| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - przygoda sobotniej nocy
pudzian - 2005-08-28, 09:58 Temat postu: przygoda sobotniej nocy a wiec wieczor zapowiadal sie spokojnie leze sobie w lozku z moja kobieta nagle kom dzwoni kumpel mowi ze mu bryka padla i sie pyta czy go nie scholuje na to ja ze niema problemu pojechalem z kobieta stoi kumpel sam na jakiejs wsiii godznia pare minut po 22 dobra podczepiamy jego auto noi sie toczymy do domu,wkoncu powolutku dojechalismy ale dodam ze on mieszka na takiej gorze stromej i sie pyta czy go tam wyciagne mowie ze niema mowyy no to nic postawie na dole puzniej zachcialo mu sie browara a ze w naleczowie o 22 browara mozna kupic tylko na cpn pyta sie czy go zawioze no zawioze jedziemy sobie spokojnie kupil sobie imi browarka wracamy a tu nagle policja ja szybko za pas moja kobieta tez a koles co sie dzial nicc myslal ze stylu niema pasoww bo byly schowane za kanape a tu wyskakuje policjant juz lipaa odrazu sie pyta czemu te tylne pasy sa takie zakurzone mowi to bedzie kosztowac 100zl ppprosze do radjowozu poszedlem patrzy dokumenty wsumie tylko prawko i dmuchnolem w alkomat i tyle bylo to byla akcja trzezwosc trafilem na spoko policjantow mowi zebym sobie tylne pasy odkorzyl ja oczywscie dobrze ze niezobaczyl jakie ja mam przednie prawe kolo bo stali z lewej strony pozdro dla wszystkich spoko policjantow
duchPW - 2005-08-28, 10:46
już to kiedyś chyba pisałem, ale co tam....
zauważyłem, że od jakiegoś czasu bardzo poprawiła się kultura wśród policjantów z drogówki... w przeciwieństwie do fajansów ze straży miejskiej - prawie same buraki tam "służą" - moim zdaniem, to goście, którym w policji podoba się przede wszystkim władza.... ale się do niej nie dostali
natomiast policjanci są OK nawet jak wypisują mandat (zwłaszcza ci młodzi), bo ze starymi jest różnie, choć i na tych nei za bardzo mogę narzekać
LUKAS - 2005-08-28, 10:55
jak to dobrze że tacy jeszcze są ...
wrona - 2005-08-28, 14:29
| Pioter_W napisa³/a: | już to kiedyÅ› chyba pisaÅ‚em, ale co tam....
zauważyłem, że od jakiegoś czasu bardzo poprawiła się kultura wśród policjantów z drogówki... w przeciwieństwie do fajansów ze straży miejskiej - prawie same buraki tam "służą" - moim zdaniem, to goście, którym w policji podoba się przede wszystkim władza.... ale się do niej nie dostali
natomiast policjanci są OK nawet jak wypisują mandat (zwłaszcza ci młodzi), bo ze starymi jest różnie, choć i na tych nei za bardzo mogę narzekać |
tak tak bardzo kulturalnie wlepili mi wczoraj mandat nawet pytali co tam u rodzicow no i wypisali 300 pln za przekroczenie predkosci i brak pasow (to i tak niewiele bo tej predkosci bylo duzo za duzo)
coz bywa tym razem cb nie pomoglo......
pudzian - 2005-08-28, 15:42
bo z policja trzeba umiec gadac w moim przypadku juz pisalem ze to byla akcja trzezwosc jak by miezyli to tez pewnie bym dostal
Lord Lukasz - 2005-08-28, 21:13
Ja nielubie holowanka wiec uciąłem sobie hak holowniczy z tyłu . A z tymi poicjantami to... Zapłaciłeś ten mandat ? Mój już mi wyblakł w portfelu, jeden woże już rok a dwa pozostałe coś 3 miechy niecałe. Wypada zapłacić kiedyś....
pudzian - 2005-08-28, 21:40
nie niedostalem mandatu bo to byli spoko policjanci oby wiecej takich na drogach a mam takie pytanko jeszcze jak np tak jak wczoraj zlapala mnie policja i wlasnie koles niemial pasow zapietych to ja place mandat czy koles bo sie klocil wczoraj zemna ze sa nowe przepisy i ze placi ten co niema zapietych pasoww
Bruner - 2005-08-28, 21:47
Kierowca odpowiada za "ladunek", jego obowiazkiem jest dopilnowanie czy wszyscy w samochodzie zapieli pasy. Zawsze moze pasazera wysadzic.
pudzian - 2005-08-28, 21:51
noi ja wlasmnie tak mowilem ale koleszka sie klocil zemna mniejsza stymn dzzieki za info pozdro
|
|