BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

MotorSport - OgólnopolskiZlot kabrioletów i starych samochodów-Tor Kielce

LUKAS - 2005-06-11, 21:37
Temat postu: OgólnopolskiZlot kabrioletów i starych samochodów-Tor Kielce
Właśnie wróciłem do domu z Kielc, a dokładniej z toru w Miedzianej Górze i chciałbym się pochwalić wynikami :D

Zająłem pierwsze miejsce w klasie "weteran" :) Konkurencja była dość mocna, zwłaszcza kolega Rafał z bardzo dobrze przygotowanej Alfy Romeo.
Cały czas padało, tak na piątkowym treningu jak i w sobotę.
Muszę przyznać że piątkowy trening na którym zrobiłem w sumie ponad 50km bardzo dużo mi dał i pozwolił wyczuć tor :)

Tak czy inaczej Beemka jest poprostu stworzona do jazdy po torze wyścigowym :!: :!: :!: :twisted:
Po paru okrążeniach jak zaczyna się wyczówać auto, można z nim zrobić niemal wszystko ...

Oto linki do strony Atumobilklubu Kieleckiego:

http://www.automobilklub..../kabrio0501.htm

http://www.automobilklub.kielce.pl/kabrio0501.html

Od teraz na pewno będę starał się wpadać na tor jak najczęściej :D

Wielkie podziękowania dla Henrego :D za nocleg i zapewnienie zaplecza technicznego :D :arrow: Henry jesteś Wielki :D

Pozdrówka :)

mira_croft - 2005-06-11, 21:44

szalony chłopak....gratuluje I miejsca :wink: ..i zyczę dalszych sukcesów...calusek
:P
Miruś

Miki - 2005-06-11, 21:45

no coz gratulacje i dobrze ze nie dales sie wloszczyznie :wink:
Marcin - 2005-06-11, 21:54

Brawo Lukas!!! :D
BM 6 - 2005-06-11, 22:00

Cześć Łukasz!!!
Do twarzy Ci z tym pucharem. Wielkie gratulacje! Mam nadzieję, że połknąłeś "bakcyla" i to był Twój pierwszy raz, ale nie ostatni.
Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów - M.

Piotrek - 2005-06-11, 22:52

no zaimponowales mi , na torze tez trzeba umiec jezdzic :D

gratulacje i npowodzenia w nastepnych wyscigach!!!
PZDR
Piotrek-krak

Piotrek - 2005-06-11, 22:57

Kolega Rafal to chyba z mojego regionu(Kraków) :D
Jego Alfa tez niczego sobie bardzo mi sie podoba
Wic gratulacje dla Ciebie

Marcin - 2005-06-11, 22:59

Jeeeeeeezzzzz jak ja zazdroszcze Lukasowi, ze mogl sobie poszalec na torze. Moja BMW dopiero sie odbudowuje ale takze z mysla o wyscigach youngtimerow.

Jeszcze troche cierpliwosci i bedziemy Lukas razem smigac. Mysle, ze walka bedzie wyrownana poniewaz planuje kilka modyfikacji, ktore pozwola 323i godnie walczyc z 325i. Wtedy bedzie ciekawie jak dwie fury z Beemka Klub beda walczyc o kazdy ulamek sekundy na torze :D

Piotrek - 2005-06-11, 23:03

Mcinek ja to jest orientujesz sie??

ile auto musi miec lat aby tam wystartowac??
musi byc zwykle?, seryjne

Piotrek

SmasherE30 - 2005-06-11, 23:15

Cytat:
Wtedy bedzie ciekawie jak dwie fury z Beemka Klub beda walczyc o kazdy ulamek sekundy na torze

... 3 ... 3 fury :twisted: jeśli tyko zmieszcze sie wiekowo (16 latek puki co :roll: )

A dla Ciebie Łukasz wielkie gratulacje, że warunki sprzyjały i wygrałes co było do wygrania :D :!:

LUKAS - 2005-06-11, 23:19

Dziękuje Wam wszystkim za te sowa :)
Bardzo się ciesze że jesteście tak samo zadowoleni z wyników jak ja.

Napewno nie był to mój ostatni start hehe :D

Marcin i Maciek, już nie mogę się doczekać kiedy pościgamy się razem na torze :twisted:

Piotrek, w tym wyścigu w którym brałem dziś udział, organizator postanowił dopóścić auta starsze jak 20 lat.
Auto mogło byćseryjne lub modyfikowane... ;)

Pozdrówka :!: :D

LUKAS - 2005-06-11, 23:24

Piotrek napisał/a:
powodzenia w nastepnych wyscigach!!!

Nie dziękuje ;)

Piotrek - 2005-06-11, 23:26

Musisz bardzo o nia dbac :D
bo nie wyglada na 20 lat

szkoda :( moja ma dopiero 15 :D

LUKAS - 2005-06-11, 23:29

To zależy jak podchodzisz do auta i jak je traktujesz/używasz...

Dla mnie to zabaweczka ;)

Skorpionka - 2005-06-12, 09:06

Nasze gratulacje!!! Życzymy dalszych sukcesów. Puchar piękny. :lol:
Ania - 2005-06-12, 09:16

super, świetnie, rewelacyjnie.

GRATULACJE

korzuch - 2005-06-12, 09:51

yo!
I to jest to :twisted: gratuluje
pozdro

Miki - 2005-06-12, 11:55

Lukas a moze sa gdzies jakies fotki?
LUKAS - 2005-06-12, 12:01

łosiek napisał/a:
Lukas a moze sa gdzies jakies fotki?

Prosze :D

:arrow: http://www.automobilklub.kielce.pl/kabrio0501.html

Bruner - 2005-06-12, 14:14

Gratuluje, nie wiedzialem ze mamy takiego dobrego drivera :)
Monika Baura - 2005-06-12, 16:11

GRATULACJE !! ! :D

Lucas, jak oceniasz konkurencję ? Jaką przewagę czasową miałeś nad Alfą ?? ?

Kosa - 2005-06-12, 16:39

pięknie, pięknie. Oby tak dalej LUKAS :)

pozdr

Darek W-wa 735 - 2005-06-12, 17:44

:lol: No Lukas wielkie jołłłł.Szczere gratulacje.No i do twarzy ci było w tym kasku :wink: Ekstra reklama dla naszego klubu,bo naklejki chyba każdy zauważył.A czemu Henry nie startowal swoim Fiacikiem?Pozdro.
LUKAS - 2005-06-12, 17:52

Monika Baura napisał/a:
Lucas, jak oceniasz konkurencję ? Jaką przewagę czasową miałeś nad Alfą ?? ?

Konkurencja była zróżnicowana, byli kierowcy którzy naprawdę dobrze jeździli, ale byli również tacy którzy traktowali imprezę na "luzaku" :D poprostu jako dobrą zabawe, zapominając nieco o sportowej rywalizacji.
W mojej klasie (weteran) dobrze jeździli Rafał z Alfy i Grzesiek z Fiata.
Poza tym bardzo dobry poziom reprezentowali kierowcy Miniaków. Jesli dokładnie przejżałeś tabele z czasami, to zauważyłeś że w niektórych próbach Miniaki miały lepsze czasy odemnie ... hehe :)
Pod tym linkiem:
http://www.automobilklub..../kabrio0501.htm

są wyniki, nie są to punkty, lecz czasy przejazdu prób liczone w sekundach, "SUMA" to łączny czas przejazdu wszystkich prób, wygrywał ten kierowca który miał lepszy czas, na stronie chyba tylko przez pomyłkę jest napisane "PKT".

Na piątkowym treningu, byłem tylko Ja, Rafał z Alfy i Artur Miernik z Miniaka.
Muszę się przyznać że na treningu niemogłem dotrzymać tempa Rafałowi i Arturowi. Na trening założyłem opony firmy krzak, żeby niebyło mi ich szkoda to było głównym powodem moich problemów z trakcją Bejki. Lecz na wyścig w sobotę założyłyliśmy z Heńkiem Dunlopy, na których jeżdżę na codzień, trzymały o niebo lepiej i auto zachowywało się poprostu fantastycznie w porównaniu do opon użytych na treningu.

Jesli chodzi o przewagę nad Alfą, to proponuję przejżeć tabelę z wynikami ;)

LUKAS - 2005-06-12, 17:55

Darek W-wa 735 napisał/a:
A czemu Henry nie startowal swoim Fiacikiem?Pozdro.

Henry ma skrzynię do wymiany, ale we wrześniowej edycji planuje wystartować :D

Marcin - 2005-06-12, 18:19

Hehehe Lukas pewnie tylko czekales az spadnie deszcz bo wtedy twoje Dunlop'y nie daly szans konkurencji.

Pan z Alfy to nie byle jaki kierowca, wiele razy juz widzialem jego samochod podczas zawodow old i youngtimerow takze na torze Poznan (wygral m.in. z 2002Ti).

LUKAS - 2005-06-12, 19:47

Mcinek napisał/a:
Pan z Alfy to nie byle jaki kierowca, wiele razy juz widzialem jego samochod podczas zawodow old i youngtimerow takze na torze Poznan (wygral m.in. z 2002Ti).

Ale tym razem Beemka była lepsza :D

henry - 2005-06-13, 07:00
Temat postu: Zlot w "Miedzianej"
Witam!! Mam ogromna satysfakcję ,że Łukasz wygrał imprezę ,gdyz jeszcze w Toruniu namawiałem go na start.Cieszę się ,że pierwszy mogłem pogratulować mu sukcesu i to osobiście.A "konkurencja" w postaci Alfy Romeo 1699 była naprawdę silna.Ja z tą Alfą przegrałem slalom równoległy na lotnisku w Ułężu pod Lublinem podczas Grand Prix Youngtimer 2004.Rafał Płatek startuje cały czas w MPPZ i ma sukcesy.Tym większy prestiż wygranej Lukasa.
Jest możliwość by w jesiennej edycji stworzyć klasę tylko BMW tak jak to miało mielsce teraz w przypadku Mini Cooper'ów.No i co WY na to ????
Pozdrawiam - henry

Piotrek - 2005-06-13, 08:05

jestes za dwoma rencami
Biały - 2005-06-13, 08:40

Szczere gratulacji. Pokazałeś im co potrzafi BMW (nawet 20 letnie). Swoją droga widze, że ta Twoja beta jest w niezłym stanie wręcz idealnym. Może wrzucisz kilka fotek?? Pozdro i jeszcze raz gratuluje.
Baur - 2005-06-13, 12:17

POMYSŁ HENREGO JEST SUPER !! ! Niestety, strasznie żałuje że moja beemka jest z 94 roku :( Jest możliwość namówić organizatorów na liberalne przepisy w klasie bmw ? Gdyby oczywiście powstała.
nokerman - 2005-06-13, 12:36

GRATULACJE :D
slawo - 2005-06-13, 13:37

super!!! gratulacje - jak zwykle beemka gora ;) BRAWO!
LUKAS - 2005-06-13, 15:02

Dziękuję Wszystkim za gratulacje :D Jest mi naprawdę bardzo przyjemnie :D

Pomysł Henrego jest naprawdę świetny, tylko czy zdołamy uzbierać odpowiednią liczbę uczestników...

Pozdrówka :!: :D

Łukasz - 2005-06-13, 15:14

Congratulazionos kolegos Lukasos. Wielkos rachochos nam sprawios.
Pozdros i dalsos sukcesos :twisted: :!:

P.S jak zmienię motora to się muszę zmierzyć z Tą już Twoją chyba legendarną białą becią :wink:

Pomysł Henryka jest extra

LUKAS - 2005-06-14, 11:37

Łukasz napisał/a:
jak zmienię motora to się muszę zmierzyć z Tą już Twoją chyba legendarną białą becią :wink:

:oops: 8)

Łukasz - 2005-06-14, 11:39

:wink: będzie dobrze...czy nie kusiło Cię , żzeby sprawdzić Lukas na hamowni jak wszystko tam stoi w Twej beci? Bo odczucia odczuciami, a ile Koni i niutonków jest warto zobaczyć....
nokerman - 2005-06-15, 08:20

a może by tak ADMIN [czyli wiadomo kto :twisted: ] napisał jakiś artykulik z tym osiągnięciem LUKASA na stronę główną :?: :?: :?:

Lukas zgadzasz się??

henry - 2005-06-15, 15:14
Temat postu: Zlot - Kielce
Witam ! Po kłopotach z "komputrem" wreszcie moge sobie popisac.Odnośnie stworzenia klasy tylko aut BMW , to trzeba sie z tą propozycją zgłosić do organizatorów i wcale nie musi wtedy obowiązywac kryterium "wiekowe" dla auta , startuja po prostu "beemki" i nie ma znaczenia z którego roku.Na tej zasadzie w ubiegłym roku startowały wraz z nami Fordy Sierra Cosworth.

Postanowiłem ,że stane "na głowie" ale wraz z Lukasem jedziemy do Jacka Chojnackiego na hamownię i wszystko bedzie jasne.

Wiem ,ze Łukasz docenił wartość treningu na torze , naprawde sprawdza się powiedzenie ,że "trening czyni Mistrza".Zabawa na prawdziwym torze jest naprawde fajna ,proponuje by troche wiecej "beemek" przyjechało jesienią.Ja jednak wystartuję swoim Fiatem po zamontowaniu skrzyni biegów z "długą" jedynką no i oczywiscie na slick'ach.Jako "senior" musze miec jakis handicap w stosunku do Was , młodych i obiecujacych.

Sadze ,że sukces Lukasa zmobilizuje kilku z Was do startu w Miedzianej Górze - PZDR - henry

Baur - 2005-06-15, 15:41

Komitet incjatywy na rzecz pucharu bmw :) Ile można palić gumę i mierzyć się g-techem ? Na tor Panowie ! :D
Piotrek - 2005-06-15, 16:01

Baur , swietnie to przedstawiles

jak cos to ja tez sie pisze na tor :D

henry - 2005-06-15, 21:39
Temat postu: Tor
Tylko trzeba pamietac o jednym , na torze panują pewne zasady i reguły do których trzeba sie dostosowac.Dyscyplina .......przedewszystkim.Niestety gumy sie nie popali , a jeździć do woli mozna tylko na treningu.Ale ogólnie nie jest źle - henry
Marcin - 2005-06-16, 00:09

Przyznam, sie szczeze, ze w mojej glowie od pewnego czasu dojrzewa pomysl zorganizowania zlotu Beemka Klub na Torze w Kielcach. Ale za to sie wezme jak bede mial auto gotowe :D
LUKAS - 2005-06-16, 14:26

Chłopaki do dzieła :D

Zaraz załoze nowy temat w którym proszę o wpis tylko osoby chcętne na taki wypad na tor, ale prosze o powage :P

Baur, gumy to palić mozna na stacji benzynowej, na skrzyzowaniu, na jakimś placyku... :lol: ale na torze jak Henry napisał panują pewne zasady których niewolno łamać.
Dlatego też DYSCYPLINA przewede wszystkim :!:

Pozdrówka ;)

Piotrek - 2005-06-16, 14:34

Mcinek napisał/a:
Przyznam, sie szczeze, ze w mojej glowie od pewnego czasu dojrzewa pomysl zorganizowania zlotu Beemka Klub na Torze w Kielcach. Ale za to sie wezme jak bede mial auto gotowe :D

Mcinek ja cos to moge pomóc
w dwojke bedzie razniej :D

LUKAS - 2005-06-16, 14:47
Temat postu: Re: Zlot - Kielce
henry napisał/a:
Ja jednak wystartuję swoim Fiatem po zamontowaniu skrzyni biegów z "długą" jedynką no i oczywiscie na slick'ach.Jako "senior" musze miec jakis handicap w stosunku do Was , młodych i obiecujacych.

hehe :)

Henry, jestem pewien że bedziesz głównym faworytów na torze ;)
Niedość że naprawdę dobrze jeździsz i znasz tor, to masz super przygotowanego Fiata ;)
Dzięki za przejażdżkę nim, niezapomnę jej do końca zycia... ;) (to było coś :shock: :twisted: )

Marcin - 2005-06-16, 16:29

Piotrek napisał/a:
Mcinek napisał/a:

Mcinek ja cos to moge pomóc
w dwojke bedzie razniej :D

Ja na pewno taki zlot zorganizuje ale auto najpierw a bedzie ono najprawdopodobniej gotowe na Tarnow 2006 :D

LUKAS - 2005-06-17, 21:50

Na dniach wklejęzdjecia które robił Henio :D

Muszę tylko wywołac film ;)