|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
MotorSport - OgólnopolskiZlot kabrioletów i starych samochodów-Tor Kielce
LUKAS - 2005-06-11, 21:37 Temat postu: OgólnopolskiZlot kabrioletów i starych samochodów-Tor Kielce Właśnie wróciłem do domu z Kielc, a dokładniej z toru w Miedzianej Górze i chciałbym się pochwalić wynikami
Zająłem pierwsze miejsce w klasie "weteran" Konkurencja była dość mocna, zwłaszcza kolega Rafał z bardzo dobrze przygotowanej Alfy Romeo.
Cały czas padało, tak na piątkowym treningu jak i w sobotę.
Muszę przyznać że piątkowy trening na którym zrobiłem w sumie ponad 50km bardzo dużo mi dał i pozwolił wyczuć tor
Tak czy inaczej Beemka jest poprostu stworzona do jazdy po torze wyścigowym
Po paru okrążeniach jak zaczyna się wyczówać auto, można z nim zrobić niemal wszystko ...
Oto linki do strony Atumobilklubu Kieleckiego:
http://www.automobilklub..../kabrio0501.htm
http://www.automobilklub.kielce.pl/kabrio0501.html
Od teraz na pewno będę starał się wpadać na tor jak najczęściej
Wielkie podziękowania dla Henrego za nocleg i zapewnienie zaplecza technicznego Henry jesteś Wielki
Pozdrówka
mira_croft - 2005-06-11, 21:44
szalony chłopak....gratuluje I miejsca ..i zyczę dalszych sukcesów...calusek
Miruś
Miki - 2005-06-11, 21:45
no coz gratulacje i dobrze ze nie dales sie wloszczyznie
Marcin - 2005-06-11, 21:54
Brawo Lukas!!!
BM 6 - 2005-06-11, 22:00
Cześć Łukasz!!!
Do twarzy Ci z tym pucharem. Wielkie gratulacje! Mam nadzieję, że połknąłeś "bakcyla" i to był Twój pierwszy raz, ale nie ostatni.
Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów - M.
Piotrek - 2005-06-11, 22:52
no zaimponowales mi , na torze tez trzeba umiec jezdzic
gratulacje i npowodzenia w nastepnych wyscigach!!!
PZDR
Piotrek-krak
Piotrek - 2005-06-11, 22:57
Kolega Rafal to chyba z mojego regionu(Kraków)
Jego Alfa tez niczego sobie bardzo mi sie podoba
Wic gratulacje dla Ciebie
Marcin - 2005-06-11, 22:59
Jeeeeeeezzzzz jak ja zazdroszcze Lukasowi, ze mogl sobie poszalec na torze. Moja BMW dopiero sie odbudowuje ale takze z mysla o wyscigach youngtimerow.
Jeszcze troche cierpliwosci i bedziemy Lukas razem smigac. Mysle, ze walka bedzie wyrownana poniewaz planuje kilka modyfikacji, ktore pozwola 323i godnie walczyc z 325i. Wtedy bedzie ciekawie jak dwie fury z Beemka Klub beda walczyc o kazdy ulamek sekundy na torze
Piotrek - 2005-06-11, 23:03
Mcinek ja to jest orientujesz sie??
ile auto musi miec lat aby tam wystartowac??
musi byc zwykle?, seryjne
Piotrek
SmasherE30 - 2005-06-11, 23:15
Cytat: | Wtedy bedzie ciekawie jak dwie fury z Beemka Klub beda walczyc o kazdy ulamek sekundy na torze |
... 3 ... 3 fury jeśli tyko zmieszcze sie wiekowo (16 latek puki co )
A dla Ciebie Łukasz wielkie gratulacje, że warunki sprzyjały i wygrałes co było do wygrania
LUKAS - 2005-06-11, 23:19
Dziękuje Wam wszystkim za te sowa
Bardzo się ciesze że jesteście tak samo zadowoleni z wyników jak ja.
Napewno nie był to mój ostatni start hehe
Marcin i Maciek, już nie mogę się doczekać kiedy pościgamy się razem na torze
Piotrek, w tym wyścigu w którym brałem dziś udział, organizator postanowił dopóścić auta starsze jak 20 lat.
Auto mogło byćseryjne lub modyfikowane...
Pozdrówka
LUKAS - 2005-06-11, 23:24
Piotrek napisał/a: | powodzenia w nastepnych wyscigach!!! |
Nie dziękuje
Piotrek - 2005-06-11, 23:26
Musisz bardzo o nia dbac
bo nie wyglada na 20 lat
szkoda moja ma dopiero 15
LUKAS - 2005-06-11, 23:29
To zależy jak podchodzisz do auta i jak je traktujesz/używasz...
Dla mnie to zabaweczka
Skorpionka - 2005-06-12, 09:06
Nasze gratulacje!!! Życzymy dalszych sukcesów. Puchar piękny.
Ania - 2005-06-12, 09:16
super, świetnie, rewelacyjnie.
GRATULACJE
korzuch - 2005-06-12, 09:51
yo!
I to jest to gratuluje
pozdro
Miki - 2005-06-12, 11:55
Lukas a moze sa gdzies jakies fotki?
LUKAS - 2005-06-12, 12:01
łosiek napisał/a: | Lukas a moze sa gdzies jakies fotki? |
Prosze
http://www.automobilklub.kielce.pl/kabrio0501.html
Bruner - 2005-06-12, 14:14
Gratuluje, nie wiedzialem ze mamy takiego dobrego drivera
Monika Baura - 2005-06-12, 16:11
GRATULACJE !
Lucas, jak oceniasz konkurencję ? Jaką przewagę czasową miałeś nad Alfą ?
Kosa - 2005-06-12, 16:39
pięknie, pięknie. Oby tak dalej LUKAS
pozdr
Darek W-wa 735 - 2005-06-12, 17:44
No Lukas wielkie jołłłł.Szczere gratulacje.No i do twarzy ci było w tym kasku Ekstra reklama dla naszego klubu,bo naklejki chyba każdy zauważył.A czemu Henry nie startowal swoim Fiacikiem?Pozdro.
LUKAS - 2005-06-12, 17:52
Monika Baura napisał/a: | Lucas, jak oceniasz konkurencję ? Jaką przewagę czasową miałeś nad Alfą ? |
Konkurencja była zróżnicowana, byli kierowcy którzy naprawdę dobrze jeździli, ale byli również tacy którzy traktowali imprezę na "luzaku" poprostu jako dobrą zabawe, zapominając nieco o sportowej rywalizacji.
W mojej klasie (weteran) dobrze jeździli Rafał z Alfy i Grzesiek z Fiata.
Poza tym bardzo dobry poziom reprezentowali kierowcy Miniaków. Jesli dokładnie przejżałeś tabele z czasami, to zauważyłeś że w niektórych próbach Miniaki miały lepsze czasy odemnie ... hehe
Pod tym linkiem:
http://www.automobilklub..../kabrio0501.htm
są wyniki, nie są to punkty, lecz czasy przejazdu prób liczone w sekundach, "SUMA" to łączny czas przejazdu wszystkich prób, wygrywał ten kierowca który miał lepszy czas, na stronie chyba tylko przez pomyłkę jest napisane "PKT".
Na piątkowym treningu, byłem tylko Ja, Rafał z Alfy i Artur Miernik z Miniaka.
Muszę się przyznać że na treningu niemogłem dotrzymać tempa Rafałowi i Arturowi. Na trening założyłem opony firmy krzak, żeby niebyło mi ich szkoda to było głównym powodem moich problemów z trakcją Bejki. Lecz na wyścig w sobotę założyłyliśmy z Heńkiem Dunlopy, na których jeżdżę na codzień, trzymały o niebo lepiej i auto zachowywało się poprostu fantastycznie w porównaniu do opon użytych na treningu.
Jesli chodzi o przewagę nad Alfą, to proponuję przejżeć tabelę z wynikami
LUKAS - 2005-06-12, 17:55
Darek W-wa 735 napisał/a: | A czemu Henry nie startowal swoim Fiacikiem?Pozdro. |
Henry ma skrzynię do wymiany, ale we wrześniowej edycji planuje wystartować
Marcin - 2005-06-12, 18:19
Hehehe Lukas pewnie tylko czekales az spadnie deszcz bo wtedy twoje Dunlop'y nie daly szans konkurencji.
Pan z Alfy to nie byle jaki kierowca, wiele razy juz widzialem jego samochod podczas zawodow old i youngtimerow takze na torze Poznan (wygral m.in. z 2002Ti).
LUKAS - 2005-06-12, 19:47
Mcinek napisał/a: | Pan z Alfy to nie byle jaki kierowca, wiele razy juz widzialem jego samochod podczas zawodow old i youngtimerow takze na torze Poznan (wygral m.in. z 2002Ti). |
Ale tym razem Beemka była lepsza
henry - 2005-06-13, 07:00 Temat postu: Zlot w "Miedzianej" Witam!! Mam ogromna satysfakcję ,że Łukasz wygrał imprezę ,gdyz jeszcze w Toruniu namawiałem go na start.Cieszę się ,że pierwszy mogłem pogratulować mu sukcesu i to osobiście.A "konkurencja" w postaci Alfy Romeo 1699 była naprawdę silna.Ja z tą Alfą przegrałem slalom równoległy na lotnisku w Ułężu pod Lublinem podczas Grand Prix Youngtimer 2004.Rafał Płatek startuje cały czas w MPPZ i ma sukcesy.Tym większy prestiż wygranej Lukasa.
Jest możliwość by w jesiennej edycji stworzyć klasę tylko BMW tak jak to miało mielsce teraz w przypadku Mini Cooper'ów.No i co WY na to ????
Pozdrawiam - henry
Piotrek - 2005-06-13, 08:05
jestes za dwoma rencami
Biały - 2005-06-13, 08:40
Szczere gratulacji. Pokazałeś im co potrzafi BMW (nawet 20 letnie). Swoją droga widze, że ta Twoja beta jest w niezłym stanie wręcz idealnym. Może wrzucisz kilka fotek?? Pozdro i jeszcze raz gratuluje.
Baur - 2005-06-13, 12:17
POMYSŁ HENREGO JEST SUPER ! Niestety, strasznie żałuje że moja beemka jest z 94 roku Jest możliwość namówić organizatorów na liberalne przepisy w klasie bmw ? Gdyby oczywiście powstała.
nokerman - 2005-06-13, 12:36
GRATULACJE
slawo - 2005-06-13, 13:37
super!!! gratulacje - jak zwykle beemka gora BRAWO!
LUKAS - 2005-06-13, 15:02
Dziękuję Wszystkim za gratulacje Jest mi naprawdę bardzo przyjemnie
Pomysł Henrego jest naprawdę świetny, tylko czy zdołamy uzbierać odpowiednią liczbę uczestników...
Pozdrówka
Łukasz - 2005-06-13, 15:14
Congratulazionos kolegos Lukasos. Wielkos rachochos nam sprawios.
Pozdros i dalsos sukcesos
P.S jak zmienię motora to się muszę zmierzyć z Tą już Twoją chyba legendarną białą becią
Pomysł Henryka jest extra
LUKAS - 2005-06-14, 11:37
Łukasz napisał/a: | jak zmienię motora to się muszę zmierzyć z Tą już Twoją chyba legendarną białą becią |
8)
Łukasz - 2005-06-14, 11:39
będzie dobrze...czy nie kusiło Cię , żzeby sprawdzić Lukas na hamowni jak wszystko tam stoi w Twej beci? Bo odczucia odczuciami, a ile Koni i niutonków jest warto zobaczyć....
nokerman - 2005-06-15, 08:20
a może by tak ADMIN [czyli wiadomo kto ] napisał jakiś artykulik z tym osiągnięciem LUKASA na stronę główną
Lukas zgadzasz się??
henry - 2005-06-15, 15:14 Temat postu: Zlot - Kielce Witam ! Po kłopotach z "komputrem" wreszcie moge sobie popisac.Odnośnie stworzenia klasy tylko aut BMW , to trzeba sie z tą propozycją zgłosić do organizatorów i wcale nie musi wtedy obowiązywac kryterium "wiekowe" dla auta , startuja po prostu "beemki" i nie ma znaczenia z którego roku.Na tej zasadzie w ubiegłym roku startowały wraz z nami Fordy Sierra Cosworth.
Postanowiłem ,że stane "na głowie" ale wraz z Lukasem jedziemy do Jacka Chojnackiego na hamownię i wszystko bedzie jasne.
Wiem ,ze Łukasz docenił wartość treningu na torze , naprawde sprawdza się powiedzenie ,że "trening czyni Mistrza".Zabawa na prawdziwym torze jest naprawde fajna ,proponuje by troche wiecej "beemek" przyjechało jesienią.Ja jednak wystartuję swoim Fiatem po zamontowaniu skrzyni biegów z "długą" jedynką no i oczywiscie na slick'ach.Jako "senior" musze miec jakis handicap w stosunku do Was , młodych i obiecujacych.
Sadze ,że sukces Lukasa zmobilizuje kilku z Was do startu w Miedzianej Górze - PZDR - henry
Baur - 2005-06-15, 15:41
Komitet incjatywy na rzecz pucharu bmw Ile można palić gumę i mierzyć się g-techem ? Na tor Panowie !
Piotrek - 2005-06-15, 16:01
Baur , swietnie to przedstawiles
jak cos to ja tez sie pisze na tor
henry - 2005-06-15, 21:39 Temat postu: Tor Tylko trzeba pamietac o jednym , na torze panują pewne zasady i reguły do których trzeba sie dostosowac.Dyscyplina .......przedewszystkim.Niestety gumy sie nie popali , a jeździć do woli mozna tylko na treningu.Ale ogólnie nie jest źle - henry
Marcin - 2005-06-16, 00:09
Przyznam, sie szczeze, ze w mojej glowie od pewnego czasu dojrzewa pomysl zorganizowania zlotu Beemka Klub na Torze w Kielcach. Ale za to sie wezme jak bede mial auto gotowe
LUKAS - 2005-06-16, 14:26
Chłopaki do dzieła
Zaraz załoze nowy temat w którym proszę o wpis tylko osoby chcętne na taki wypad na tor, ale prosze o powage
Baur, gumy to palić mozna na stacji benzynowej, na skrzyzowaniu, na jakimś placyku... ale na torze jak Henry napisał panują pewne zasady których niewolno łamać.
Dlatego też DYSCYPLINA przewede wszystkim
Pozdrówka
Piotrek - 2005-06-16, 14:34
Mcinek napisał/a: | Przyznam, sie szczeze, ze w mojej glowie od pewnego czasu dojrzewa pomysl zorganizowania zlotu Beemka Klub na Torze w Kielcach. Ale za to sie wezme jak bede mial auto gotowe |
Mcinek ja cos to moge pomóc
w dwojke bedzie razniej
LUKAS - 2005-06-16, 14:47 Temat postu: Re: Zlot - Kielce
henry napisał/a: | Ja jednak wystartuję swoim Fiatem po zamontowaniu skrzyni biegów z "długą" jedynką no i oczywiscie na slick'ach.Jako "senior" musze miec jakis handicap w stosunku do Was , młodych i obiecujacych. |
hehe
Henry, jestem pewien że bedziesz głównym faworytów na torze
Niedość że naprawdę dobrze jeździsz i znasz tor, to masz super przygotowanego Fiata
Dzięki za przejażdżkę nim, niezapomnę jej do końca zycia... (to było coś )
Marcin - 2005-06-16, 16:29
Piotrek napisał/a: | Mcinek napisał/a: | Przyznam, sie szczeze, ze w mojej glowie od pewnego czasu dojrzewa pomysl zorganizowania zlotu Beemka Klub na Torze w Kielcach. Ale za to sie wezme jak bede mial auto gotowe |
Mcinek ja cos to moge pomóc
w dwojke bedzie razniej |
Ja na pewno taki zlot zorganizuje ale auto najpierw a bedzie ono najprawdopodobniej gotowe na Tarnow 2006
LUKAS - 2005-06-17, 21:50
Na dniach wklejęzdjecia które robił Henio
Muszę tylko wywołac film
|
|