| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - wydech
Anonymous - 2005-06-14, 13:03 Temat postu: wydech witam wszystkich....mam takie nietypowe pytanko...co zrobić z tłumikiem...no albo z całym układech wydechowym, żeby dżwięk R szóstki brzmiał jak jakbyśmy ścigacza wkrecali na obroty...no mniej więcej.. ......chodzi o to, aby na niższych obrotach nie zagłośno sobie mruczał, a po przekroczeniu pewnych...powiedzmy 4 tyś.....wył jak 360 modena....mniej więcej ....hehe.....wiem że jest cos takiego możliwe...w jaki spsób uzysakć taki dżwięk...?...pozdro
KWKPiotr - 2005-06-14, 13:13
Chmmm.... Jeśli Cię stać to: baranki + Supersprint.
nowy Supersprint dedykowany do silnika to około 2500 pln z tego co wiem.
Pozdro.
Tomek - 2005-06-14, 15:32
Witam,
ja też zgłębiam teraz ten temat:)
i z tego co wiem to barany w serwisie kosztuja około 5000 koło + 2500 supersprint = 7500, czyli srednia wartośc beemki e30
pozdrawiam
duchPW - 2005-06-14, 15:39
skąd ludzie biorą te ceny???
za dobre (używane) barany powinienes dać 8-10 stówek
więc olej serwis i kup we własnym zakresie
a tego supersprinta, to wydech?, a czy jest on jakis szczególny?
SmasherE30 - 2005-06-14, 16:05
No Piotrku z Europejskich firm to ta, pomimo że włoska, robi najlepsze pojedyncze tłumiki, jak i całe układy do silników wolnossących. Dlatego warto dać pozabaranami jeszcze za końcowy tłumik supersprinta ... z chęcia bym taki nabył jakbym miał większy budżecik. Kuba 325iX miał taki, sprzedał i ma go teraz Grzesiek z Lublina na przykład
A tak w ogóle to ktoś kiedyś pisał, że kolektory AcSchnitzera były robione przez supersprinta własnie
Łukasz - 2005-06-14, 16:23
Te barany i tłumiki są robione przez Supersprinta specjalnie pod dany motor, daja optymalnie najlepsze rezultaty i dlatego są pożądane.
Anonymous - 2005-06-14, 16:35
no a co z używanym remusem ..?...remus słaby..?....a co do pytania...więc supersprint tak właśnie chodzi ?....cichutki na początku..a póżniej wyje jak dziewica ...jeśli tak to poszukam może używanego raczej bo za nowego to moge miec kilka innych , fajniejszych gadżetów..pozdro
Łukasz - 2005-06-14, 16:38
generalnie to to co chcesz uzyskać jest trudne do okreslenia, a jeśli chodzi o dźwięk jak DZIEWICA to kup japończyka.....
A jak Cię stać to zrób wydech na zamówienie, w Wawie da radę za 1500 pln(całośc)
Anonymous - 2005-06-14, 16:41
a takie coś http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=53993463
Łukasz - 2005-06-14, 16:46
Sam Końcowy nie za wiele ci da - niby coś , ale to nie to - musisz zrobić kompletny, cały z baranami najlepiej, albo chociaż wyciąć kata i pociągnąć przelot na 50mm przez całość i do tego taki tłumik jak pokazałeś - wtedy będzie dźwięk całkiem fajny, druga strona to osiagi, które w przypadku druciarstwa mogą znacznie spaść....
Anonymous - 2005-06-14, 16:54
wiem wiem łukasz....o co chodzi...wiadomo cały układ = najlepsze możliwe osiągi + fajny dżwięk...tylko moje pytanie to...czy taka przeróbka daje taki dżwięk...niewiem jak ci to wytłumaczyc musiałbym bym chyba to nagrać...jedziłem ostatnio takim czymś i powiem ci że naprawde fajna sprawa, gdy jeżdzisz powoli do pewnych obrotów prawie wydechu nie słychać..wtedy podkreśla tylko dżwięk R-szóstki , ale gdy przekroczyłem to powiedzmy 4,5 tyś ...a jeżdziłem dopiero kilka minut i pierwszy raz go wkręciłem to dla mnie to było wielkie WOO.. hehe...pomyśałem sobie...( a taki niepozorny ten wydech ) i od tamtej pory tylko taki dżwięk mnie interesuje..dlatego pytam was..mechaniorów...jak coś takiego zrobić ..niedużym kosztem..pozdro
Łukasz - 2005-06-14, 16:57
niedużym kosztem - tak jak pisałem przelot 50mm na całość od kolektora i przelotowy końcowy tłumik, najlepiej z nierdzewki.
|
|