| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Brak podświetlania wskażników.
Go¶æ - 2005-08-15, 16:20 Temat postu: Brak podÅ›wietlania wskażników. Witam wszystkich. >jestem Å›wieżym posiadaczem 316 E30
i na samym początku zrodził się ten problem,a mianowicie:
przestało mi działać oświtlenie na desce,na zegarach i w zapalniczkach,oraz
pokrętłach od wentylacji i zegarka.od razu dodaje że nie jest to bezpiecznik ani nie diodki.czy ktoś ma może pomysł co może być przyczyną ,może ktoś miał już taki problem.
Z góry dzięki
Artur C. - 2005-08-15, 16:35
Może być przyciemnione podświetlanie - trzeba pokręcić gałką od włącznika świateł - lub uszkodzony rezystor w tymże wyłączniku.
rellim - 2005-08-15, 20:48
mi tez wysiadlo podswietlenie zegarow jak zlozylem je po "przegladzie" ale wystarczylo walnac 2 razy w deske rozdzielcza i zadzialaly tyle ze zaczela deska skrzypiec
Melis - 2005-08-16, 00:10
Ja też to ostatnio przechodziłem na 99% to wina włącznika. Mi siadł potencjometr (mechanizm regulacji natężenia światła). W nowszych włącznikach (bo jeśli się nie myle do 87 trochę się różnią), bardzo łatwo jest to naprawic...wystarczy 1,5cm cienkiego drucika... 8) .
Jak masz możliwość to zamień się na chwilę z kimś włącznikami (dla sprawdzenia... 30 sekund roboty )
Go¶æ - 2005-08-16, 01:02
pokręcenie gałką -może jestem żółtodziobem ,he ale to nie to ,uderzanie niestety też nie działa ,w ciągu dwóch dni powinien przyjechać kumpel to podmienimy i zobaczę,dziękuję wszystkim za zainteresowanie.Jednak są ludzie którym zależy na dobrym imieniu tego forum.Odezwe się jeszcze na
100%.
BMW-Bondos - 2009-02-28, 21:41
mam to samo nie dziala -,-
kamil.k - 2009-03-29, 21:18
a ma ktos pomysl co moze byc jesli podswietlanie działa tylko jesli właczy sie pozycyjne a jesli wlaczy sie nijania gasnie potancjometr dziala
no i podswietla mi tylko zegary i przycisk awaryjnych i wlacznik swiatel.popielniczki ,zegarek i pokretlo wentylacji nie działa
|
|