| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - M20 B25 - wyciek oleju.
RoboCop - 2005-08-04, 21:51 Temat postu: M20 B25 - wyciek oleju. Wycieka mi olej spod tego aluminiowego elementu, do którego przykręca się filtr oleju i dochodzą do niego węże idące do chłodnicy oleju.
W czym problem?
Otóż dokładnie wycieka mi z tego pólokrągłego elementu, jest on skierowany dokładnie w dól, jest tam taki element zabezpieczony
pierścieniem sprężystym, kapało mi to od dłuższego czasu, dziś to przekęciłem i teraz kapie 5x więcej, interesuje mnie jak się do tego dobrać?
Czy trzeba spuszczać olej, czy tam są jakieś pułapki - autem jeżdzę co dzień nie mogę się unieruchomić, wreszcie, czy tam wymienia się jakieś,
simmeringi czy oringi (jakie wymiary?).
Rozbierał to ktoś?
Grzesio - 2005-08-04, 22:46
Mam ten sam problem, delikatnie z tamtąd kapie. Dzis mam autko na warsztacie i mechanik powiedział mi że możliwe że to z przewodów do chłodnicy oleju, lub w najgorszym wypadku trzeba będzie cały ten element wymienić. Jak zrobi u mnie to dopiszę coś
henry - 2005-08-04, 23:36 Temat postu: Wyciek Kochani!! Mialem dokładnie to samo!!! Trzeba wymienić całą podstawę pod filtr oleju ( wystarczy używana , bo nówka to 600 zeta ) - henry
PS.Żadne naprawy nie pomogą ,chyba ,że spawanie
RoboCop - 2005-08-05, 00:46
Mnie nie leci z podstawy(szkoda, że nie mam jak wstawić zdjęcia),
nie wiem co tam jest-jakiś zawór puszczający olej na chłodnice.
To nie wystarczy wymiana uszczelnień?
To jest nierozbieralne?
MarcinE30 - 2005-08-30, 12:06
Mialem dokladnie to samo wyciagnalem to rozkrecilem i jest tam taka gumowa uszczelka trzeba ja tylko wymienic na grubsza, zrobilem tak i spokoj chociaz przejechalem juz z 10 tys nic nie kapie. Pozdrawiam
Artur C. - 2005-08-30, 16:45
Tak jest to rozbieralne wystarczy wymienić oring gumowy i po wycieku . Nie trzeba wymieniać całej przystawki.("mechanicy" - naciągacze)http://www.realoem.com/bm...459&hg=11&fg=30
adrian e30 - 2005-08-30, 20:46
hih, a ja mam inny problem. u mnie wogole sie nie rozgrzewa chlodnica oleju, i co wy na to???? myslalem ze to co jest w tej przystawce to jest termostat ktory puszcza olej na chlodnice jak zie zrobi za goracy. wywalilem go i nadal chlodnica zimna. a moze to ak ma byc???
Artur C. - 2005-08-30, 20:50
Bo to jest termostat. A chłodnica nie jest przypadkiem zatkana? Bo u mnie rozgrzewa się jak ostro wstawiam i jak jest gorąco - normalnie jest letnia a wręcz zimna.
|
|