BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - eta

cypis - 2005-07-17, 20:28
Temat postu: eta
witam wiem kolejny nudny temat i urzylem funkcji szukam tak wiec ma ete juz troche czasu ok 1 roku i tak mi chodzi od jakiegos czasu temat pod tytulem wiecej mocy eta zostanie zgazowana i jest to stara eta ale stan idealny od 1 własciciela dziadka (znajomego z niemiec) i przebieg 97000 wszyscy pisza o tunie ale super ety a co ze stara co moge zrobic zeby dodac pare koni bez wiekszego rozbierania silniak (doloty komp ale z jakich motorów do starej ety pasuje) a i czy katalit zostawic czy wywalac??a i jaka szpere dobra wiem ze do 3,93 (chyba ) i w jakich motorach taka szpera dłóga wystepowala??
pozdrawiam

SmasherE30 - 2005-07-17, 21:24

Cytat:
wszyscy pisza o tunie ale super ety

nieprawda, własnie na odwrót :idea:

Cytat:
jaka szpere dobra wiem ze do 3,93 (chyba ) i w jakich motorach taka szpera dłóga wystepowala

nie było przeożenia 3,93 ale 3,91 i jest to krótkie przełożenie, więc sadze że chodziło Ci o przełożenie 2,93. Jak wiesz szpery z nieba nie kapią i trzeba po prostu w każde źródła i ogłoszenia zaglądac i pytać czy ktos nie ma lub nie widział na sprzedaż.

Cytat:
co moge zrobic zeby dodac pare koni bez wiekszego rozbierania silniak (doloty komp ale z jakich motorów do starej ety pasuje) a i czy katalit zostawic czy wywalac??

to jest osobny temat na forum tuningowe, na którym to frum zosało już mnustwo rzeczy poruszonych w kwestii usprawniania Ety ale jak komuś sie nie chce tego czytac to nei moja wina.

A tak od siebie powiem Ci ... zostaw ten silnik w spokoju jeśli masz zamiar sadzac gaz bo nic te twoje modyfikacje nie dadzą :?

cypis - 2005-07-17, 21:30

DZIEKI ALE POZNAJE WASZE FORUM DOPIERO BO SPORO DZIAŁOW MACIE CZASEM CHCE SIE POSCIGAC I POBAWIC NA ZLOTACH AUTKIEM DLATEGO PYTAM O MODYFIKACJE (NA BEZYNIE WTEDY BEDZIE CHODZIL) TO CODZIENNIEJ JAZDY OPCJA GAZ SORY MÓJ BŁAD CO DO SZPERY ZGADZA SIE ;PPPPDZIEKI SZUKAM ALE SIE ZATRACILEM NA FORUM :( (( ALE JAK MASZ JAKIES INFO TO Z CHCECIO POSLUCHAM RAD
slawo - 2005-07-17, 22:05

http://slave.e-edukacja.p...opic.php?t=4309

tu masz opisane duzo rzeczy ,jak juz bylo pisane iles razy - na poczatke kolektor ssacy z przepustnica od m20b25 plus regulator cisnienia paliwa 3.0 bara