| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Przestroga na wakacje!!!!
Łukasz_Poznań - 2005-07-16, 19:24 Temat postu: Przestroga na wakacje!!!! Wypadek CORDOBA vs SCANIA
0 : 1
http://www.seat-klub.cz/crash/
Edit by Cinek_sw: zdjęcia nieocenzurowane, oglądasz na własną odpowiedzialność...
Marcin e30 - 2005-07-16, 20:01
po pierwsze osobówka prawie nigdy nie ma szans w spotkaniu z ciężarówką
w nocy z wtorku na środę rozwalili się tak moi znajomi tylko że oni skręcali na stację i popchnął ich z tyłu klient osobówką i wypchnął pod ciężarówkę - powinni iść na kolach do Rzymu bo odziwo połamali się tylko a lekarze i strażacy byli bardzo zdziwieni że żyją bo z poloneza nic nie zostało
UWAŻAJCIE NA DROGACH
Scigany - 2005-07-16, 20:21
na tylnej kanapie wyladowali, ale masakra
pudzian - 2005-07-16, 20:33
szokkkkkkkk
Lord Lukasz - 2005-07-16, 21:21
Straszny widok....
Ale coś nie tak jest na tych fotkach, nie wiem jakim sposobem taki tir pojawił sie na drodze, są przepisy mówiące o tym że samochód ciężarowy powinien mieć zderzak tak nisko że samochód osobowy powinien sie odbić a nie wjechac pod niego.
SmasherE30 - 2005-07-16, 21:33
było
Bruner - 2005-07-16, 21:35
| Cytat: | | są przepisy mówiące o tym że samochód ciężarowy powinien mieć zderzak tak nisko że samochód osobowy powinien sie odbić a nie wjechac pod niego |
Ta Scania nie jest jakas nazdwyczajnie wysoka. Widziales kiedys Kraza? Zdezak ma na wysokosci dachu E30, przy czolowce zatrzymalbys mu sie na przednim moscie. Wbrew pozorom jezdzi ich sporo.
SmasherE30 - 2005-07-16, 22:02
a ja bym prosił żeby to zamknąć bo trochę niecenzuralne zdjecia tu są
Go - 2005-07-16, 22:02
O boże... aż mnie ciarki przeszły... http://www.seat-klub.cz/crash/2/P6080668.jpg
Lord Lukasz - 2005-07-16, 22:02
No w sumie masz racje, ale tirole takie co z naczepami jeźdzą mają nisko przód bo w sumie one jeźdzą po równych drogach. U nas nie widziałem jeszcze takiego jak na zdjęciu pokazałeś ale często jestem na Ukrainie i tam to dopiero potwory jeźdzą...
Może ktoś oklądał program fifth gear czy jakoś tak, było tam pokazane co sie dzieje z osobówką jak tir jej nie zauważy i zacznie zmieniać pas ...
HAMANN E30 - 2005-07-16, 22:05
normalnie masakra,jak juz chcieli wariowac to zawsze samemu!!! nie narażając pasażera na ewentualne ryzyko!! no ale jest potrzebna jeszcze wyobraznia a tego co niektórym brakuje!
Scigany - 2005-07-16, 23:07
z cenzura czy bez taka jest niestety prawda, tak to wyglada , zycie jest czesto zbyt rozowo ukazane w mediach , i byc moze gdyby wiecej osob widzialo skutki takiego wypadku (ofiary), to by troche trzezwiej mysleli wsiadajac za kolko. Telewizja jest pelna poscigow, wypadkow samochodowych z ktorych bohaterowie albo wychodza calo, albo nic nie widac. Jak ktos nie chce to nie musi ogladac, ale byc moze taki widok jest w stanie bardziej przemowic do umyslu niektorych osob. Sam bylem naocznym swiadkiem dwoch wypadkow smiertelnych i uwierzcie mi , ze o wiele ostrozniej wymijam autobusy ( 2 metry odemnie "stuningowany" golf roztrzaskal kobiete idaca do autobusu - cialo lecialo 21 metrow, i obok mnie mlody kolo wyprzedzal audi 100 pod gorke, niestety na horyzoncie pokazal sie lanos i juz bylo za pozno, widok podobny jak na zdjeciach. Takie cos pozostaje w pamieci i wplywa na rozwage przy prowadzeniu auta
Firley - 2005-07-17, 00:24
Ok zanim zamkniecie ten topik te i inne zdjęcia są w odnośniku www.tragiczne.go.pl Codziennie są aktualizowane nowe wypadki Wiem że sceny są drastyczne ale dają sporo do myślenia
P.s Bruner chyba jest coś podobnego o czym wspominałeś wypadek z 16 lipca
Lord Lukasz - 2005-07-17, 09:50
Rafał - 2005-07-17, 09:59
szok po prostu szok !
widzialem kiedys skutki spotkania merca z drzewem a raczej kierowcy z kierownica,szyba i dzrewem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lord Lukasz - 2005-07-17, 10:57
To chyba tez było na forum....
http://gougoule.com/crash_audi/
cinek_sw - 2005-07-17, 17:18
| SmasherE30 napisa/a: | a ja bym prosił żeby to zamknąć bo trochę niecenzuralne zdjecia tu są |
oki Smashi, dodałem podpis i myśle że teraz jest wszystko klarowne.
Ps. tak Lordzie łukaszu to też juz było
Piotrek - 2005-07-17, 21:03
prawda jest taka ze tutaj wszyscy przez chwile wpadają w zadume , ale jak stanie koło was jakis bolus na swiatłach to i tak zaczną sie wariacje , dopóki człowiek sam nie zaliczy porządnego dzwona to takie zdjęcia, czarne punkty i takie tam inne nie zrobią na nim zadnego wrazenia
Firley - 2005-07-17, 21:13
Nie wiem jak dla was ale na mnie czarne punkty naprawdę budzą respekt, zawsze w tych miejscach noga sama zsuwa mi się z pedału gazu
Jechałem ostatnio do Gdańska "7" i to co wyprawiają nasi kierowcy przechodzi ludzkie pojęcie
Marcin e30 - 2005-07-17, 23:44
| Piotrek napisa/a: | | ... ale jak stanie koło was jakis bolus na swiatłach to i tak zaczną sie wariacje ... |
jak koło mnie staje jakiś bolek ( wali przegazówkę ) i jeszcze ma obok siebie blondynke to olewam go z góry
ps. oczywiście nie mam nic do blondynek
| Firley napisa/a: | Jechałem ostatnio do Gdańska "7" i to co wyprawiają nasi kierowcy przechodzi ludzkie pojęcie |
czy to jest "7" czy "2" ( mieszkam 100 m od niej ) to wszędzie dzieją się takie różne rzeczy
ostatnio przez okres 1 tygodnia były 3 wypadki na odcinku około 2 km - łącznie 9 samochodów, kilka osób w szpitalu i 22-letnia dziewczyna ( w 8 miesiącu ciąży ) zginęła
Melis - 2005-07-19, 10:40
Moim zdaniem powinno sie te zdjęcia zgrywać na płytkę i rozdawać przed zakończeniem kursu na prawojazdy... może taki "świerzynek" trochę pomyśli zanim zacznie wariowac tatusia samochodem...i okaleczy albo zabije nie winne osoby...
Anonymous - 2005-07-19, 15:44
No trzeba powiedziec ze wyglada to niezle....
I pomyslec ze w poniedzialek jechalem z bratem BMW serii5 z 91 roku ponad 200km/h bez pasow....
Co do pasow brat skasowal nowego golfa 3 pare lat temu i mail wtedy pasy zapiete jak nigdy ,przezyl...ale pasow dalej nie zapinamy....wiec niezawsze na wlasnej skurze czlowiek sie uczy( glupota)...przynajmiej w naszym przypadku, od dzis w pasach..powaga
|
|