| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Gdzie ja mogę kupić taką wiązkę... ??
Go¶æ - 2005-06-27, 18:51 Temat postu: Gdzie ja mogÄ™ kupić takÄ… wiÄ…zkÄ™... ?? Witam.
Właśnie dzwonił do mnie mechanik... z wiadomością że musze kupić wiązkę która idzie od komputera pod silnik.. co więcej wskazane byłoby kupić też czujnik oleju... mechanik krzyknął taką cenę, że aż mi się gorąco zrobiło...
Gdzie ja mogę takie coś kupić? Do motoru m20 2,0i ..
POMOCY!
Vindevil - 2005-06-27, 22:31
A po co??????
Co samochód Ci się zapalił, czy co?
A może zmień mechanika?
Jak nie umie czegoś naprawić , to może kolejnemu klientowi powie - kup seee nowy samochód.
HAMANN E30 - 2005-06-28, 08:51
Jak nie znajdziesz na Forum to spróbuj przez Allegro.
Go¶æ - 2005-06-28, 13:47
No ku.. cała wiązka z komputera pod silnik mi się stopiła podobno przez czujnik oleju... zarcie zrobił i..... najlepsze jest to że nie mogę nigdzie należć takiej wiązki...
Potrzebuję jej do e30 m20 b20 z 88roku, będzie pasować wiązka z e34 2,5 silnik, albo e30 m20 b25??
Vindevil - 2005-06-28, 15:31
No to faktycznie , jak się zfajczyła to do wymiany ( choć czasami można naprawić jak są niewielkie uszkodzenia ).
Ale zachodze w Å‚eb jak mogÅ‚a siÄ™ spalić wiÄ…zka od czujnika ciÅ›nienia oleju, przecież czujnik MASUJE sygnaÅ‚ przez kontrolkÄ™ która znajduje siÄ™ w tablicy liczników, wiÄ™c przez ten przewód niema siÄ™ co spalać. ( no chyba że miaÅ‚ zwarcie z jakimÅ› plusem oczywiÅ›cie …c - trudne sÅ‚owo - )
Go¶æ - 2005-06-28, 15:40
No nie wiem, tak mi mechanik powiedział, że najprawdopodobniej było zwarcie przez czujnik oleju...
Jadę dziś po taką wiązkę, do chłopaczka.. też nie mało chce za nią..
Zobaczymy, nie wiem czy podłączac wogóle ten czujnik.. jak ma mi się druga wiązka zjarać to ja dziękuję...
|
|