BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Please pomozcie bo sie pogubilem

Anonymous - 2005-07-16, 16:25
Temat postu: Please pomozcie bo sie pogubilem
Kilka osob z tego forum mnie zna a kilka nie, mam nadzieje ze mozecie mi pomoc bo jestem w kropce. Posiadam silnik m20b20 od e30. Nie jest to jednak silnik prosty bo dol ma od l-jeta a gore od Motronica. Zeby bardziej skomplikowac mi zycie ktos zalozyl na niego gaznik 4A1. Probuje ustawic w nim zaplon od dluzszego czasu ale za kazdym razem konczy sie tym samym. Strzela albo w gaznik albo w tlumik. Probowalem na znaki i na srubokret ale w dalszym ciagu auto nie chce palic.

Czekam na jakies propozycje dzieki.

Pozdrowionka

makri ORR

SmasherE30 - 2005-07-16, 16:51

kupić wiązke z kompem motronika i osprzęt od 2,0/2,5 :wink:
Anonymous - 2005-07-16, 16:53

Nie no stary mam juz wszystko do l-jeta tylko chce to zalozyc dopiero jak silnik bedzie chodzil. To auto chodzilo ale poniewaxz mialem walnieta kopulke to wymienilem na nowa tak samo jak palec i przewody i auto od tamtej pory nie dziala.
HAMANN E30 - 2005-07-16, 17:03

Zwróc uwagę na palec,inny jest od motronic`a i inny od np. LE-Jetronic`a poniewaz to starszy m20 z metalową puszką od filtra powietrza i strym typem gnizada diagnost.ja tez chcialem kupic palec i myslałem ze to samo ale był inny i nie kupiłem,spróbuj załozyc ten stary palec i odpalic,pozdroo
Anonymous - 2005-07-18, 11:09

Sorki zle mnie zrozumiales. Ja mam motor od e30 l-jet a gore od motronica. Palec i kopulke kupilem do l-jeta a nie do motronica. Tak ogolnie to juz sie sprawa wyjasnila bo auto juz chodzi. Dla tych co sa ciekawi powiem tylko ze aparat zaplonowy obrocony byl o 180 stopni i dlatego nie dzialalo. Niewiem tylko dlaczego wczesniej chodzil na takim patencie.

Dzieki za pomoc

Pozdro
makri ORR