| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Holowanko..
Anonymous - 2005-06-07, 23:47 Temat postu: Holowanko.. Witam.
To chyba będzie post-przestroga, bo nie wiem jak inaczej nazwać..
Zaparkowałem dziś na Powiślu, w bocznej uliczce, właściwie drodze dojazdowej do kilkunastu garaży.
Stanąłem sobie boczkiem jakies 5 metrów od jednej z bram i udałem się pozałatwiać sprawy.
Po powrocie samochodu nie było. Pominę półtoragodzinna gehennę zgłaszania faktu na dwóch komisariatach policji i straży.
Okazało się, że "zablokowałem" wjazd do tego garażu. Obok mnie stały również samochody, ale tylko ja okazałem się winny.. Tak czy inaczej, właściciel Focusa kombi, nie potrafił wyjechać na dwa razy, więc wezwał strażaków.
Reszta jest jak apokalipsa...
360 zł koszt odholowania
28 zł koszt rozpoczęcia pierwszej doby na parkingu depozytowym
100 zł mandat za blokowanie wjazdu do garażu
100 zł mandat za utrudnianie ruchu.
Nie wiem, jakiej wysokości jest ŁAPÓWA, która dostał jakiś urzędas za ustalenie tak kosmicznej ceny za 20 km holu. Może jest na procencie od każdego odholowania... najdoroższy holownik kosztowałby ze 170 zł.
Kolesie na parkingu powiedzieli, że z tych 28 zł za dobę na parkingu, dostają 1,26 zł. Gdzie rozpływa się więc kasa???? W kieszeniach całej bandy tych krętaczy trzymajacych się kurczliwie swoich stołeczków...
Nie ma przekleństwa, które wyraziłoby moją frustrację w kierunku zapasionych, kłamliwych, pier^@%#%%# polityków tego urzędu...
Nie życzę nikomu takiego dnia... Może poza tymi skunksami, łapówkarzami.
bloto - 2005-06-07, 23:52
Swoja droga powinno byc tak ze ci przestawia samochod tam gdzie mozna i ewentualnie jakis tam mandacik a nie odrazu takie zabiegi. Poza tym jak ktos ma sprawe niecierpiaca zwloki a takie tez sa i ci samochod zabiora a zona ci np rodzi i co wtedy. Dla mnie te blokowanie kol i holowania to czysta bzdura niezgodna z konstytucja.
Szczerze wspolczuje.
Piotrek - 2005-06-07, 23:52
wspolczuje
dla oslody zajalbym sie Panem z focusa na poczatek
ale to tylko moje zdanie
Ps. msciwosc--najgorsza cecha czlowieka
Anonymous - 2005-06-07, 23:55
Tak na prawdę, to żona właśnie rodziła.... i urodziła.. ale urzędasy mają to gdzieś.
A pan do Focusa... mściwy nie jestem, ale wiem gdzie parkuje
duchPW - 2005-06-08, 00:07
.... to fokus ma ocynkowaną blachę - hehehe.... a może pan "od fokusa" poczuje się współodpowiedzialny tak niefortunnego zdarzenia
mira_croft - 2005-06-08, 00:09
kochane miski dam to na Offa..oki!!!!!!!
Buziaki
Piotrek - 2005-06-08, 00:11
Touring
no to przyjmij moje gratulacje
jesli to corka to daj beemka
jesli syn to daj klub
a jesli blizniaki to daj beemka-klub
moze zostaniesz prezesem wtedy
Anonymous - 2005-06-08, 00:14
A to dobre
Dałem Hania
Ale może jeszcze jakoś odkręcę
Piotrek - 2005-06-08, 00:17
tez slicznie:D
duchPW - 2005-06-08, 00:35
heheh - Gratulacje
MrKrYH_e34 - 2005-06-08, 00:41
No coment .. a nie idzie sie jakos dogadac hmm napisz odwołanie o umozenie albo cos .. i pogadaj z panem od fordzika, pewnie to był stary dziad ... hmm wina jest Twoja ale wymiar kary mnie zaskakuje
Skorpionka - 2005-06-08, 07:57
Gratulacje ! dla ciebie i mamusi.
A jeśli chodzi o takich zgredów to ja codziennie spotykam takiego od Lanosa, który jak tylko widzi w promieniu 20 metrów od swojego garażu inny samochód to zaraz wydzwania po straż miejską. I niedawno byłam w szoku , bo panowie strażacy po kolejnej interwencji ukarali pana od lanosa za nieuzasadnione wezwanie. I tak trzymać panowie strażacy i policjanci, bo jeśli gość może wyjechać bez problemu z garażu to jemu porządny mandacik
Pisz odwołanie i może chociaż część kosztów uda sie umorzyć.Powodzenia.
slawo - 2005-06-08, 12:18
Po pierwsze gratulacje!!!
Po drugie w takich sprawach pisz odwolanie - rozmawialem z kolga -szefen strazy miejskiej - moze sie udac i zmniejsza Ci koszty.
Po trzecie - fajnie dziala puszka i kwas siarkowy pozostawiona na dachu po kilku godzinach poszka jest pod samochodem
Bruner - 2005-06-08, 12:56
| slawo napisa/a: | Po trzecie - fajnie dziala puszka i kwas siarkowy pozostawiona na dachu po kilku godzinach poszka jest pod samochodem |
Panowie, bez takich porad prosze.
PS. Termit na masce jest jeszcze lepszy
Bad_Boy - 2005-06-08, 15:08 Temat postu: i i tak dobrze sie skonczylo- masz auto. Gorzej jakby ukradli.
mira_croft - 2005-06-09, 00:42
ejjjj Ja nie nadążam za tymi dziećmi w tym klubie ...hehhe gratuluje..ja sobie chyba serio poszukam tatusia......bo zaczynam odstawać od normy .......gratuluje dzidziaczka!!!!!!!!
Miruś
Anonymous - 2005-06-09, 01:12
Gratulacje
A co wypowiedzi BLototo cos takiego wniemczech robia zastawisz wjazd przychodza panie z urzedu nie policja dzonia po dzwig i pan przestawia twoja bryke gdzies gdzie sie da i nie bedzie zawadzac a za szybka zostawiaj wezwanie do zaplaty za ta czynnosc...nasz system jest chory....ale jak by sie postawilo 100tys kierowcow to by to zmienili....
swoja droga pamietam jak moje brata odcholowali na parking policyjny zapomnial dokumentow...2 w nocy i musial zaplacic od reki 380zl za ta czynnosc:)
|
|