BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Postojówki + przeciwmgielne ---> co sądzicie ??

KotSylwester - 2005-06-23, 12:42
Temat postu: Postojówki + przeciwmgielne ---> co sądzicie ??
Co myślicie o takim połączeniu:

światła postoje plus halogenki?

Czekam na ciekawe opinie.

LUKAS - 2005-06-23, 14:01

Wg. mnie to dobre połączenie :)
Ponieważczasami jak jest bardzo gęsta mgła to światła mijania nam przeszkadzaji robią jednąwielkąbiałą "ściane"... i mimo wączonych przeciwmgielnycvh nic niewiedzimy, wtedy dobrze jest wyłączyć mijania i jechać na samym pozycjach + przeciwmgielne...
Jechałem tak raz w zyciu i gdyby przeciwmgielne nie działały tylko z samymi pozycjami to miałbym problem... pewnie musiałbym sięzatrzymać i czekać aż mgła opadnie...

Moim zdanie to bardzodobre i czasami bardzo przydatne połączenie.

KotSylwester - 2005-06-23, 14:12

Lukas, miałem raczej na myśli, jazdę w dzień czy o zmroku ale w normalnych warunkach, tzn o używanie tej kombinacji dla wyglądu a nie bezpieczeństwa...
Marcin - 2005-06-23, 14:14

Wyglada to bardzo fajnie ale Policja sie czepia jak wsciekla. Ja tak robilem tylko na zlotach i spotkaniach bo na ulicy zaraz mialem niebieski kogut w lusterku :D
rogaś318 - 2005-06-23, 14:17

powienienes kiedys jechac w nocy w deszcz i jak ktos tak jedzie to sam klniesz na niego ze az uszy bola.. :evil:
slawo - 2005-06-23, 14:30

rogas ma racje - ostatnio to jakas kretynska moda,a przez jednego idiote na poznanskich blachach malo rowu nie zaliczylem bo przez jego szpanerskie swiatelka nie bylo wogole nic widac
rogaś318 - 2005-06-23, 14:37

slawo napisa³/a:
rogas ma racje

dzieki ale wiem 8) 8) 8) :D :twisted:

Piotrek - 2005-06-23, 14:57

daj spokój, chłopie daj spokój.
Ja tez pare razy mialem okazje minÄ…c takiego kozaka z takimi kombinacjami i przez chwile nie wiedzialem gdzie jade :(

Jacek E30 - 2005-06-23, 16:59

Bardzo fajny wygląd poszerza to wizualnie auto, ale POLICJA na to takie coś nie może tymbardziej w taką ładna pogode jak dzisiaj :lol:
P.S. W miejsce postojówek STROBO założyć ... ale to efekt jest w nocy .

Bruner - 2005-06-23, 22:49

Ja jestem raczej spokojny, ale jak widze kolesia jadacego noca w deszczu na przeciwmgielnych, to wlacza mi sie od razu agresja. A i bez deszczu mozna po takim spotkaniu widziec rozowe chmurki przed oczami. W :cenzura: mam to, czy sie komus fura optycznie poszerza czy nie, ja chce cos widziec! I lecze takich debili bez litosci dlugimi. A policja ma u mnie wielkiego plusa za tepienie tej durnej mody.
LUKAS - 2005-06-23, 22:54

Aaaaa to w takim razie tak samo jak koledzy ODRADZAM :!: :P

Też mnie wkurzają kierowcy jadący na przeciwmgielnych w dzień lub w nocy przy dobrej widoczności, razi cholernie i przekadza... naporawde może być z tego wypadek, wkońcu to oślepia... :?

KotSylwester - 2005-06-24, 00:06

No dobra to i ja w końcu powiem co myśle...

Jak widze postojówki i halogeny, to tylko patrze czy ma niebieskie spryskiwacze i neonową antenkę albo pasy wzdłuż.

Wg mnie to totalna wiocha....

Jak kogoś uraziłem to very sorry.

sarna1 - 2005-06-24, 00:16

Jacek K. E30 325i napisa³/a:
Bardzo fajny wygląd poszerza to wizualnie auto, ale POLICJA na to takie coś nie może tymbardziej w taką ładna pogode jak dzisiaj :lol:
P.S. W miejsce postojówek STROBO założyć ... ale to efekt jest w nocy .

pozerka pod wiejska tancbude :D a jeszcze bardziej lansowi sa goscie ktorzy maja wlaczone same halogeny :D

Piotrek - 2005-06-24, 00:42

hahahahahhahaha no i co?? dalej chcesz załozyc?? :D :D :D
wrona - 2005-06-24, 01:03

za taka jazde w szwecji postojówki + halogeny (przypadek oczywiscie -poprzedniego wieczora byla mgla) dostalem pięęęęęękny mandacik 1600 koron szweckich= 800 pln jeszce nie zaplacilem :D ale musze bo mnie w tym roku nie wpuszcza :( :wink:
--==maly==-- - 2005-06-24, 10:32

A może lepszym rozwiązaniem było by wsadzenie do halogenów postojówek jak już ktoś koniecznie chce,żeby mu coś tam na dole świeciło.
Marcin e30 - 2005-06-24, 14:20

jeśli postojówki to już chyba lepiej w kierunki
Sosen - 2005-06-24, 23:23

Osobiście też nie lubię "halogeniarzy", ale już mi się nie chce z nimi wojować bo to walka z wiatrakami. Kiedyś w ciężarówce miałem na dachu piękne, duże okrągłe światełka dalekosiężne H3 100W i prezentowałem ich moc klientom którzy chwalili się posiadanymi halegenkami hehe, byłem chamski ale bardzo działało mi to na nerwy.
Wojtek3344 - 2006-01-09, 09:22

Witam
Mam pytanie a jak by włozyc w halogeny postojówki i oprucz tego normalne zarówki tez by ładnie wygladało a co najwazniejsze nie oslepiały by tak innych kierowców czy do tego policja tez moze sie czepiec i to chyba nie było by zabronione niektóre terenówki maja w halogenach postojówki co sadzicie o tym prosze o odpowiedz według mnie to by było dobrym rozwiazaniem, mozna uzywac we mgle a jak niema mgły to sa w nich postojówki
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

KotSylwester - 2006-01-09, 10:04

No tak, tylko co w tym ładnego?