BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - stuki z tyłu co to??

cinek_sw - 2005-07-20, 13:14
Temat postu: stuki z tyłu co to??
więc sprawa wygląda tak:
z tylnej prawej częsci nadwozia jak wpadne w większy uskok bądź dziurę dochodzi denerwujący mnie stuk,na początku zastanawiałem sieczy to nie luźny akumulator, sprawdziłem raczej to nie on, potem myślałem że głośnik w półce nie jest dobrze przymocowany i skacze sobie jak w padne w dziurkę i on wydajęten nieprzyjemny stuk, ale też chyba odpada, i tak sobie myśłęze to moze być tylny amortyzator ponieważ:
- miałem nieprzyjemne spodtkanie z przeszkoszdą na drodzę i wymieniany był wahacz, a amortyzator pozaotał ten sam,
- tenże amortyzator jest troche krzywy i wytarł sie z jednej strony,
- mechanik twierdził że wyrobi sobie nową drogę prowadzenie i mozna na tym jeździć, ale wydaje mi sięże może olej mu wyciekł i stąd te nieprzyjemne stuki.....
co o tym sądzicie?? bo niewiem czy jeszcze raz sprawdzać zamocowanie akumulatora i głośnik czy raczej udać się po nowe amory :shock:
pozdro :D

HAMANN E30 - 2005-07-20, 15:17

czyli masz olejowe amorki,kolega z e34 mial podobny problem,olej wyrzygał i strasznie amor dobijał na dziurach,także moze to byc amorek lub tez moze guma na wachaczu :?
wrona - 2005-07-20, 15:22

sprawdz jeszcze górną poduszke gumowo-metalową mocowania amortyzatora jest to jedna z najczęściej spotykanych przyczyn stukania z tyłu naszych furek
SmasherE30 - 2005-07-20, 18:28

albo nawet gume (silentblock'a) belki tylnego zawiasu :idea: :!: :roll:
slawo - 2005-07-20, 19:18

stawiam na mocowania amorow tyl.Mam to samo juz kupilem nie mam kiedy wymienic.Zaplacilem za dwie chyba Bilsteiny po znizkach jakies 110zl? ;)
cinek_sw - 2005-07-20, 19:18

HAMANN E30 napisa³/a:
czyli masz olejowe amorki,
no tak sądze.... też stawiam na amor że się skończył.... sie zobaczy, jakby coś jeszcze Wam się nasunęło to proszę o rady
pozdro

Miki - 2005-07-20, 21:05

jak dzwiek to takie duuuuuuuuuuuup , taki odglos dobicia to prawie napewno masz posadzony amorek... tak u mnie bylo
cypis - 2005-07-20, 21:45

tak doczepie sie do tematu jaki drazek stabilozatora ma eta 86r chodzi mi o gróbosc bo planuje kapitalny remont zawiechy ?? a ps mocowania tego amora ta goma co to wspominacie jak fachowo ta czesc sie nazywa bo zamawiam przez neta i chce wiedziec czego szukac??
slawo - 2005-07-20, 21:50

gorne mocowanie tylnego amortyzatora? ;)
Anonymous - 2005-07-20, 22:31

j/w siedlisko amorka! miałem to samo!
bloto - 2005-07-21, 00:04

Odegnij sobie dywan czy jak to tam sie nazywa bagażnika ,usiądź na bagażnik i pobujaj patrząc na kielichy. Jak zobaczysz że coś ci lata to napewno te gumy.

Pozdro.

nokerman - 2005-07-21, 06:44

slawo napisa³/a:
stawiam na mocowania amorow tyl.Mam to samo juz kupilem nie mam kiedy wymienic.Zaplacilem za dwie chyba Bilsteiny po znizkach jakies 110zl? ;)

przepłaciłeś :lol: w FOCIE są do dostania po 45 peelenóf 8) za sztukę

wrona - 2005-07-21, 10:32

ja tam płaciłem po 30 pln za sztuke zrobilem juz 30 tys i nic nie stuka (przynajmniej z tyłu :D ) wiec nie są chyba złe dodam że producentem tego co kupiłem jest bosch
slawo - 2005-07-21, 12:50

kupilem najdrozsze jakie byly ;) 50 dych w ta czy w tamta nie robi roznicy a ma byc dobre
slawo - 2005-07-21, 12:51

nokerman napisa³/a:
slawo napisa³/a:

przepłaciłeś :lol: w FOCIE są do dostania po 45 peelenóf 8) za sztukę

masz znizki w Focie? chce od nich tarcze Ate Powerdisc czy jakm sie nazywaja ale u mnie nie ma w oklicy nikogo.

Zbychu - 2005-07-21, 15:20

Cinek, a moze po prostu stukają ci jakieś graty w bagażniku: lewarek, koło zapasowe lub inne rzeczy.