| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Sprężyny
Kosa - 2005-07-25, 14:24 Temat postu: Sprężyny Hej szukałem i jedyne co znalazłem to o twardości i kolorze sprężyn ja chciałbym sie dowiedzieć czy będę mógł wsadzić sprężynki z 320'i do 318i obie z 1990. Czerwone obniżające tyłi przód (ewentualnie kupie pasujące w dobrej cenie )
dzieki za konkretne odp.
pozdr
Sosen - 2005-07-26, 05:55
Możesz założyć sprężyny od 6-garówki, ale może być lipny efekt, ponieważ te auta mają cięższe przody i twoja 4-cylindrówka będzie stała z dziobem zadartym do góry (o ile obniżenie tych sprężyn z przodu i z tyłu będzie takie same, np. 40/40) Według mnie warto poszukać i założyć coś dedykowanego do twojego samochodu.
Anonymous - 2005-07-29, 23:12
a ja się podepnę pod ten pościk ...
Można sprężyny obniżająceo 40 mm dedykowane do e30 325 coupe
założyc do e30 320 touring??
Pawel-e30 - 2005-07-29, 23:14
exodos mam sprezyny ktore cie interesują jak cos to na pw. obnizaja o jakies 40mm lub delikatnie wiecej efekt super....
Prezes_ - 2005-10-23, 18:17
przepraszam z góry za odświeżenie tego posta, ale nurtuje mnie jedna sprawa.
Chcę zglebić przod mojej e30, poniewaz wyglada jak zuk. Czy moge przygniesc te standardowe sprezyny??(ok. 40mm) Mam zalozone nowe amory B4. Kiepsko sie znam na tych sprawach, wiec proszę o konkretne, inteligentne odpowiedzi
Menel - 2005-10-27, 23:01
mozesz u kowala ale odradzam.takie eksperymenty wystarczaja na pol roku i pekaja sprezyny.lepiej poszukaj na allego oryginalnych uzywek .jakies standartowe badziewne H&R za 100-150 zl komplet i -40mm juz masz.twarde i nie pekna.
gorzej jest znalezc takie jak ja chce.. - 80mm oryginalne! tego w ogole nigdzie nie ma.
Prezes_ - 2005-10-27, 23:15
| menel napisa/a: | mozesz u kowala ale odradzam.takie eksperymenty wystarczaja na pol roku i pekaja sprezyny.lepiej poszukaj na allego oryginalnych uzywek .jakies standartowe badziewne H&R za 100-150 zl komplet i -40mm juz masz.twarde i nie pekna.
gorzej jest znalezc takie jak ja chce.. - 80mm oryginalne! tego w ogole nigdzie nie ma. |
znalazlem koleszke, ktory moze cos wykombinuje z uzywek, ale czy to bedzie ok, jak zaloze tylko na przod takie obnizone a z tylu bedzie oryginal??
Lipa polega na tym, ze tyl siedzi mi z natury, bo jest obciazony gazem i hakiem, przod natomiast stoi w gorze
Menel - 2005-10-27, 23:27
tak jak pisalem.nie polecam samorobek.koszt zblizony do oryginalu a efekt o niebo lepszy.mialem juz pare beemek i experymentowalem ze wszystkim wiec wiem jak to jest z tymi kowalami itd.
szukaj oryginalu.
Jacek E30 - 2005-10-28, 14:45
Także trzeba pamietać o amorach żeby w miare je dopasowac do sprężyn bo auto będzie żle znosić jazde!
Łukasz - 2005-10-28, 15:43
coś czuję, że przede wszystkim chodzi o lansik, znaczy , żeby lepiej fura wyglądała, bo watpię, że kolega będzie pamiętał również o amorach....
Menel, a - 150mm nie ma?
Pozdro i powo
Menel - 2005-10-28, 20:44
| Cytat: | Menel, a - 150mm nie ma?
Pozdro i powo
|
szczerze? jak by bylo to od razu bym kupil.w golfach 2 wiem ze mozna mocniej zglebowac furke niz u nas we30tkach... nie boje studzienek,nie musze wjezdzac na krawerki wiec czemu nie?
max jakie widzialem to -80/100 ale czy to oryginal to nie wiem. no i nigdzie u nas takiego uzywanego nie ma.
pozdro
Jacek E30 - 2005-10-28, 21:20
Łukasz może być!!! No ale jak juz tak piszesz - nie ma jak wsadzać taki mocny silnik jak ty tu piszesz i nie zmienić hamulcy na tarczowe- to jest dla mnie przerost formy nad treścią....
A lansik na glebie piękna sprawa
Łukasz - 2005-10-29, 12:01
Jacek - masz rację, ale ja jeżdżę po Warszawie najczęsciej, tutaj jest ograniczenie do 50km/h, więc wystarcza to co jest 8) a w ogóle to przecież ten silnik nie jest taki mocny
Menel - ładna gleba to jest to, oby się tylko tylne kółka na boki nie rozjeźdżały, bo ta czerwona z Targówka na borbetach, to ma / \
cypis0 - 2005-11-01, 09:43
a ja sie podepne i dam pare moich wrazen po wymianie zawiech (100% wszystkiego od amorów na łaozyskach koncząc wiec nic nie bylo picowane) zestaw kompletny 75/50 i moje odczucia ...auto prowadzi sie na dobrym sfalcie i dobrych oponach jak gocart niewazne ile i niewazne jaki zakręt ona skręca!!NA serpetynach czy torze wymiana inne autka jak chce......ale bo zawsze jakieś musi byc trzeba zrobic mape miasta nauczyć sie studzienek i parkowania z dala od wroga (krwęznika!!))) w połaczeniu z kubłem czuje sie wszysstko nawet piach na drodze!!!i auto nie jest za bardzo pakowne !!niestety cos za cos jak jezdzicie sami i lubicie sie pobawic to dobre, jak nie to max 50/40 starczy.A i problemy u mechaników kombinowaniwe jak wiechać na podnośnik czy na kanal! co do cieńcia i kowali temat 100 razy poruszany na forum i 99razy ta sama odpowiedz NIE!!!!!!uzbieraj kase nie kombinuj ktos mądry z regóły to policzyl i wykonal atestowal itp wyglad to nie wszystko ))
RoboCop - 2005-11-01, 16:01
| Łukasz napisa/a: |
Menel - ładna gleba to jest to, oby się tylko tylne kółka na boki nie rozjeźdżały, bo ta czerwona z Targówka na borbetach, to ma / \ |
Łukasz, takie negatywy, to jest przecież piękna sprawa:
to zdjęcie za bardzo nie oddaje tego, ale wiadomo o co chodzi...
Menel - 2005-11-01, 18:00
| Cytat: | | Łukasz, takie negatywy, to jest przecież piękna sprawa: |
piekna i ...bezpieczna
Pawel-e30 - 2005-11-01, 18:03
ale lukasz musi do tego dorosnąć niedawno na felgi 16nastki mowil be a teraz sam sobie zaklada wiec nie bierzmy na powaznie jego postów
Jacek E30 - 2005-11-01, 18:52
Przecież jak sie glebnie to koła ida w negatyw czy sie tego chce czy nie także nie wiem o co Łukaszowi chodzi znowu!!!!!!!!!!!!
Łukasz - 2005-11-02, 09:38
inwektywy bez komentarza, od razu widać, że bardziej liczy się lansowa gleba niż bezpieczeństwo. Ale to wasz wybór.
Robert specyfikacja torowa to wiesz przecież, ze inna sprawa, mówimy o cywilnych autach.
Go - 2005-11-02, 11:53 Temat postu: jak juz przy amorach jesteśmy Mam obniżony kombiak 60/40 no i niejest zbyt funkcionalny. Słyszałem od miechanika cos o dystansach dzieki ktorym mógł bym go podnieść leciutko bez wymiany sprężyn na standardowe(miękie bleee).
Czy ktoś wie o co dokładnie chodzi z tymi dystansami?
SmasherE30 - 2005-11-02, 16:52
tak, gumowe podkladki na sprężyny
Menel - 2005-11-02, 21:00
| Cytat: | | liczy się lansowa gleba niż bezpieczeństwo. Ale to wasz wybór |
masz racje lukasz.liczy sie i jedno i drugie ale najwazniejsze ze jedno idzie w parze z drugim.bo jak mozna wyciac dacha na max glebie? a na "terenowej" beemce jak najbardziej
| Cytat: | | tak, gumowe podkladki na sprężyny |
oczywiscie byl przerabiany temat i nie polecamy
pzdr
Prezes_ - 2005-11-05, 12:57
ten koles chce mi sprzedac sprezyny 40mm podobno za 200zl i 100 za montaz u siebie.
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=69498845
brac??
Prezes_ - 2005-11-05, 21:25
zapomnialem dodać, ze prosze o szybką odp.
plissssssssss, panowie piszcie!!
cypis0 - 2005-11-06, 09:51
dowiedz sie o szczegóły do jkiego motoru one sa ile obnizaja i jaka firma jak udzieli ci na to odpowiedzi i firma bedzie jakas ok to czemu nie ...wizualnie wygladaja na w miare dobre i w miare nowe ...ale to tylko moje odczucie a fotka nie jest za dokladna...
|
|