BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Zawieszenie NIVO kontra Gwintowane

BADYL - 2005-08-24, 18:32
Temat postu: Zawieszenie NIVO kontra Gwintowane
Z czym sie to je jak to działa itd.Jakies rysunki.
sarna1 - 2005-08-24, 18:55

Nivo

Amorki maja takie specjalne gruchy z olejem - zadanie Nivo to utrzymywanie auta na jednej i stalej wysokosci bez wzgledu na obciazenie - montowane w e32, e34 touring i innych. Wada to drogie naprawy (jeden taki amorek to 1500pln) i to ze komputer sie drze ;d jak pzreciazysz auto. Byly tez wersje w ktorych mogles sobie przestawic sport/komfort itp.

Gwint.

Zawieszenie sportowe - male sprezynki, gruby amor, poprzez przesuwanie talerzyka tzrymajacego sprezynyne ustawiasz sobie jak wysoko ma byc auto -jak gwint na srubce - wyzej, krecisz i masz nizej. Wada to to ze taki zawias jest bardzo twardy, w sumie nie nadaje sie na zime bo nasi fachowcy lubia sol a ta zezre ci gwinty i juz sie nie ruszy regulacji itp.

LUKAS - 2005-08-24, 19:06

O ja pitole :shock: danow nie widziałem takiej jasnej i porzejżystej odpowiedzi :shock:
Nie ja zadawałem pytanie, ale i tak DZIĘKI :!: :!: :!: :D

Sosen - 2005-08-24, 21:43

Sarna, a orientujesz się czy NIVO było z przodu i z tyłu? bo coś mi świta, że to było tylko na tylnej osi?
sarna1 - 2005-08-25, 00:19

nivo w e34 i e32 bylo na tyle - a EDC - czyli wszystkie regulowane amory byly w E34 M5 no i pewnie w wypasionych wersjach e32.
ChriS - 2005-08-25, 21:03

Sosen kupiłeś 7 z nivo?
slawo - 2005-08-25, 22:13

ChriS napisa³/a:
Sosen kupiłeś 7 z nivo?

krzysiu az tak zle mu zyczysz? hihihi

Biały - 2005-08-25, 22:18

Tak troche OT sosen zarzuć kilka zdjęc tej Swojej świnki. Jak najwięcej zdjęć wnętrza.

P.S.
Sorry za OT

SmasherE30 - 2005-08-25, 22:38

Sarna napisa³/a:
Wada to to ze taki zawias jest bardzo twardy, w sumie nie nadaje sie na zime bo nasi fachowcy lubia sol a ta zezre ci gwinty i juz sie nie ruszy regulacji itp.

uuu widze że przykosiłeś ostatnio trochę info o zawieszeniach :mrgreen:
ts gooood :lol:

przyznaję że nie przyszło mi do głowy to co wyżej ... i fakt że taki zawias może być wrażliwy ale.... jakis czas temu widziałem reklamę nowej serii produktów KW i tam była pokazana różnica i prezentacja gwintu nowej serii - nierdzewnego!! cena ta sama!!

pozdro :wink:

BADYL - 2005-08-26, 06:30

SmasherE30 napisa³/a:
Sarna napisa³/a:
Wada to to ze taki zawias jest bardzo twardy, w sumie nie nadaje sie na zime bo nasi fachowcy lubia sol a ta zezre ci gwinty i juz sie nie ruszy regulacji itp.

uuu widze że przykosiłeś ostatnio trochę info o zawieszeniach :mrgreen:
ts gooood :lol:

przyznaję że nie przyszło mi do głowy to co wyżej ... i fakt że taki zawias może być wrażliwy ale.... jakis czas temu widziałem reklamę nowej serii produktów KW i tam była pokazana różnica i prezentacja gwintu nowej serii - nierdzewnego!! cena ta sama!!

pozdro :wink:

Co do gwintu - zima sie zbliza i sie zobaczy albo i nie 8) 8) 8) 8) czas na wiecej koników pod macha.

Sosen - 2005-08-26, 07:17

Chodzi chyba o KW Inox Line czy jakoś tak. Na całe szczęście zawieszenie mam normalne, a zdjęcia jakieś tam mam, ale są kiepskiej jakości, jak zrobię lepsze to zapodam :wink:
Jacek E30 - 2005-08-26, 18:30

LUKAS dobra rada zawsze w cenie ( powinien to powiedziec SARNA ) no ale zrobiem to ja mam nadzieje, ze nie bedzie mial do mnie zalu :lol: