| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - co sadzicie o tym wyrobie???? stalowa rozpurka
Piotrek - 2005-06-20, 00:49 Temat postu: co sadzicie o tym wyrobie???? stalowa rozpurka http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=54682266
warto????????
Anonymous - 2005-06-20, 00:54
no a czemu nie, raczej z plastiku nie jest...
Menel - 2005-06-20, 01:10
mam identyczna jak ta czerwona
tez robiona na wzor z oryginalnej przez fachowca z otwocka i musze powiedziec ze jest ogromna roznica w prowadzeniu
nie bede sie rozpisywac jaka bo kazdy po co jest rozporka
wiec jak masz blisko to sie nie zastanawiaj i lykaj
a to ze 1 kg ciezsza ? eeeee...wazne zeby byla wytrzymala
pzdr
cinek_sw - 2005-06-20, 08:39
chyba sam ją łyknę rozumiem ze do Ety też pasi...
Piotrek - 2005-06-20, 09:46
no to chyba jÄ… wezmÄ™ bo przy moim zawiasie to chyba musze miec??
SmasherE30 - 2005-06-20, 11:17
musze nie musze, przy polskich drogach na seryjnym zawiasie buda dostaje ostro w zadek, więc po co ją nadwyrężać ...
a ma ktoÅ› namiar na tylnÄ…?
slawo - 2005-06-20, 13:51
Kolega poprosze o rezerwacje jednej sztuki dla mnie....po 1 biore na 100% - ta wygieta - wyglada na ladnie i solidnie wykonana.Jakie koszty wysylki?
duchPW - 2005-06-21, 00:48
pamiętajcie, że dobrze wykonana rozpórka nie wchodzi łatwo na kielichy, trzeba podnieść przód samochodu, a i tak nie będzie prosto - w przeciwnymn razie taka rozpórka będzie tylko usztywniaczem, ale nie w takim stopniu jak powinna
Gasper - 2005-06-21, 01:05
Tak się zastanawiałem... Po 15 latach kielichy mogły się zejść. Jeśli nawet po podniesieniu auta rozpórka nie będzie pasować, to co wtedy zrobić??
duchPW - 2005-06-21, 08:51
naginać, kombinować.... bo zchodzą się na pewno
metaldaw - 2005-06-21, 15:15
rozpurka to dobra rzecz
ale powina być ze śrubą rzymską - ułatwia to montaż i w przypadku kolizji (pękając w miejscu śruby) nie powoduje dodatkowych zniszczeń
bloto - 2005-06-21, 16:44
No wlasnie a ja mam np krzywy samochod i mi maska wystaje z jednej strony bardziej niz z drugiej i co wtedy? Czy taka rozporka ma jakis zakres regulacji czy te otwory na sruby so idealnie dopasowane tak jak fabryka wypuscila. No i jak rozporka jest zle wykonana to czy samochod nie popsuje sie przez to?
metaldaw - 2005-06-21, 18:19
rozpórki są robione pod fabryke, jak masz coś poprzemieszczane może być problam ale dopuki by jechać prosto nie skręcasz kiery na maxa to powinna wejść
Marcin - 2005-06-21, 18:51
| metaldaw napisa³/a: | rozpórki sÄ… robione pod fabryke, jak masz coÅ› poprzemieszczane może być problam ale dopuki by jechać prosto nie skrÄ™casz kiery na maxa to powinna wejść |
Niestety nie! sprawdzalem to w 3 25 letnich autach (BMW E21). Niestety auto z wiekiem sie sklada (bezwypadkowe tez!!!). U nas trzeba bylo rozciagac kolumny i srubami dociagac rozporke pomimo podniesienia auta na podluznicach (ale problem juz zarzegnany, profesjonalne obspawanie auta zalatwilo sprawe!!! Rozporka wchodzi jak po masle).
metaldaw - 2005-06-21, 20:16
| Mcinek napisa³/a: | | metaldaw napisa³/a: | rozpórki sÄ… robione pod fabryke, jak masz coÅ› poprzemieszczane może być problam ale dopuki by jechać prosto nie skrÄ™casz kiery na maxa to powinna wejść |
Niestety nie! sprawdzalem to w 3 25 letnich autach (BMW E21). Niestety auto z wiekiem sie sklada (bezwypadkowe tez!!!). U nas trzeba bylo rozciagac kolumny i srubami dociagac rozporke pomimo podniesienia auta na podluznicach (ale problem juz zarzegnany, profesjonalne obspawanie auta zalatwilo sprawe!!! Rozporka wchodzi jak po masle). |
więc twierdzisz że rozpórki nie są robione pod fabrykę? (zaznaczam szanowny kolego Mcinek,że napisałem "nie powinno" a to że nawet auto bezwypadkowe po 25 latach się skałda jest normalnym zjawiskiem a zapobiegać mu mogą jedynie rozpórki najlepiej górna+dolna)
Ja zdania nie zmieniam - rozpórki są robione pod fabrykę - a to, że auto z wiekiem się odkształca stanowi problem przy monażu. Dlatego im wcześniej zamontowane rozpórka tym lepiej zarówmo dla kierowcy jak i auta.
Marcin - 2005-06-21, 23:07
Metaldaw nie zrozumiales mnie. Ja takze twierdze, ze rozporki sa robione pod fabryke. Co do tego nia ma zludzen. Ja napisalem, ze pomimo tego nie bedzie jej tak latwo wlozyc bo wlasnie auta sie skladaja. Ale jak juz wlozysz to auto wraca do nastawowo fabrycznych.
Piotrek - 2005-06-21, 23:38
Mcinek czytajac twoje wypowiedz odnosnie trudnosci w zalozeniu juz czyje zeu mnie bedzie poblem typu xxxxl
taka gleba musiala juz odcisnac swoje pietno
Menel - 2005-06-21, 23:46
i wlasnie dlatego polecam kumpla z otwocka ktory robi takie same rozporki jak na tej aukcji ( ta czerwona) i na miejscu zaklada pod wymiar budy...mi tez troche sie nie zgadzaly odleglosci miedzy kielichami ale teraz jest ok
w nastepnym tygodniu bedzie mial pare szt...
cinek_sw - 2005-06-22, 09:16
Menel a co ja mam zrobićjak mam do wawy 320km???? czy mogę się skontaktować z Nim i np. podać odległości pomiędzy kielichami..
Menel - 2005-06-22, 15:31
uu to lipa..
radzil bym kupic taka bez otworow w uszach i samemu na rozmiar wywiercic
lub taka ze sruba rzymska ale takie raczej sa tylko oryginalne i zaplacisz ponad 3 stowki
metaldaw - 2005-06-22, 15:32
cena nie przeraża - wiec można brać
Piotrek - 2005-06-22, 16:03
| menel napisa³/a: |
radzil bym kupic taka bez otworow w uszach i samemu na rozmiar wywiercic |
Ale to chyba nie o to chodzi co??
Przeciez rozpórka jest po to aby trzymala nastawy fabryczne tak mi sie wydaje a nie rozwiercanie pod sróby gdy juz te nastawy nie trzymają
Co sÄ…dzicie??
Marcin - 2005-06-22, 16:41
| Piotrek napisa³/a: | | menel napisa³/a: |
radzil bym kupic taka bez otworow w uszach i samemu na rozmiar wywiercic |
Ale to chyba nie o to chodzi co??
Przeciez rozpórka jest po to aby trzymala nastawy fabryczne tak mi sie wydaje a nie rozwiercanie pod sróby gdy juz te nastawy nie trzymają
Co sÄ…dzicie?? |
Oczywiscie masz racje Piotrek!!! Ja pisalem o tym juz tyle razy, ze nie chcialo mi sie chlopakom w gadke wcinac. Jak grochem w sciane.
Piotrek - 2005-06-22, 17:49
a macie jakis sposób na zamontowanie rozpórki jesli nijak ma sie do połozenia kielichów co niewątpliwie występuje w mojej Beatce??
Jak to zalozyć?? Bosch , palnik , mlotek , winda??????
Marcin - 2005-06-22, 17:58
| Piotrek napisa³/a: | a macie jakis sposób na zamontowanie rozpórki jesli nijak ma sie do poÅ‚ozenia kielichów co niewÄ…tpliwie wystÄ™puje w mojej Beatce??
Jak to zalozyć?? Bosch , palnik , mlotek , winda?????? |
Najpierw podnies auto (caly przod z dwoch stron) na podluznicach i zobacz czy rzeczywiscie nie wejdzie. Jezeli niewiele brakuje to mozna dociagnac srubami. A jak brakuje wiecej to pojedz do jakiegos blacharza, moze on ma jakies urzadzenie do rozciagania.
Piotrek - 2005-06-22, 18:03
dzięki Mcinek zrobie tak jak napisałes
pozdro dla Krajana z Małopolski
Marcin - 2005-06-22, 18:13
Aha zapomnialem dodac, ze jak bedziesz podnosil samochod to zrob to tak zeby kola tylko lekko oderwaly sie od nawierzchni bo nie chcesz aby ci kolumny McPersona wypadly po odkreceniu srub na kielichu 8)
PZDR
Pablo - 2005-07-16, 14:25
|Czy ktos zakupil ta rozporke? Jak z jakoscia i wogole czy warto? bo sie zastanawiam....
cinek_sw - 2005-07-17, 17:08
kupiłem i jestem zadowolony, dobrze wykonana, szybka przesyłka, pasowała bez problemu i jak narazie jestem zadowolony
Piotrek - 2005-07-17, 20:59
| cinek_sw napisa³/a: | kupiÅ‚em i jestem zadowolony, dobrze wykonana, szybka przesyÅ‚ka, pasowaÅ‚a bez problemu i jak narazie jestem zadowolony |
cinek nie było problemu z załozeniem?? wygląda jakos porządnie czy druciarstwo??
cinek_sw - 2005-07-19, 09:04
nie nie było żadnych problemów (nie była bita w przód nigdy moja Świnka), wg. mnie jest wykonana porządnie, wszystkie detale dobrze obszlifowane, śruby imbusowe wydająsiębyć naprawdę mocne no i jazda w zakrętach jest teraz o niebo lepsza, za tą cenę nic więcej nie można wymagać..... a że jest czarna to spox pasuje do mojej niuni
KotSylwester - 2005-07-19, 09:53
I ja chce kupić, ale ma gośc tylko gięte teraz... a gięta do m10 podobno nie pasi;) a wzorowane są na D&W i czyms tam jeszcze....
cinek_sw - 2005-07-19, 10:28
jak ja zamawiałem to nie miał akurat giętych heheheh bo nie nadąża z produkcją, a le koleś spoko umówiliśmy się ze jak będzie miał to mi zadzwoni no i długo nie czekałem, po kilku dniach tel. przelew i spox rozpórka dotarła do mnie w mig ładnie zapakowana przed uszkodzeniami...
a faktycznie Kocie musisz mieć prostą do 4 garowca.... 8)
|
|