| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - podświetlenie zegarów :(
Anonymous - 2005-06-14, 00:00 Temat postu: podświetlenie zegarów :( Witam.
Napisałem tego posta na bmw-klub Polska ale pozostał bez odzewu wiec licze na to że tu uzyskam pomoc...
Strasznie mnie to irytuje -
Podświetlenie zegarów (szybkościomierza i obrotomierza) jest słabe w dwóch miejscach tzn. światło jest mniej intensywne na górze obu zegarów w stosunku do reszty. Żarówki (3szt.) oczywiście wymieniłem na nowe ale nic to nie dało zarówno jak wsadziłem 3W i 5W...temperatura, wskaznik paliwa i dolna część zegarów świeci normalnie a góra słabiej ! O co chodzi ?!
Z góry dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam
Anonymous - 2005-06-14, 00:14
to jest odwieczny nasz problem... zegary po ilustam latach nie wiem robia sie wyblakłe czy cos i poprostu nie da sie tego zmienic jesli zarowki 5w nie pomogly to radzilbym poszukac nowego blatu zegarów...ja tak zrobiłem
SmasherE30 - 2005-06-14, 00:44
tak jest raczej zawsze, nie ma to zwiazku z wiekowością zegarów. żródła podświetlenia sa na dole i przechodza przez pryzmat bursztynowego plastiku, więc na dole jest więcj światła a na górze mniej. spróbuj rozebrać i przeczyścić zegary, mam tu równiez na myśli przepolerowanie tego szkiełka
center - 2005-06-14, 09:08
i uwazaj z tymi 5w, bo mnie one przepalaly ten bursztyn tak ladnie sie stopilo...
Raf - 2005-06-14, 12:23
Napisz jakie auto ? Rocznik ?
Vindevil - 2005-06-14, 14:25
moim zdaniem to gdzieś uciekła masa z tych żarówek które słabo świecą, ale co bardziej prawdopopdobne to że plexi jest brudna.
Anonymous - 2005-06-14, 15:00
Dzieki za podpowiedz. Spróbuje to rozebrać i przeczyścić może sie uda
|
|