdzie znalezienie kompletnej glowicy niz remontowanie tej.....zawory gdzies pewnie po 50 pln*12 + robota i juz masz ladny wydatek.
Anonymous - 2005-06-07, 09:51
mam zmiane zaworow ogolnie zrobienie glowicy za 500pln!!! glowicy raczej za tyle nie znajde a powiedzcie co jest inne w 2,5 i czy duzo wiekszy koszt wyjdzie np przywiezc mocno rozbitre 325 i przelozyc!!! Koszty przekladki mnie nie interesuja bo sam to zrobie tylko graty!!!
duchPW - 2005-06-07, 10:13
skoro tak, to poszukaj w ogłoszeniach (krajowych i/lub zagranicznych) ogłoszeń dot sprzedażu interesującego Cie wraka + koszt transportu i będziesz miał odpowiedź
.... tylko, że w mocno rozbitym aucie może byą także rozbity silnik
puz - 2005-06-07, 13:09 Temat postu: silnik 2,5 Jeśli chodzi o kupienie dobrego silnika 2,5 to graniczy z cudem wiekszość i tak nadaje sie do remontu a przynajmiej głowice, czyli w Twoim przypadku podwójny koszt skoro masz dobry dół! Jesli potrafisz naprawić sam nie widze problemu, zrobienie glowicy na blysk, czyli nowe zaworki, gumki, popychacze itd. to wydatek okolo 500-1000 zł + uszczelka pod glowice, olej, plyn, myśle 1200 zł max. Kolega za tyle kupił gołe 2,5 (głowica, blok, miska) które po założeniu okazało się kupą złomu!!!! poza tym gość, który sprzedał silnik wiedział, że to g.... i był na tyle perfidny, mimo wczesniejszej umowy nie chcial przyjać go z powrotem i oddać pieniedzy. Tu pozdrowienia dla Macieja Kostura (KAINE) z klubu w Toruniu który takie wałki robi. Teraz dolicz czas na przełożenie, mechanik itd. myśle że gra nie warta świeczki! Jesli chodzi o drugą opcje kupienie drugiej uszkodzonej, to polecam, wydatek 100-500 euro + koszta transportu i wycieczki do niemiec, wiec koszta wzrastaja ale masz całe drugie auto na graty sprzedajac pozostale elementy zwraca Ci sie koszt zakupu auta i ewentualnych zmian!
Kosa - 2005-06-10, 08:25
rumacjs a moze powiedziec ile przejechales na tym pasku ?czy za duzo czy jeszcze miales zapas km do wymiany ? szczereze mowiac przejechalem juz lekko okres wymiany i nie wiem czy czasem do wtorku (wymiana) nie odstawic autka na parking ....
i czy juz nawiazujac do tematu rozrzadu ktos mi moze powiedziec czy gates + INA to dobre rozwiazanie ?
pozdr
korzuch - 2005-06-10, 09:07
YO!
Do m40 bardzo dobre rozwiązanie
pozdro
Anonymous - 2005-06-10, 09:10
Odetchnalem troche bo okazalo sie ze nie zabilem serca mojej bawarki pasek zerwal sie na skutek zablokowania walka tak powiedzial szlifierz!!! Koszta takie same a na sercu lzej W sumie nie ma tragedii dzisiaj jak odbiore to dowiem sie dokladnie jak to bylo!!! A pasek nie mam pojecia kiedy mial byc zmieniony bo to samochod z niemiec wiem tylko ze silnik mial przejechane 150 000km!!! Ale biorac pod uwage ze auto ostatni serwis w ASO BMW mialo w lutym zeszlego roku to raczej jeszcze nie byl do wymiany!!!
PS ale nie chcac straszyc polecam nie kusic losu mnie wyszlo 500pln glowica + 200pln reszta zabawy a zaoszczedzilem na tym ze sam to zrobilem!!!
|
|