| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Nierówna praca E-30 m20b25
andrew21 - 2005-07-12, 23:09 Temat postu: Nierówna praca E-30 m20b25 Witam pytanie jak w temacie na wolnych obrotach występuje falowanie obrotów a z tłumika słychać parskanie co to zab diabelstwo
duchPW - 2005-07-13, 00:31
jeśłi masz gaz, to czasem sonda podłączona pod "silniczek krokowy" (ten od gazu) tak właśnie z nim współpracuje - u mnie jest tak, że na LPG wolne obroty na jałowym biegu lekko podrygują.... ale to na nic nie wpływa, natomiast na Pb chodzi normalnie
jeśli Ci faluje na Pb, to może być kilka powodów np. lewe powietrze, zwalony silniczek krokowy (ten właściwy)..... było o tym sporo na forum, więc może coś znajdziesz - co do parskania, to mam za małą wyobraźnię i nie kumam o co Ci chodzi - napisz coś więcej - czy to sie dzieje na tylko na jałowym biegu, czy może np. podczas odpuszczania gazu w czaie jazdy???
duchX - 2005-07-13, 02:58
Jezeli nie masz gazu nie wiem czemu przedmowca zaklada ze masz to moim zdaniem za ciasno ustawiony luz zaworow lub inne przyczyny ale jedyna ktora mi pasuje do opisu ze jakos ci tam z wydechu parska to wlasnie zaworki za ciasno potem moze byc guma kable siwece kopolka przeplywomierz silniczek krokowy
duchPW - 2005-07-13, 09:57
nic nie zakładam, ale kolega nie napisał, a przy gazie ten problem może się często pojawić - podałem jedynie przykład zachowania sie samochodu - nie oznacza to przecież, że u andrewa musi być to samo
mocry - 2005-07-13, 11:18
Wyczysc sobie ten silniczek krokowy. Zostaw na noc w jakiejs benzynie. To nic nie kosztuje a moze pomoc. Pozdro
andrew21 - 2005-07-13, 12:09
witam kolegów gazu nie mam i mieć nie będe,przynajmniej narazie zaworki sprawdze,nieszczelności w układzie nie mam,świece nowe,śilnik krokowy wyczyszczony aczkolwiek nie moczył się całą noc,został umyty w paliwie i przedmuchany sprężonym powietrzem,kopułka wygląda na dobrą,guma ok,parska tylko na wolnych obrotach,chodzi o to że powinna
chodzić równo tzn.buuuu,a wygląda to tak jakby polonez na ssaniu chodził
takie trutrutru
Szef_22 - 2005-07-13, 18:30 Temat postu: e30 Stawiam na lewe powietrze,miałem to samo falwoanie.Wymien wszystkie gumowe rurki przy kolektorze,jesli na szybkiego to poklej je taśmą izolacyjną.
|
|