| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Instalacja elektryczna z M40
roki101 - 2005-06-18, 17:54 Temat postu: Instalacja elektryczna z M40 Witam wszystkich mam problem a mianowicie chodzi o to ze kupilem instalacje elektryczna i chce ja wlozyc do swojego E21 rozlozylem ja na caly pokoj niby jest cala ale co sie okazuje sie ze nie ma nie widac zeby bylo cos ciete ale podlaczylem zegary sa 2 wtyczki biala i niebieska spoko wlacznik kierunkowskazow wpiolem wycieraczek tez i szukam kostki od wlacznika swiatel mijania i nie ma co jest ? nie ma tez kostki od swiatel awaryjnych ani od dmuchawy tej takiej pol okragles czy w zwiazku z tym brakuje jakies wiazki ? sa 2 takie duze biale kostki jedna prostokatna na 20 bolcos i druga kwadratowa na 7 bolcow i sa one w tej najgrubszej wiazce kabli co wychodza spod dolu puszki i nie mam pojecia do czego sa ani nie wiem gdzie wiazke silnika odlaczyc muglby mi ktos wytlumaczyc co jest z ta instalacja ?
Marcin e30 - 2005-06-18, 18:02
do włącznika świateł, awaryjnych itp. jest osobna instalacja deski rozdzelczej właśnie na taką dużą złączkę
roki101 - 2005-06-18, 19:34
OK spoko to juz troche wiem ze instalka nie jest kompletna ale napiszcie cos wiecej co z ta druga kostka prostokatna na 7 bolcow ktora jest obok tej z 20 bolcami co w nia sie wpina czy czegos wiecej bedzie mi brakowac ? w poskladaniu tego co z wiazka silnika gdzie ja sie wpina czy to zlacze co jest przy puszce bezpiecznikow to jest zlacze go wiazki silnika czy diagnostyczne ? czy tea kostka ktora idzie do dyfra do czujnika ma tez jakas osobna instalacje bo powinna byc taka kostka jak przy lampach a nie moge jej nigdzie znales
Marcin e30 - 2005-06-19, 01:15
do dyfra powinny iść przewody wychodzące z całej wiązki
a ta druga złączka to bez zdjęć chyba nie bede wiedział ale sprawdź czy ona nie jest przypadkiem od wiatraka nagrzewnicy, zapalniczki itp
roki101 - 2005-06-19, 16:10
powiedzcie mi jeszcze gdzie jest gniazdo od wiazki silnika bo to gniazdo ktory jest przy puszce bezpiecznikow jest diagnostyczne to gdzie jest od wiazki silnika ?
Marcin e30 - 2005-06-19, 23:10
złącze od wiązki silnika to jest to koło bezpieczników a diagnostyczne jest właśnie przy wiązce silnika - jesli się mylę to niech ktoś poprawi
roki101 - 2005-06-20, 10:45
moze mi jeszcze ktos podac kolorki kabli od kontrolek temp...., cisnienia oleju,domyslalem sie ze niebieski to od ładowania chodzi mi o silnik M40 bo M20 ma chyba inne kolory a musze ta wiazke silnika jakos wpiac w to zlacze wiazki M40
Marcin e30 - 2005-06-20, 12:18
www.moje-bmw.blo.pl GARAŻ schematy inaczej już nie pomoge
|
|