| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Zawieszenie NIVO kontra Gwintowane
BADYL - 2005-08-24, 18:32 Temat postu: Zawieszenie NIVO kontra Gwintowane Z czym sie to je jak to działa itd.Jakies rysunki.
sarna1 - 2005-08-24, 18:55
Nivo
Amorki maja takie specjalne gruchy z olejem - zadanie Nivo to utrzymywanie auta na jednej i stalej wysokosci bez wzgledu na obciazenie - montowane w e32, e34 touring i innych. Wada to drogie naprawy (jeden taki amorek to 1500pln) i to ze komputer sie drze ;d jak pzreciazysz auto. Byly tez wersje w ktorych mogles sobie przestawic sport/komfort itp.
Gwint.
Zawieszenie sportowe - male sprezynki, gruby amor, poprzez przesuwanie talerzyka tzrymajacego sprezynyne ustawiasz sobie jak wysoko ma byc auto -jak gwint na srubce - wyzej, krecisz i masz nizej. Wada to to ze taki zawias jest bardzo twardy, w sumie nie nadaje sie na zime bo nasi fachowcy lubia sol a ta zezre ci gwinty i juz sie nie ruszy regulacji itp.
LUKAS - 2005-08-24, 19:06
O ja pitole danow nie widziałem takiej jasnej i porzejżystej odpowiedzi
Nie ja zadawałem pytanie, ale i tak DZIĘKI
Sosen - 2005-08-24, 21:43
Sarna, a orientujesz się czy NIVO było z przodu i z tyłu? bo coś mi świta, że to było tylko na tylnej osi?
sarna1 - 2005-08-25, 00:19
nivo w e34 i e32 bylo na tyle - a EDC - czyli wszystkie regulowane amory byly w E34 M5 no i pewnie w wypasionych wersjach e32.
ChriS - 2005-08-25, 21:03
Sosen kupiłeś 7 z nivo?
slawo - 2005-08-25, 22:13
| ChriS napisa³/a: | | Sosen kupiÅ‚eÅ› 7 z nivo? |
krzysiu az tak zle mu zyczysz? hihihi
Biały - 2005-08-25, 22:18
Tak troche OT sosen zarzuć kilka zdjęc tej Swojej świnki. Jak najwięcej zdjęć wnętrza.
P.S.
Sorry za OT
SmasherE30 - 2005-08-25, 22:38
| Sarna napisa³/a: | | Wada to to ze taki zawias jest bardzo twardy, w sumie nie nadaje sie na zime bo nasi fachowcy lubia sol a ta zezre ci gwinty i juz sie nie ruszy regulacji itp. |
uuu widze że przykosiłeś ostatnio trochę info o zawieszeniach
ts gooood
przyznaję że nie przyszło mi do głowy to co wyżej ... i fakt że taki zawias może być wrażliwy ale.... jakis czas temu widziałem reklamę nowej serii produktów KW i tam była pokazana różnica i prezentacja gwintu nowej serii - nierdzewnego!! cena ta sama!!
pozdro
BADYL - 2005-08-26, 06:30
| SmasherE30 napisa³/a: | | Sarna napisa³/a: | | Wada to to ze taki zawias jest bardzo twardy, w sumie nie nadaje sie na zime bo nasi fachowcy lubia sol a ta zezre ci gwinty i juz sie nie ruszy regulacji itp. |
uuu widze że przykosiłeś ostatnio trochę info o zawieszeniach
ts gooood
przyznaję że nie przyszło mi do głowy to co wyżej ... i fakt że taki zawias może być wrażliwy ale.... jakis czas temu widziałem reklamę nowej serii produktów KW i tam była pokazana różnica i prezentacja gwintu nowej serii - nierdzewnego!! cena ta sama!!
pozdro |
Co do gwintu - zima sie zbliza i sie zobaczy albo i nie 8) 8) 8) 8) czas na wiecej koników pod macha.
Sosen - 2005-08-26, 07:17
Chodzi chyba o KW Inox Line czy jakoś tak. Na całe szczęście zawieszenie mam normalne, a zdjęcia jakieś tam mam, ale są kiepskiej jakości, jak zrobię lepsze to zapodam
Jacek E30 - 2005-08-26, 18:30
LUKAS dobra rada zawsze w cenie ( powinien to powiedziec SARNA ) no ale zrobiem to ja mam nadzieje, ze nie bedzie mial do mnie zalu
|
|